03.02.2015 13:50
U Zagrebu odavno postoji ta vremenska karta, ali u jednom pravcu(trasa A). Možeš menjati autobuse, tramvaje, sve što ide s ovog kraja grada na drugi u periodu od 90 minuta. Možeš da siđeš, odeš na pijacu, opet uđeš u neki od tramvaja i nastaviš dalje. U povratku (trasa B) ponovo kupuješ kartu i opet se možeš voziti u tom pravcu 90 minuta. E sad je fora, nekad ti treba karta za isključivo do trga Bana Jelačića i dalje ne ideš. Šta sad, provozao si se celih 10, 15 minuta, a platio celu kartu. Grad Zagreb, odnosno ljudi koji koriste gradski prevoz su se dosetili. Poklone svoju kartu onom koji ulazi da taj sledeći produži dalje :) To funcioniše poslednjih 30 godina. I nedavno kad sam bila u Zagrebu i kupovala karte na polaznoj, dalje sam prosleđivala, a isto tako i dobijala od putnika koji izlaze i karta im više ne treba. Mogli bi Beograđani i iskoristiti tu vremensku kartu u svoju korist, u korist svih građana...i ko im šta može? Ali ko će ljude da složi pa da učestvuju u tako strašnom poduhvatu, već zamišljam: Ja sam platio, a on da se vozi na moj račun, e neće moći, ima da pocepam sad i odmah!
Boli briga vuka šta ovca misli o njemu!