• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vremenski ograničena lista želja
#5
(26.03.2018 15:29)snikor Piše:
Citat:Zanima me kako si došao do podataka od 90% zaboravljača, ali to na stranu.
Ako ja dobro razumem predlog je sledeći:
- Ja nešto ubacim u svoju listu želja i to nešto mi se obriše iz liste želja nakon 30 dana?
- Ja nešto prodajem ili pratim predmet koji hoću da kupim i vidim da ga prati x potencijalnih kupaca, a zapravo ga ne prati toliko kupaca nego manje ili možda više ni jedan jer je svima obrisan iz liste želja pošto je isteklo 30 dana od poželjenja?
Ako je tako - ZAŠTO?
Zašto ja ne bih mogao sredinom leta da pronađem povoljne skijaške rukavice, stavim u listu želja i početkom zime ih pronađem u listi želja i kupim?
Zašto ja ne bih mogao da čekam 3 meseca da neki prodavac aktivira popust na predmetu koji želim da kupim, ali mi je skup po datoj ceni jer - to možda ne znaš - postoji opcija da dobijem obaveštenje kada je na predmetu iz liste želja aktiviran popust ili je poslednji ili je prodat ili je promenjena cena?
Ako te nervira što imaš mnogo posmatrača, a ne ide ti prodaja možeš:
1. Da aktiviraš popust
2. Da obrišeš predmet i postaviš ga ponovo - to ti je skoro isto kao da je ostvaren tvoj predlog.
A mene i ostale koji se ne slažu sa tvojim predlogom neće pogađati.

Ako je član ubacio neki predmet nekada u listu želja, time je izrazio svoju saglasnost da predmet poseduje neki subjektivni kvalitet. Zašto bi tebi bilo bitno da li neko baš u tom trenutku želi istu stvar(sem ako nisi tinejdžer koji želi ono što većina želi).
Skupo i jeftino su subjektivne stvari, limundo je npr. pun "kupaca" kojima je sve sem skoro džabe "skupo" (zato je i pukao).
Cilj ovoga što sam predložio jeste unošenje dinamike medju potencijalne kupce(medju koje i sam spadam) i izmeštanje iz pasivne pozicije.

P.S.
Komentar na 90% neću komentarisati, jer mislim da ne mogu napisati ništa što neće zazvučati bar malo uvredljivo(a to mi nije namera).

Odakle ti to da je on nešto izrazio? On je samo markirao predmet da mu bude pri ruci u listi želja kad ga bude tražio - to da li će da ga pokloni devojci, s njim dekorisati tavan ili podbočiti kredenac - to se ne zna i nije važno. Važno je da ja kao kupac mogu da ga nađem kad mi zatreba i važno je da ja kao prodavac imam kakav takav podatak o uslovno rečeno traženosti predmeta.
Dinamici svaka čast, ali tvoj predlog meni kao kupcu oduzima važan alat na koji sam navikao i koji mi treba, a kao prodavcu pokazatelj o traženosti i željenosti mog predmeta na koji sam navikao i koji mi treba. I ajde da samo nestane broj onih koji prate nego je NETAČAN, a to je neprihvatljivo.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Vremenski ograničena lista želja - od serjoza - 26.03.2018 15:38

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)