• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slepa zubata vetrenjača
#1
Ovo je slika, nije poziv za pomoć. Ovo je jednočinka, ovo je bes i potpuna zblanutost. Pa kaže:

Zdravo Vladimire,

Primetili smo da ste razmenili
negativne ocene sa kupcem NIKKUPCAUKLONJENJERSAMFIN.

Najpre želim da vam kažem
da mi je žao što do ove saradnje nije došlo,
jer verujem da je interes obe strane bio
da se kupoprodaja uspešno obavi.
Nadam se da ćete se ipak dogovoriti
oko naknadnog dovršetka ove kupoprodaje.

Rok za kontakt je 2 dana od završetka aukcije,
i ako vas saradnik ne kontaktira prvi,
potrebno je da kontaktirate vi njega.
Obe strane imaju obavezu da kontakt uspostave u roku od 2 dana,
bez obzira na to koja od njih će načiniti prvi korak.

Ako nijedna strana nije kontaktirala drugu u roku,
obe razmenjene ocene su opravdane,
i nema osnova da se neka od njih poništi.
Mogli bismo ili da ostavimo obe ocene,
ili da ih obe poništimo, uzimajući u obzir
da niste bili upoznati sa rokom za javljanje.

S obzirom na to da vam se ovo desilo prvi put,
razmenjene ocene smo ipak poništili.
Bilo bi najbolje da ubuduće odmah nakon završetka aukcije
kontaktirate svog saradnika kako bi se izbegle ovakve situacije.
Bilo bi nam žao da zbog nejavljanja saradniku
dobijete negativnu ocenu.
Verujem da do ovakvih situacija više neće dolaziti.

Želim vam svako dobro!

Srdačan pozdrav,
Ivana
Limundo tim

Moj odgovor glasi: (i ovo je mesto na kome te, dragi čitaoče, molim da se uključiš i kažeš koliko i kako sam bolje mogao sročiti pismo svoje?)

Zdravo Ivana,

Moram da primetim da ste loše primetili da sam razmenio negativne ocene sa dotičnim članom. Taj je član od mene dobio negativnu ocenu jer se nije javljao a ja sam od limunda dobio automatsku pozitivnu mesec dana po završetku aukcije.

Meni je žao što me ovoliko vremena nakon završetka aukcije ovime zamarate i izvodite iz pameti. Nije mi jasno kakav dovršetak i kakve saradnje pominjete? To je davno bilo, član može isti predmet kupiti na kupindu ako želi, mene se to ne tiče, za nejavljanje je dobio negativnu po svim pravilima ovog sajta.

Ja sam učinio prvi korak i kontaktirao kupca. U suprotnom bih doveo sebe u situaciju da dobijem negativnu ocenu.

Ja bih zamolio da ostavite obe ocene, negativnu koju sam ja dao i automatsku pozitivnu koju je dao limundo. Jer je malo bezobrazno to što radite posle više od mesec dana. Ta se aukcija završila 15.10. Rok za kupoprodaju je istekao 23.10 a ocenjivanje 15.11. Vi se usuđujete MENI da kažete da mi je prvi put i da pazim šta radim. Zasta? I da bi vam bilo žao da dobijem negativnu zbog nejavljanja. MENI koji sam se javio i potpuno nezainteresovanom članu dao negativnu?

Genijalno.
 
Citiraj
#2
nisam još imao ovakav slučaj

kako mogu poništiti negativnu tebi kad je nisi ni odobio od kupca :hmm:
ja bih tražio pojašnjenje jer znaju da pogreše...
 
Citiraj
#3
Da odgovorim dok tema nije nestala ...

U reči "zaista" se izostavio slovo "i" i ako se izuzme to onda definitivno nisi mogao bolje da odgovoriš. Pod pretpostavkom da si sačuvao poruku koju si poslao kupcu po završetku aukcije ostaje ti samo da insistiraš na tome da se ocene vrate kako su i bile.

Ova prepiska je dosta ineteresantna...
1. "Primetili smo da ste razmenili ..."
1a - negativna ocena je postojala i kod tebe (hipotetički govoreći) pa je neko iz LT u okviru redovnih provera _svih_ negativnih ocena primetio i tu i pomoću šestog čula (bez ikakve provere činjenica sa umešanim stranama) došao do ispravnog zaključka zašto su "razmenjene".
1b - negativna nije postojala kod tebe ali je u okviru redovne provere _svih_ automatski dodeljenih pozitivnih neki član LT ... uz pomoć šestog čula ...
1c - kupac se žalio a dotični član LT je iz njoj poznatih razloga rešila da bez dalje provere činjenica preduzme akciju.

2. "Nadam se da ćete se ipak dogovoriti..."
- Nema veze što je prošao rok za kupoprodaju, rok za ocenjivanje i još pride preko dve nedelje, bez ikakve komunikacije ali treba stremiti ka pozitivnom :D

3. "obe razmenjene ocene su opravdane, i nema osnova da se neka od njih poništi... "
- Pa zašto su onda poništene ?

4. "ili da ih obe poništimo, uzimajući u obzir da niste bili upoznati sa rokom za javljanje..."
- Nema veze što postoji pravilnik, jer ako ga niste pročitali onda se smatra da je nevažeći. Hmmm, treba to primeniti i na plaćanje provizije i izbegavanje da se pročita cenovnik.

5. "Verujem da do ovakvih situacija više neće dolaziti..."
:D

Naravno da treba na prvom mestu biti čovek i postupiti po duhu zakona a ne samo po njegovom slovu a to uključuje i brisanje ocena koje nisu adekvatno date ili koje su dobijene u specifičnim okolnostima ali pre donošenja odluke (pogotovo odluke koja je doneta posle 30-og dana kada LT više nema prava da utiče na ocenu bez obostranog pristanka) bilo bi lepo kada bi se prvo proverile činjenice, što uključuje i proveru kod druge strane u čemu je bio problem. Ovako deluje da je reč o izrazitom nerazumevanju svojih radnih obaveza ili o nečem znatno gorem a u tom slučaju mogu samo da se pridružim nadi iznetoj u tački 5.
 
Citiraj
#4
(04.12.2016 20:59)blistok Piše: Da odgovorim dok tema nije nestala ...
...

E nece, vala, majci, dok postoji Copy/Paste :lol: A posle cu da ga odnesem na lepo stampanje uz uvecavanje i verovatno uramim :rofl:
O tome koliko je opste zblanjavanje u pitanju svedoci i takoreci iznudjeni komentar naseg dragog LiMuBaja (koji cim pre ide i u njemu posvecenu temu) (Citiram):
"nisam još imao ovakav slučaj"
:lol:
Hvala Leteca Veverice (drzoidbergsbaby) :klanjam se:, hvala LiMuBaj :klanjam se:, hvala Blistoce :klanjam se:, odavno se nisam ovoliko valjala od smeha, stomak me zabole :lol:
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#5
Zanimljivo da je isti admin pre mesec dana i mene na sličan način izbacio iz takta. Neki kupac platio preko limundo keša, ne zna da štiklira status u završeno, ne zna da oceni transakciju, ne zna ništa, ni ne boravi na sajtu, nije ni on kriv kada jedva ima dve ocene. Trebalo je da posle 5 dana dobijem pare na račun, kako je bivalo i više puta do sada, međutim kao da nije dovoljno što bespotrebno čekam pet dana, već dobijem ovakvu poruku, od admina koji očigledno treba da smanji doživljaj:Zdravo Aleksandre,

Vaš kupac ***** nam još nije javio
da mu je stigao predmet
"IVAN GORAN KOVAČIĆ - JAMA 1945, drugo izdanje".

Zamolili bismo da nam pošaljete sliku potvrde o slanju,
za slučaj da od kupca ne dobijemo obaveštenje
da je predmet stigao.

Hvala unapred na odgovoru!

Srdačan pozdrav,
Ivana
 
Citiraj
#6
Ovo je nešto kao: "Đura te još nije tukao, ali oprostiće ti ako te bude tukao. Kaži lepo, svojim rečima - nisam jeo g... ali se kajem." :facepalm:
 
Citiraj
#7
(04.12.2016 19:17)drzoidbergsbaby Piše: Ja sam učinio prvi korak i kontaktirao kupca. U suprotnom bih doveo sebe u situaciju da dobijem negativnu ocenu.

Ovo je situacija gde se nijedna strana nije javila u roku (tj. vi se niste kupcu javili uopšte, a kupac se vama javio nakon roka).

(04.12.2016 19:17)drzoidbergsbaby Piše: Vi se usuđujete MENI da kažete da mi je prvi put i da pazim šta radim. Zasta? I da bi vam bilo žao da dobijem negativnu zbog nejavljanja. MENI koji sam se javio i potpuno nezainteresovanom članu dao negativnu?

Naravno da nije problem negativno oceniti kupca kom ste se javili u roku a on vama nije. Ova situacija je drugačija.

Verujem da niste pokrenuli ovu temu da biste namerno doveli Limundovce u zabludu, i da ste jednostavno prevideli da se niste javili saradniku.
 
Citiraj
#8
pa ovde makar nema nedumice ili postoji poruka upućena kupcu ili ne ( kontakt telefonom je nedokaziv ili jako teško dokaziv zato ga ne treba ni koristiti )
 
Citiraj
#9
@Melodi

Izuzetno se dobro osećam kad nekoga dovedem u zabludu. To je moj raison d'etre. Nažalost, ovoga puta do toga nije došlo.

Izuzetno sam ubeđen da sam člana kontaktirao. Jedini razlog da to možda nisam uradio je da se sećam da je član u svoje javno dostupne podatke stavio informaciju da od kupaca očekuje da se prvi jave što svakome razumnom daje za pravo da će tako postupiti i kao kupac, te da bi moje javljanje kod njega moglo izazvati osećaj nedovoljnosti i moralne dvojnosti. Ukoliko se nisam javio tom kupcu to mogu navesti kao jedinu šansu da operem svoje mutavo ime. Vaš kompjuter kaže da nisam. Kasnije ću objasniti zašto me se ne tiče što nisam i zašto smatram da me se jaši.

Izuzetno mi je jasno i da činjenica da sam u šestom razredu osnovne škole zamajavao prodavačicu dok su drugari krali pomorandže može da se shvati kao potencijalni problem na limundu. Moj deo su bile tri pomorandže. Hoće li limundo i po ovome da reaguje? Ili postoji neki rok (možda recimo mesec dana, da zamislimo takav neki rok) u kome se mogu očekivati reperkusije, represalije i reklamacije i ocenjivati saradnje?
Vi, biće, ne shvatate da je posle mesec dana od završetka aukcije ćao. Da nema piški mi se. Da je prošlo više od 15 dana od isteka roka za ocenjivanje. Ej, od negativne je prošlo više od mesec dana. Ma hajde.

Rep mi je čupav i mekan i krckam li krckam

PS Nema operavanja od krađe, ali kao olakšavajuću okolnost bih ponudio dobro vaspitanje, bedu, neopisivu glupost i činjenicu da je to jedini put te zime da sam ih jeo.
Drugi PS Hvala bratu ili sestri iz korisničke koji su pisali dotičnom članu da ukloni onaj deo o tome da očekuju da se kupac prvi javi. Milo mi je da je makar u tome ovo divno mesto bliže savršenstvu.
 
Citiraj
#10
kupac je imao rok za žalbu na ocenu od 15 dana,ako je do izmene ocene došlo nakod tog perioda došlo je do kršenja pravilnika od strane nekoga iz LT-a

i zanima me da li je to bio slučaj....

drugo čak da se prodavac nije javio nikako ako kupac nije dao negativnu nikom ništa.... nakon 30 dana nema više ocenjivanja....
 
Citiraj
#11
Molim nekoga iz Limundo-Tima da mi odgovori na dva pitanja, jer zelim da znam pravila igre u kojoj ucestvujem koriscenjem LKO-portala.
1. Koliko dugo moram da cuvam poruke da bih mogla da dokazem da sam se javila i na koji nacin sam obavljala saradnju?
2. Na koji je nacin kupac dokazao da NIJE dobio poruku od prodavca? Kako se uopste dokazuje da nesto NIJE uradjeno? Taj dokaz mora da je bio 100%proof kad ste ga uvazili, bez da uopste pitate drugu stranu, a potom da sa tolikom sigurnoscu opominjete Limundovca da nas ovde ne dovodi u zabludu.
Ako je tacno da je od kupovine proslo vise od mesec dana (a ne videh da o neko spori), onda verujem da Limundovac koji je u pitanju vise ne moze biti 100% siguran sta se desilo, niti imati dokaz (jer valjda nije toliko lud da poruke cuva mesecima).
Stoga me jako zanima priroda tog toliko uverljivog dokaza. Izjava sa dva svedoka overena u opstini? Stalno prisustvo kamere koja je 24/7 snimala i otvaranje poste, mozda i telefonskih poruka, te je neosporno da poruka NIJE stigla? Svedocenje svevisnjeg? I tako dalje. Ili nesto potpuno jednostavno cega ne mogu da se dosetim.
Unapred hvala na odgovoru.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#12
@jugana
Imaju u sistemu zabeležen protok poruka. U njih nemaju uvid, ali se vidi da li je poruka išla od jednog ka drugom članu.
U ovom slučaju ja jesam (očito) propustio da pošaljem poruku i to se vidi.
Nevezano za celu priču stoji da postoje rokovi u kojima se ocene dovode u pitanje kao i smisao po kome bi se ti rokovi i pravila koja ih određuju tumačili. U ovom slučaju se išlo (kao i obično, moram navesti) da obe strane budu zadovoljne. Meni je provizija ostala, članu je uklonjena negativna. To bi, kao, trebalo da zadovolji obe strane. Naravno, i da mi se skrene pažnja da pazim šta radim :) Jedino je ispao problem u tome što se meni čini da je zarad zadovoljstva jednog člana (kupca koji je ignorisao i vreme za javljanje i vreme za žalbu na ocenu) drugi član (prodavac) doveden u priliku da se brani. Meni nije mrsko da se derem kad me deru. Da je ispoštovana procedura i rokovi savio bih glavu, priznao da sam pogrešio i vrlo dobro pazio šta radim. Ali ton i način i okolnosti su me naterale da se zapitam koliko sam normalan.
 
Citiraj
#13
Tačno je da su najveće šanse da ustanovimo opravdanost ili neopravdanost neke ocene onda kada je ona tek data. Postoji veliki broj različitih situacija, i često nije moguće ustanoviti šta se tačno desilo kada prođe puno vremena.

To ne znači da ćemo samo zbog protoka vremena odbiti da pomognemo ako možemo da ustanovimo šta se desilo.
 
Citiraj
#14
Kada bi se sva ova briga, pažnja i samoinicijativa u radu Limundo tima prenela na neke druge probleme na sajtu (recimo na sve one o kojima se ovde piše dve godine) - ne bi ostao skoro nijedan problem na Limundu, a i oni koji bi ostali, bili bi gotovo beznačajni.
 
Citiraj
#15
(06.12.2016 13:52)Melodi Piše: Tačno je da su najveće šanse da ustanovimo opravdanost ili neopravdanost neke ocene onda kada je ona tek data. Postoji veliki broj različitih situacija, i često nije moguće ustanoviti šta se tačno desilo kada prođe puno vremena.

To ne znači da ćemo samo zbog protoka vremena odbiti da pomognemo ako možemo da ustanovimo šta se desilo.

Vidite, ja bih se donekle i složio. Ali jednostavno ne mogu potpuno. Ono sa čime bih se složio je da nikako ne bi trebali odbiti da ustanovite šta se dogodilo, koliko god vremena da prođe. Ono gde se razilazimo je da bi, poštujući pravila i rokove poruka trebala stići kupcu. I u njoj ga je trebalo obavestiti da je u obavezi da se javi u roku. I da je u obavezi da kupi ono što je licitirao. I da postoje rokovi u kojima se može žaliti. I da postoji pravilnik koji je trebao da pročita. I da pazi sledeći put jer će opet dobiti negativnu. Ovako ste ga naučili da sve može, samo treba da traži.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)