• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepostojeća adresa u podacima kupca i stav *munda o tome
#3
Po meni ovo je čista situacija. Dati negativnu i nastaviti dalje. U potpunosti se slažem da ne treba sarađivati sa osobom koja više nego očigledno nema poštovanja ni prema LKO a ni prema osobi od koje "želi" nešto da kupi.

Što se tiče poteza LT u ovoj situaciji ... Šta reći a ne ... Smile Delimično je to direktiva da se brojnost članova štiti do maksimuma a delimično i mogu da ih razumem jer ako se pročitaju "Uslovi korišćenja" na koje smo se svi obavezali u njima __nigde__ ne piše da uneti lični podaci treba da budu tačni !?!? Tačnije postoji jedan odeljak u "UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE LIMUNDA" koji u celosti glasi - Svi uneti podaci treba da budu tačni. Ažurirajte ih u delu Moj Limundo >> Moji podaci. No, to je pojašnjenje zakona bez ikakvog uporišta u samom zakonu tj. u Uslovima korišćenja.

E sad, malom gimnastikom i pozivanjem na odeljak iz Uputstva u vezi sa članom 11.4. iz Uslova koji glasi -

11.4. Raskid ugovora
Kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu iz ugovora, druga strana može zahtevati
ispunjenje obaveza ili raskinuti ugovor prostom izjavom, osim u slučaju da je do
neispunjenja došlo krivicom tog člana (npr. nije se pojavio na dogovorenom sastanku za
primopredaju ili nije saugovaraču dostavio tražene podatke o računu u banci).

moglo bi se reći da se ugovor može raskinuti jer druga strana nije ispunila svoje obaveze i ažurirala svoju adresu (recimo ako se preselio u susednu ulicu kdjaslo3498548) pa prema tome nema obaveze prodavca da ispoštuje svoj deo ugovora.

Postoji mogućnost da vrli članovi LT rada kažu da je svojevremeno obnarodovano da se može slati i na druge adrese (osim one koje dobijamo od LK) ako to kupac zatraži ali kako to nije eksplicitno napisano ni u Uslovima ni u Uputstvu onda je to samo neformalan stav koji ne mora biti poštovan. A u svakom slučaju ostaje mogućnost i da se pozove na sekciju Pomoć, odeljak Sigurnost, čija prva rečenica glasi - Vaša sigurnost je nama na prvom mestu! I da se pita - jel vi to meni stvarno verujete da sam veverica ili ste jednostavno rešili da me kao istu tretirate ?
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Nepostojeća adresa u podacima kupca i stav *munda o tome - od blistok - 30.03.2017 22:13

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)