• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako "oceniti" lošu saradnju?
#42
(05.01.2015 21:08)Ssvettlana Piše: Clan koji je prozvan, ne znam da li muti sa nekim, ali saradnja i odnos prema kupcima je daleko od pozitivnog. Prodaje jeftinu robu i posto ispostuje rokove i sl. kupac mu da pozitivnu i baci npr. predmet u djubre.. On npr. ne bi sigurno imao prosek ni blizu 5, a i sada postoje osvetnicke ocene koje limundo tim obrise.. Ako sam ja platila u roku, koji osnov ima da mi da 3? Javila se, platila, a on mi posalje predmet koji ne odgovara opisu, a naveo da ga ne gnjavimo pitanjima i da ne prihvata zalbe.. Sada dobija pozitivne, a da su to sve 2 ili 3 pitanje da li bi i dalje prodavao  Hmm

Ok, razumem šta želite da kažete i u pravu ste da bi trebalo da bude više pravde. No, kao što vidite iz tog primera, koji ste sami naveli, to nije tako. Ajde da probam iz ličnih primera.
1. Pre par nedelja pošaljem kupcu predmet, kolega ga ne upakuje najbolje i on stigne oštećen. Kupac se javi, kulturno, kaže u čemu je problem. Može da se vrati u ispravno stanje ali zahteva trud, što nije kupčeva obaveza. Predložim mu da sačekamo par dana pa ako ostane tako da vrati nazad pouzećem i dobiće sav novac koji je uložio u tu kupovinu. Posle par dana, kupac se javlja i kaže sve namešteno i sve ok. U poslednjih par dana je kupio od mene još dva predmeta i dao sam mu popust na izlicitiranu cenu, zbog greške sa moje strane, mada ni jednom to nije zatražio. Ja njemu mogu dam samo 5 mada bih mu dao 10 kad bi to bilo moguće.
2. Par dana posle tog slučaja, šaljem paket drugom kupcu. Kolega koji je dobio živahno objašnjenje na temu pakovanja i poštovanja obaveza se potrudio neuporedivo bolje. Radilo se o predmetu koji uopšte nije lako oštetiti a bio je ufalčovan da bi ga i mumija pitala za broj krojača. U samom procesu slanja ispadne problem sa kupcem oko adrese začinjen sa živahnom raspravom na maternjem srpskom jeziku između njega i kolege. Mala digresija - ovoliki posao ne moše raditi samo jedna osoba tako da sam ja brbljivac na Limundu a on je zadužen za pakete, zato je i on u priči. Ipak uspemo da nađemo rešenje i paket ode na put. I šta se dešava ? Pola sata pošto je paket stigao dobijam poruku da je predmet uništen, da ima slike, da sam ja #$$%$# i da treba da uplatim novac koji je dat za predmet plus povratnu poštarinu na račun pa će mi biti vraćen predmet. Posle svega doživljenog od strane kupca, u tih dan dva, kažem mu da može da vrati predmet pouzećem, o svom trošku, i da će mu biti vraćen novac koji je dao za njega. Znao sam, ako pristane na to, da ću nazad dobiti stvarno uništen predmet (bez obzira što sam siguran da takav nije stigao do njega) i da ću biti na gubitku ali takva su pravila poslovanja ovde. Do sada se nije javio niti ocenio. Njemu mogu da dam 4 (zbog nivoa razgovora) mada bih mu najradije dao -5 (opet zbog nivoa razgovora) i stavio na crnu listu... koja je još na razmatranju.
E, sad, pitanja. Koliku ocenu bi trebalo oni meni da daju ? I po kom osnovu ? Namerno nisam uzeo primere koji su tekli glatko od početka do kraja jer je tu sve jasno. No, moje iskustvo sa Limunda mi govori da na svakih 100 predmeta bude problem na 10. Odustajanje od kupovine, problem u transportu, moja greška u opisu, lošija komunikacija sa nekim kupcem i neugodni kupci. Od tih 10 slučajeva 1-2 budu izrazito neprijatna iskustva.
Koji osnov ima da vam da 3 ? Zato što se niste javili isto veče pa je to povredilo, jer vaša poruka ne počinje sa Poštovana/ni, zato što niste poslali tortu za lepo upakovan paket... Ako nema jasnih kriterijuma po kojima se daje ocena 2-5 onda bilo koja od ovih gluposti koje sam naveo može da bude razlog. Većina ljudi je uglavnom normalna i dobronamerna ali to ne znači da su uvek a da i ne spominjem onu manjinu na koju možete naleteti. Bez obzira što i ja pišem kritike na račun administracije u vezi nekih stvari i što iskreno podržavam i vašu i ideju člana pre vas (izvinjavam se zaboravio sam alijas) dok se ne razrade malo bolje radije bih ostao na ovom poznatom "zlu" jer mi je život dovoljno komplikovan i sa jasnim pravilima igre a kamoli sa nedorečenim.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
Kako "oceniti" lošu saradnju? - od serjoza - 28.12.2014 17:18
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 29.12.2014 12:50
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 29.12.2014 13:53
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 29.12.2014 14:12
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 29.12.2014 20:02
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 30.12.2014 13:54
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 05.01.2015 21:07
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od blistok - 05.01.2015 22:19
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 05.01.2015 21:32
RE: Kako "oceniti" lošu saradnju? - od BitterLemon - 17.04.2015 20:50

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)