• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stripovi na Kupindu
#1
Kategorija 'Stripovi' na Kupindu je užasna.

U ovom trenutku potkategorija 'Revije i albumi' ima 380 strana i 11500 stripova u ponudi. Znam da je ogroman posao da se desetine hiljada stripova naknadno razvrsta po potkategorijama i da im se dodele dodatni atributi za pretragu. Ali ovako kako je sada, kategorija je potpuno nefunkcionalna. Koje su šanse da neko otvori 250. stranu 'Revija i albuma' da bi pogledao čega tamo ima?

Situaciju dodatno komplikuju potkategorije 'Stari stripovi' i 'Kompleti'. U 'Starim stripovima' ima skoro 10000 naslova. Pretpostavljam da je ideja bila da se ovde stavljaju raritetni stripovi od pre 50 i više godina, ali to je još odavno obesmišljeno. Mnogi prodavci tu postavljaju stripove koji su stari svega desetak godina, kao i Bonelijeve junake koji već imaju zasebne potkategorije. Slično važi i za komplete, gde se pogrešno postavlja svaki 'lot' i svaka dva-tri uparena stripa koji pripadaju istoj ediciji.

U svakom slučaju, sređivanje stripova bi moralo da bude jedan od prioriteta u narednom periodu.
 
Citiraj
#2
Ne mogu da se ne složim da ova kategorija zahteva reviziju. Kako bi po vašem mišljenju trebalo da izgleda dalja podela u kategoriji Knjige > Stripovi > Strip revije i albumi? Hvala unapred! Smile
 
Citiraj
#3
Revije
>Stripoteka
>Strip Art
>Gigant
>Horor
>Biser
>(itd.)
>...
>Nikad robom
>Stare revije (predratne)
>Na stranim jezicima
>Ostalo

Albumi
>Evropa
>SAD
>Japan (manga)
>Domaći

Alan Ford
>Vjesnik
>Svet
>Strip Agent
>...

Boneli dnevnik
>Zlatna Serija
 >Zagor
 >Mark
 >Mr No
 >(itd.)
 >...
>LMS
 >Blek
 >Mali rendžer
 >(itd.)
 >...
>Dilan
>Marti
>Nik Rajder
>...


Boneli ostali
>Slobodna Dalmacija
>System
>Ludens
>(itd.)
>...
>Ostalo

Veseli četvrtak
>Zagor

 >Redovni
 >Vanredni
 >Knjiga
 >...
>Dilan
 >Redovni
 >Vanredni (SuperBook)
 >Knjiga
 >...
>Marti
 >Redovni
 >Vanredni
 >Knjiga
 >...
 >...

Dizni
>Zabavnik
>Almanah
>...
 
Citiraj
#4
Stripoteke u svakom slucaju treba staviti u posebnu kategoriju, jer samo one zauzimaju strane i strane... naporna je pretraga za one koje recimo Stripoteke ne zanimaju... Stavite podkategoriju Stripoteke, kao i Politikin Zabavnik i slicno, pa ko trazi neka izvoli.
Isto vazi i za slicice, mali milion... najbolje kada je neki album aktuelan (kao za prethodno SP u Brazilu) otvoriti posebnu kategoriju brazil 2014 recimo i slicno...
Treba biti jasan, a ne menjati stalno odluke...onomad sam dobio opomenu jer mi je medju silne stripove zalutao i jedan Sekstrip, sada vidim da se nesmetano kace i prodaju na kupindu, limundu, kao i posteri porno filmova...budite jasni sta sme a sta ne... ili napravite i posebnu kategoriju za to.
 
Citiraj
#5
Hvala puno na ovim predlozima. Zabeleženo sve i razmotrićemo čim budemo sređivali kategoriju.
 
Citiraj
#6
Prodajem gomile stripova mesečno na kupindu,ali ipak nisam zadovoljan mnogim stvarima,prvo bih izmenio da stripovi trebaju biti posebna kategorija (kao na limundu),a ne podkategorija KNJIGA,drugo je naravno za strip albume i revije su preglomazne,to bi se lako rasteretilo kada bi bar stripoteke dobile kategoriju,takođe stripove koji stoje na kupindu preko godinu dana treba brisati ili prebacivati u neke posebne kategorije,,jer ako nisu prodati za godinu neće nikad,mnogi prodavci slikaju stripove iz svoje kolekcije i stave neke sulude cene,jer nemaju iskrenu nameru da ih prodaju,već samo da se pohvale svojim primercima,bar te male izmene bi malo olakšale pretragu stripova
 
Citiraj
#7
Kategorija Stripovi je sada (konačno) na redu za sređivanje, i u planu je da se to uradi i na Kupindu i na Limundu.
Moram još jednom da se zahvalim na prethodno iznetim predlozima i ujedno da pozovemo ostale Limundovce da se uključe. Smile

Kako bi po vašem mišljenju bilo najbolje da izgleda podela? Da li biste nešto dodali na Larry_Larsson-ov predlog?

Hvala svima!
 
Citiraj
#8
Ne bih se mešao u posao kolega koji se bave prodajom stripova jer su bolje od mene upućeni u probleme ali ono što meni kao potencijalnom kupcu smeta su "kompleti stripova". Danas su još i skromni kada koriste taj termin mada nisam siguran da li i jedan od oglasa koje vidim danas na Limundu zaslužuje to ali kada se kaže komplet to bi trebalo da znači od prvog do poslednjeg broja ili sve što je u toj ediciji izašlo sa tim junakom a ne 5, 10, 20 brojeva neke edicije a pri tom sam viđao i 5-6 stripova iz različitih edicija koji se prodaju kao "komplet".

Ono što bih najviše podržao iz spomenutog predloga je posebna podkategorija za albume. Znam da ih ovde ne nude baš često ali izgubim volju i da ih tražim kada moram da pretražim sadašnju kategoriju a putem pretrage da li će se prikazati svi ili ne je diskutabilno.
 
Citiraj
#9
(29.05.2015 12:54)g.milos Piše: Kako bi po vašem mišljenju bilo najbolje da izgleda podela? Da li biste nešto dodali na Larry_Larsson-ov predlog?

Hvala svima!

Pa ja se slazem sa tom podelom ali bi isto tako i dodao godinu izdavanja stripa ili ako je u pitanju komplet stripova od koje do koje godine je komplet.
Takodje bi uveo i kategoriju, kompleti stripova i posebni brojevi.
 
Citiraj
#10
Podrška za post članu Larry_Larsson mada ne zalazim nešto u tu kategoiju, davno sam ih čitao
 
Citiraj
#11
Hvala na predlozima, razmatramo sve što ste naveli! Smile
 
Citiraj
#12
Napravili smo prvu verziju predloga za sređivanje potkategorije Stripovi.
Nalazi se u tabeli, a možete ostaviti komentar na svakom polju klikom na desni taster miša:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...edit#gid=0

Kako vam se čini? Hvala svima koji su nam pomagali u sklapanju predloga.
 
Citiraj
#13
Generalno gledano meni deluje ok, par primedbi sam naveo ali to su samo detalji. Sad da vidimo šta kažu aktivni prodavci jer ja sam davno prestao sa tim poslom, sada sam samo kupac, pa nisam u toku sa novijim izdanjima.
 
Citiraj
#14
Znači sad moram da vršim izmene na svim postavljenim stripovima na kupindu,a imam ih oko 1500.......
NAVALI NARODE JOŠ MALO PA NESTALO https://www.kupindo.com/Clan/popajrbc/SpisakPredmeta
 
Citiraj
#15
Ако ће помоћи продаји што да не. Очекујем бар 300 да продаш чим промениш то. Wink
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)