• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smanjivanje provizije i kupovina kao uslov za prodaju
#11
(10.10.2018 15:58)snikor Piše: Pošto se kupindo polako pretvara u muzej prasnjavih eksponata, a nadležni pokušavaju da reše situaciju taktikom "pravi se mrtav", evo moje ideje za popravljanje trenutnog stanja:

1. smanjivanje provizija na maksimalno 4%
2. uvodjenje obavezne kupovine kao uslov za prodaju(npr. za 6 meseci se mora zbirno ili pojedinačno kupiti nesto u vrednosti od 2000-3000 dinara).

Verujem da bi ovim svi bili na dobitku(u odnosu na sadašnje stanje):
- kupindo ne bi imao značajno manju proviziju u ukupnom zbiru, jer bi se povećao broj umanjenih provizija, a broj poseta i posećenih strana bi se povećao(što je bitno za oglašivače)
- prodavci bi na kupindu trošili novac koji bi i inače potrošili na drugom mestu, ali bi im se ovako vratio kroz povećanu prodaju
- kupci bi imali manje cene, zbog manjih provizija

Šta mislite o ovome?

1. Vrlo dobar predlog, ali
U ovom trenutku ni smanjivanje provizije ne verujem da bi pomoglo, pitanje je koliko bi prodavaca zapravo smanjilo cenu predmeta zbog umanjene provizije. Ono gde bi kupindo možda dobio je povećanje broja predmeta jer bi se moglo očekivati da neki predmeti koji se ne postavljaju zbog visine provizije „probiju“ na sajt. Rukovodstvo sajta je sigurno* uzelo u obzir računicu manja provizija/veći promet nasuprot veća provizija/manji promet i došli su do nekih zaključaka. Dalo bi se zaključiti da nemaju poverenja u mogućnosti svoje platforme i kapacitete prodavaca da će frekvencija prodaje da nadomesti niže provizije, odnosno, da je procena da je kupindo udario u plafon i da bolje nema i da su cifre koje dobijaju dovoljno dobre da ih nema potrebe poboljšavati. Ili u prevodu:
Od ovoga bolje ne mere kidamo kako smo dobri baš su nam male provizije i ovako, šta 'oćeš više od nas da dajemo za džabe, nema za džabe, ni kod onih pre nije bilo džabe...odlutao sam/Od ovoga bolje ne možete, ako vam smanjimo provizije samo ćemo dobijati manje od provizija, prodajete smeće koje niko neće, ajde pali.

*kad kažem sigurno to je sa sve da se za malo prekrstim, jer sam toliko puta mislio da sigurno da misle a ispostavilo se da im nije ni palo na pamet.

2. Evo, neću da kupujem da bih prodavao. I kupindo gubi prodavca. Ne moram to biti ja, neko ko se ratosilja nepotrebnih sitnica i malo igra prodaje, ali svaki prodavac bi sa svakim pravom to morao da kaže i? ćao kupindo. Pokušao sam da vidim kako bi to imalo smisla, ali nisam uspeo.
Svakako je moguće da grešim.
*kad kažem sigurno to je sa sve da se za malo prekrstim, jer sam toliko puta mislio da sigurno da misle a ispostavilo se da im nije ni palo na pamet.

Nešto što se zove pisanje mimo teme i što nije u redu, ali se izgleda u ovoj temi toleriše od strane administratora, pa ću se priključiti...Draga/i pokretaču teme, želim da ti pružim podršku i da te ohrabrim u tvom naporu da obogatiš ovaj kutak limunda idejama, temama i stavovima. Konsultuj se sa Pravilnikom i neka ti on bude vodilja i uzdanica. Što se tiče negodovanja, i na Isusa su dizali glas, ali su teme koje je zastupao, makar i ako ih je ukrao od Budista, i danas širom sveta drže za ispravne.
Ako ništa drugo, i uzburkane strasti su nekakve strasti.

A admini da stvarno umeju da moderiraju bi umeli da spajaju teme i da komuniciraju sa članstvom i da napišu Pravilnik i da spreče da se sa teme koju je pokretač otvorio sklizne u prepucavanje.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Smanjivanje provizije i kupovina kao uslov za prodaju - od drzoidbergsbaby - 10.10.2018 17:28

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)