• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komentarisanje licitiranog predmeta
#8
(16.01.2016 00:38)djordje-srbija Piše: Vidim da je moja tema u sustini pogresno shvacena.
Voleo bih da Serjoza i LiMuBaj iznesu svoj stav o tome kako bi sprecili prevaru potencijalnih kupaca na limundu?
Ne sa opcijom limundo kesh ili slicno vec navedeno jer su se pokazale kao ne efikasne.

Ništa nije pogrešno shvaćeno nego ti nisi domislio do kraja šta si predložio. Zamisli sad da ja krenem da zakeram za onu tvoju pumpu da kako možeš tvrditi da je ispravna kad je u delovima, a čak i kad ju sklopiš treba ju predihtovati da bi radila kako treba, a ja poooojma blagog nemam o toj pumpi nego onako – ja to tako zamišljam, a dokon sam. Ili da napišem da one narukvice za satove ništa ne valjaju jer se mnogo znoji ruka.  A ti to ne možeš da skloniš. Da ne govorimo da ljudi mogu i mnogo gore stvari da pišu iz zlobe ili da zeznu konkurenciju.

Za nekoga ko ima ukupno 4 ocene imaš mnogo znanja o Limundu – i da većina prodavaca laže u opisu i da su postojeći načini zaštite neefikasni, zanima me odakle ti te informacije jer je moj utisak značajno drugačiji, pozitivniji.
Potpuna zaštita na Limundu ne postoji. Postoje mehanizmi koji ju poboljšavaju.
1. Na svakoj aukciji postoji, kao što ranije napisah, "Prijavi aukciju". Svako ko prepozna pokušaj obmane, prevare ili slično može da prijavi aukciju Limundo timu i oni će, ukoliko procene da je to potrebno, dalje postupati u vezi sa prijavom.
2. Svaki Limundovac može postaviti prodavcu pitanje o predmetu aukcije ukoliko ima sumnje, odgovor ostaje kao zapis koji Limundo tim može da vidi i po tome sudi u slučaju spora.
3. Svaki kupac ima pravo na reklamaciju kupljenog predmeta u roku od 15 dana ukoliko predmet nije onakav kako je opisan.
4. Ako je opis sadržaja "ne umem da probam", "nemam struje da probam", "bez prava na reklamaciju" "fali motor i menjač, ali je auto inače 100 posto ispravan" – pa ko bi razuman od takvoga kupio i očekivao da je sve u redu sa predmetom – osim kao kocka pa kako bude.
 
 
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Komentarisanje licitiranog predmeta - od serjoza - 16.01.2016 01:07

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)