• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brisanje Negativnih Ocena
(11.03.2018 14:47)Vesic1 Piše: @lana.bgd

Da li je nudio novac nazad, a ti njemu da vratis te predmete, ili je nudio novac nazad i da ti zadrzis predmete?

Poslao mi je 5 od 6 kupljenih predmeta. Trebalo je da pošalje i taj 6. koji mi jedino i bio bitan. Ovih 5 ne bih ni kupovala kod njega da nije postavio taj 6. na licitaciju.

Niko ne prepakuje ništa, to je izmišljena priča jer se uplašio da će poštarina za taj jedan predmet ići na njegov račun. To znači da ja sada treba ponovo da tražim, čekam, gubim vreme i plaćam novu poštarinu. A Limundo navodno "štiti kupca".
Nisam imala pojma da se ovde u stvari štiti prodavac i da se brišu negativne ocene. Više se ne osećam sigurno jer vidim šta se sve radi zarad provizije.
 
Citiraj
inače povratnu poštarinu plaća prodavac ako se ne dogovore drugačije

uglavnom ja sam shvatio da vi niste hteli reklamaciju tj da vratite nazad ali ste hteli negativnu a to po pravilima sajta ne može
 
Citiraj
(11.03.2018 15:14)LiMuBaj Piše: inače povratnu poštarinu plaća prodavac ako se ne dogovore drugačije

Vi očigledno shvatate onako kako samo vama odgovara.
Kakvu povratnu poštarinu kad nije ni poslao to što sam mu platila?
Izmislio je čitavu bajku samo da mi ne bi ponovo slao i platio tu bednu poštarinu, jer je zaboravio da pošalje sa ostalim stvarima. Ili ne želi da mi pošalje iz nekog razloga.
No nebitno, jer ćete vi uvek okrenuti kako vama odgovara. A poenta je da ovaj sajt nije uopšte siguran koliko sam smatrala. Do pre 2 dana sam volela Limundo.
 
Citiraj
(11.03.2018 15:19)lana.bgd Piše:
(11.03.2018 15:14)LiMuBaj Piše: inače povratnu poštarinu plaća prodavac ako se ne dogovore drugačije

Vi očigledno shvatate onako kako samo vama odgovara.
Kakvu povratnu poštarinu kad nije ni poslao to što sam mu platila?
Izmislio je čitavu bajku samo da mi ne bi ponovo slao i platio tu bednu poštarinu, jer je zaboravio da pošalje sa ostalim stvarima. Ili ne želi da mi pošalje iz nekog razloga.
No nebitno, jer ćete vi uvek okrenuti kako vama odgovara. A poenta je da ovaj sajt nije uopšte siguran koliko sam smatrala. Do pre 2 dana sam volela Limundo.

pa ako vam vrati novac niste oštećeni to je poenta

drugo pa zapakujte mu to što vam nije poslao i vratite, eto rešenja ali insistirajte prvo da vam vrati novac nazad imate na to pravo

i opet treće ako nešto fali u pošiljci ona mora da izgubi na gramaži zar ne ? ako je gramaža ista onda je slagao da je neko uzeo ...
 
Citiraj
(11.03.2018 15:29)LiMuBaj Piše: drugo pa zapakujte mu to što vam nije poslao i vratite, eto rešenja ali insistirajte prvo da vam vrati novac nazad imate na to pravo

To što mi NIJE poslao da zapakujem? Možda to može neki mađioničar...

Hvala na odgovorima i izdvojenom vremenu.
 
Citiraj
pa ako je poslao vazduh umesto predmeta ja bi mu to i vratio šta će mi mađionačar za to ...

isto tako ste mogli da reklamirate u pošti da se napravi zapisnik da nešto nedostaje u pošiljci ali sve vi to niste uradili samo vam važna negativna ...

Ono što bi LT i pošta trebalo da uradi je da ispita kako je moguće da kod tog prodavca uzelo maha da fali sadržaj paketa...
 
Citiraj
Ok, znači kupac treba da se maltretira zbog gluposti, da gubi vreme, da plaća 2 poštarine umesto jedne itd...
Kupac ne sme da odustane od kupovine inače sledi negativna koja se ne briše.
Prodavac može da odustane od prodaje, negativna mu se odmah briše.
A navodno štitite kupca. Smešno.

Nije meni bitna ta negativna. Iritantno je da vas neko pravi budalom a da ga sistem štiti. Ja vama više ništa ne verujem, to je epilog. Želim vam prijatan ostatak dana. Ne želim dalje da se raspravljam jer je ovde sve jasno.
 
Citiraj
Lt je kriv što ne ispita kako je moguće da tom prodavcu učestalo nestaje sadržaj pošiljke tu vas podržavam... Da se to meni dešava prestao bi da šaljem tom službom ili poštom...
 
Citiraj
Ma i gramaza je dzabe. Nekada jos pre sam poslao jednom kupcu 2m neke trake. Kupac je reklamirao kako sam poslao samo jedan metar. Ja ga pitam za gramazu, on mi kaze. Po gramazi se slozi da sam ja poslao 2m. Epilog je da sam morao ponovo da saljem jos 1m jer kupac tvrdi da mu nije stiglo.

Sta je se desilo, pojma nemam, mozda me je kupac namagarcio, mozda je neko u transportu maznuo, ko zna, ali ne treba biti tako netolerantan.

A sto se tice toga da su prodavci zasticeni na Limundu, da su nedodirljivi, ako nekada budes malo vise prodavala na ovom sajtu i te kako ces videti da gresis.
 
Citiraj
Pa mislim, prvo, sto nije izmerila? Ako je posta, na adresnici pise i tezina, lako se uporedi i ustanovi da li je prodavac prevarant ili je stvarno poslao sve. (Ako su aks ili bex - onda zahtev za merenjem jeste blesav :D) Drugo, ako je kupila predmete zbog sestog, a dobila samo pet, sto nije vratila sve i uzela novac nazad. Zbog toga sto je platila postarinu? Pa mogla je i to da trazi od prodavca, mislim da bi je LT podrzao. Trece, na koji nacin LT da se bavi nestajanjem predmeta tokom slanja? Da li LT uopste ima pojma da tom prodavcu nestaju predmeti? Kako mislis da se LT bavi necim o cemu nije obavesten?
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
Što se tiče muljanja sa paketima od strane kurirskih službi, apsolutno je moguće. Sećam se da sam prodavao neku šrafovsku robu, u fabričkim paketima od 25 kg. Javljali su se kupci da fali po 2-3-4 kg u paketu. Od 20ak pošiljki, desilo se 4-5 puta da fali određena količina. Tako da merenje kad se šalje, ne vredi mnogo, vredi jedino da naplate poštarinu, ali za neku zaštitu prodavca nema svrhu.
 
Citiraj
(05.04.2018 09:51)Gosling Piše: Što se tiče muljanja sa paketima od strane kurirskih službi, apsolutno je moguće. Sećam se da sam prodavao neku šrafovsku robu, u fabričkim paketima od 25 kg. Javljali su se kupci da fali po 2-3-4 kg u paketu. Od 20ak pošiljki, desilo se 4-5 puta da fali određena količina. Tako da merenje kad se šalje, ne vredi mnogo, vredi jedino da naplate poštarinu, ali za neku zaštitu prodavca nema svrhu.

pa kako nema svrhu :D

šta pošaljem paket od 30kg a stigne od 100 grama i sve ok :D

priliom reklamacije se može napraviti zapisnik da je pošiljka izgubila na kilaži u transportu msm nemoguće je da fali par kg i nikome ništa...
 
Citiraj
Mislim da je problem u tome sto reklamaciju mora da radi onaj kome je (manjkava) roba dostavljena, tojest, kupac, a on, kako izgleda, nit' zna kako, nit' ima nameru time da se bakce. Lakse mu je da zavali crvenu posiljaocu. Plus iz skorasnjeg primera vidimo da se i sam predlog da se paket izmeri smatra prevarantskim ponasanjem :D Ako naidjes na takvog kupca, stvarno nema svrhu :)
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
https://cafe.limundo.com/thread-709.html

Da li će LimundoTim ikada razmotriti moju molbu? :D

Član koji mi je dao tu ocenu nije ušao na Kupindo čak 4 godine i mesec i po dana :D
Prijatelja i knjiga imajte malo, ali neka budu dobri.
 
Citiraj
Rok u kom Limundo tim može razmatrati žalbu na neopravdanost ocene je 15 dana od dobijanja ocene. Međutim, dobra vest je da smo članovima omogućili da sami izmene negativnu ocenu koju su dali u pozitivnu. To se može uraditi bilo kada, bez obzira koliko je prošlo od ocenjivanja, ako postignete dogovor sa saradnikom.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)