• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 2.75 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva
#23
Za potraznicu cekam maksimum sedam radnih dana , jednom sam je pokrenuo na moje insistiranje i ranije . Ja je placam prilikom slanaja i to je razlog koji sam naveo za ranije slanje .
Ona ima jako dug put i nazalost cekanje . Ide od poste gde je pokrenuta to moze biti bilo koja posta . Sledeca stanica posta gde je primljena posiljka i njihova overa da je primljeno i poslato . Sledeca stanica posta isporuke , i njihova overa da je nisu dobili . Sledeca stanica primaoc i njegov potpis da je nije primio , nema veze sto su napisali ovi da je nisu dobili . Sledeca stanica posiljalac i potpis da nije se vratila . sledeca stanica posta za isporuku posiljki posiljaoca da nije stigla u povratu . Posle stize odgovor o potraznici i sa tim se ide da se podnese za nadoknadu stete .
Primaoca kupca nadoknadjujem odmah po prijemu resenja potraznice (ako nije pokrenuta ranije od nekog njihovog roka proverim jel potpisao i nadoknadjujem) i to iznosu uplacenog plus proviziju koju je platio . Moguce i slanje drugog predmeta ako imam i ako nije bio neki polovan jedinstven.
Vrstu posiljke preporuceno ili vrednosno odredjujem ja ne kupac . Ja odgovaram za posiljku i ja odredjujem dali ce imati naznacenu vrednost kod kuriske sluzbe . Ako gresim i ako nemam to pravo da radim nek me ispravi administrator . Ponudjeno je u opcijama slanja posta nije precizirana vrsta posiljke , bar ja tako mislim .
Dosad svake godine po nekoliko izgubljenih , evo najzanimljivijih :
Stara pazova za istog coveka dva komada u 15 dana . Stigla tek treca .
Beograd dve izgubljene covek vise nikad nije hteo da mi javi niti je hteo da potpise drugu potraznicu . Poslao opet treci put predmet , neznam ni dali je dobio niti dali je izgubljen .
Kikinda potraznica se vratila sutradan , resenje stiglo cetvrti dan od pokretanja. Ja ostao bez reci .

Sto se tice ostecenja nije bilo do sada , pazim na pakovanje . Nekada je kutija 4x veca od predmeta u njoj , a jednom sam slao kutiju u kutiji . Ja pakujem i odgovaram za pakovanje predmeta . Reklamacija po ovom pitanju moguca samo uz potvrdu sluzbe za isporuku o ostecenju posiljke .

(16.12.2014 12:37)BitterLemon Piše:
(16.12.2014 12:09)Melodi Piše: Da li mogu u pošti da vam odmah daju informaciju je li predmet preuzet? Ako vide da nije preuzet, onda je bolje odmah vratiti novac kupcu. Ako nemaju informaciju je li preuzet ili nije, onda neka i kupac sačeka rešenje potražnice.

Не, мора да се чека. Чак и ако је неко потписао да је преузео то може да не буде купац већ неко десети.

Posiljka se isporucuje na adresu kupca koju dobijemo . Moze da primi bilo ko ko otvori vrata , posta smatra da je isporucena . postoji dodatna opcija licno urucenje , tu mora primaoc da indetifikuje postaru . Ovde sad moze biti problem .
Sta limundo smatra isporucenom posiljkom .
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 25.11.2014 18:51
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 16.12.2014 10:52
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 16.12.2014 12:37
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od malimirko - 22.12.2014 01:33
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 16.12.2014 13:09
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 31.12.2014 15:40
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 18.07.2015 17:30
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 20.07.2015 15:46
RE: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva - od BitterLemon - 21.07.2015 10:41

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)