• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 2 Glasova - 3 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MUDRE MISLI,MUDROSTI,POSLOVICE,IZREKE,POUKE
#16
Produžite sebi život, držite se sledećih saveta:

1) Smejte se ! –Deca se smeju oko 400 puta na dan, a odrasli oko 20 puta. Raspoloženje se popravlja smehom, za početak. Pritom, drugačiji je ugao gledanja na situaciju koja vas je strefila.

2) Uživajte u momentu ! – Tako je. Uživajte u suncu i krošnjama, pretrčavanju ulice i u traženju odgovora na raznorazna pitanja. Iskoristite dan.

3) Oprobajte se u nepredvidivosti ! – Hajde, ne recite da i to nije za vas. Iskorak iz rutine prija, kao i sama činjenica da ne mora sve uvek biti po planu.

4) Izađite iz bezbedne zone ! – Još uvek ste u zoni komfora? Napravite frizuru koju ste oduvek želeli ili prosto pevušite ulicom. Malo rizika će uneti uzbudljivost.

5) Učite, učite ! – Deca uče igrajući se i neprestano usavršavaju svoje veštine i usvajaju nove. Ako naučimo svaki dan po jednu novu malu stvar, onaj život obaveza i žurbe počeće da dobija novi smisao.

6) Isprljajte se, pa šta ! – Nekad možete sebi da dozvolite ruke u testu, zaokupljenost peščanim figurama ili bojama kojim stvarate vase lično umetničko delo.

7) Kreirajte ! – Bilo da je u pitanju pesma, koreografija, smešan crtež, patent-otvarač ili igrica koja vam se čini zanimljivom. Ulepšaćete dan sebi, a i drugima, ko zna?

8) Usporite ! – Dobar način da naporan dan prođe bez žurbe je da priuštite sebi vreme za razmišljanje i uživanje. Klinci najbolje znaju da vreme nikuda neće pobeći ako na trenutak zastanu i zabave se malo.

9) Kršite pravila ! – Nema kreativnosti i inovacija bez kršenja pravila. Ko kaže da boje moraju da se slože i da plan za neki utorak mora biti apsolutno ispoštovan?

10) Maštajte ! – Zamislite karneval u Riu ili mirnu lagunu u Indoneziji. Sanjarite i prepustite se tome u potpunosti. Zamislite kako biste nacrtali muziku koju slušate i kako biste sproveli svoje najveće ideje u delo
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: MUDRE MISLI,MUDROSTI,POSLOVICE,IZREKE,POUKE - od truth - 05.03.2015 12:29
RE: MUDRE MISLI,MUDROSTI,POSLOVICE,IZREKE,POUKE - od BitterLemon - 08.06.2015 17:09
RE: MUDRE MISLI,MUDROSTI,POSLOVICE,IZREKE,POUKE - od BitterLemon - 08.06.2015 17:16

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)