• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drastičan pad Limundo posećenosti
#12
(06.11.2019 16:50)mirjanamama Piše: "Alexa rank popularnost je jedna vrsta skale koju je razvio www.alexa.com. Broj pokazuje koliko je neki sajt posećen. Što je manji broj, to je sajt posećeniji. Novi sajtovi kreću sa alexa od preko 20 miliona."

Znam za Alexa sajt i jasno mi je šta ta skala znači zato i kažem da ljudi to pogrešno tumače – to je POREDAK – ne znamo KOLIKO je koji sajt posećen u apsolutnim brojkama i ne znamo da li je posećenost POJEDINOG sajta OPALA ili PORASLA - to NE PIŠE. Neki posećeniji sajt može imati 100 poseta više od sledećeg, a može imati 100 miliona poseta više – to jednostavno ne piše. Ili ako piše – dajte – ja nisam video.


(06.11.2019 17:05)Mikabika Piše: Nisu potrebni zvanični podaci da bi se primetio osetni pad. Sada na limundu možete kupiti za male pare ali i prodati većinom takodje za male pare. Nekad je bilo nadmetanja, sada je to po jedna ponuda. I naravno da je subjektivno jer ne baratam nikakvim podacima. Ovo je razmišljanje naglas. A mišljenja su različita.

Pa izvini, ali kako nisu potrebni podaci? Ako ćeš da kažeš da je poseta opala onda moraš imati podatke inače možeš da kažeš da je tvoj utisak da je poseta pala. Uzrok toga o čemu govoriš – da se može kupiti za male pare ali i prodati većinom takodje za male pare ne mora biti pad posećenosti nego povećanje ponude s tim da je potražnja ostala ista. Ako pratiš stvari na Limundu onda znaš da se broj aukcija i predmeta na Limundu u poslednjih nekoliko meseci skoro udvostručio – naročito kod polovne odeće, obuće i aksesoara koje ti prodaješ. Postavljanje aukcija je besplatno – to je dodatni moguć uzrok.

Da se razumemo – ja bih stvarno voleo da vidim statistiku posećenosti Limunda tokom godina, ali do sada ju nisam video, a bez tih podataka to je samo mlaćenje prazne slame na osnovu utiska. Ako govorimo o padu posećenosti - svačiji utisak poštujem.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Drastičan pad Limundo posećenosti - od serjoza - 06.11.2019 17:20

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)