• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 3.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duzina gazista-kako odrediti velicinu obuce
#6
Zaboravih da objavim ovaj post (spremljen od ranije) - tj. da ilustrujem primerima, sta se desava u pretrazi ...

Ukoliko se gaziste ne izmeri korektno ili se unese mera koja ne govori bas mnogo kupcu (npr. duzina djona cipele), a pogotovu, ako se na predmetu ne navede sta je to tacno uneto u polje Duzina gazista - to moze dovesti do zabune kupca i kasnijih problema oko reklamacije obuce.
Ilustrovacu to primerom za obucu sa brojem 41, gde se u pretrazi (u trenutku izrade ovog posta) dobijaju rezultati za ogovarajuca gazista i to od 25,5cm, pa sve do 28cm - 6 razlicirih duzina gazista ?! :hmm:

[Slika: 244b1fs.jpg]

Po mom iskustvu za broj 41 (zavisno od modela i proizvodjaca) uglavnom odgovaraju gazista od 25,5-26,5cm - zavisno od toga koja se mera unese. Mislim da je gotovo nemoguce da broju 41 odgovaraju gazista 27cm ( mozda je moguce ako je to mera izvadjenog uloska), 27,5 cm i 28cm. Ne znam sta je prodavac merio i uneo kao meru, ali neki od ovih podataka deluju, u najmanju ruku, zbunjujuce, za kupca.
Evo i tih aukcija, za broj 41 (u trenutku izrade ovog posta), sa na njima naznacenim Duzinama gazista:


Nijedan prodavac nije naznacio koju je to meru uneo kao duzinu gazista, niti im na profilima to pise. Ove aukcije su izabrane nasumice, samo zbog razlicitog gazista. Bilo bi interesantno da cujemo sta su tacno merili i uneli kao duzinu gazista?
> Prve tri aukcije - opisi, su relativno iskusni prodavci (100 - 600 ocena), a prodavac na 3-oj je uneo u opis i tacan broj patika: 41 1/3.
> 4 i 5 aukcija su veoma iskusni prodavci (>2000 ocena ???), dok je bas 5-tu postavio Top prodavac obuce - a mislim da nisu bas dobro uneli taj podatak.  :facepalm:
> 6-ta aukcija je neiskusan clan (4 ocene), pa se njemu mozda moze i oprostiti  :) .

Zbog svega navedenog predlazem Limundu da polja za duzinu gazista moraju biti obavezna, a ne opciona, kao i da se dopuni polje Duzina gazista sa jos jednim obaveznim poljem, u kome bi prodavac izabrao, koju je to meru, od tri prihvatljive, uneo za gaziste:


pa bi na predmetu to izgledalo - odnosno kupci bi videli:
  • Duzina gazista - sa etikete, ili
  • Duzina gazista - izmerena, ili
  • Duzina gazista - ulozak
Dakle, na predmetu bi postojala samo jedna od navedenih - ona koju je prodavac izabrao - nakon stvarnog utvrdjivanja duzine gazista.


Sad vidim da se ove zadnje dve aukcije nisu povoljno zavrsile (jedna se ponavljala i opet na kraju bez ponuda, a druga bila bez ponuda) - mislim da je to bas zbog toga, jer vrlo verovatno nisu uneti dobri podaci za duzinu gazista - odnosno da su uneti nerealni podaci, koji ne odgovaraju broju 41.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Duzina gazista-kako odrediti velicinu obuce 41 - od sasacv68 - 18.02.2015 17:07
RE: Duzina gazista-kako odrediti velicinu obuce - od BitterLemon - 04.03.2015 23:45

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)