22.11.2014 21:20
(22.11.2014 16:07)Vesic1 Piše: E pa meni sada stvarno nije jasno. Ja sam imao situaciju, slicnu. Prodao sam telefon za koji sam naveo da je ekran los(pojavljivale su se neke linije), i oznacio kao neispravan. Kupac je to uzeo za neku bagatelu, i pitao me da vrati. Pitao sam da navede razlog, rekao je da telefon ne moze da se koristi. Pa logicno da ne moze, naveo sam vec to. Cak sam i napisao da mora da se ulozi da bi bio normalnog stanja.
Kontaktirao sam LT, koji su mi odgovorili sledece '' Vidi se da je kupac nezadovoljan, morate prihvatiti reklamaciju ''. Ok, pitao sam sta je sa postarinom i dobio jasan odgovor. "Ukoliko kupac i prodavac ne mogu da se dogovore oko postarine, onda prodavac placa jednu, a kupac drugu postarinu'' .
Tako da bih molio admina da se oglasi i definise ovo pravilo u vezi postarine. :)
Slazem se da treba pojasniti ovo oko postarine,jer ako prodavac navede da predmet ima bilo kakve nedostatke,kupac licitiranjem prihvata sve eventualne neispravnosti ali ako prodavac navede da je predmet nov a ispostavi se da je polovan,koriscen ili ostecen a sam prodavac prihvati tu primedbu,mora nadoknaditi sve troskove kupcu,pa i postarinu.
Postarina cesto moze biti visestruko veca od izlicitirane cene