(28.01.2015 17:54)Larry_Larsson Piše:(28.01.2015 14:36)serjoza Piše: Na primer polovan laptop - ako je neispravan onda mora da se deklariše kao neispravan, a ne kao polovan. Prosto k'o pasulj.
Šta ako je predmet naveden kao neispravan i opisan jedan nedostatak, a u stvari nedostataka ima više ili su drugačiji u odnosu na opis? Da li to onda podleže reklamaciji?
Pa da. Evo u ovoj temi se bistrio baš jedan takav slučaj.
http://cafe.limundo.com/thread-244-post-...l#pid13945
Sve što je navedeno u opisu i prikazano na fotkama treba da odgovara istini. Zato neuki, lenji ili ne tako iskreni prodavci mogu da navedu "neispitano - stanje kao na fotografijama". Recimo ja prodajem starinski fotoaparat koji radi sa pločama - niti ja znam kako radi, niti da li su tu svi delovi, niti imam ploče - neispitan. Ali ako sam već naveo nešto onda to, logično je pretpostaviti, privlači kupca i povećava vrednost predmeta pa sam kao prodavac odgovoran da istinito opišem predmet.
(28.01.2015 18:16)misko84 Piše:(28.01.2015 17:54)Larry_Larsson Piše:izvini, imao bih dva pitanja za tebe, prvo sto bi ti kupovao nesto sto je i oznaceno kao neispravno, dakle neupotrebljivo osim ako nisi neki preprodavac, serviser itd. napakujes neki deo pa prodas kao nov...(28.01.2015 14:36)serjoza Piše: Na primer polovan laptop - ako je neispravan onda mora da se deklariše kao neispravan, a ne kao polovan. Prosto k'o pasulj.
Šta ako je predmet naveden kao neispravan i opisan jedan nedostatak, a u stvari nedostataka ima više ili su drugačiji u odnosu na opis? Da li to onda podleže reklamaciji?
drugo neispravno je neispravno sad da li je polupano skroz ili ne radi dugme recimo nebitno je skroz, poenta je da je naznaceno da je nesipravno, dakle ti recimo kao kupac procitas vidis da je neispravno, dakle upoznat si sa opisom i stanjem predmeta, tako da ne znam kakvu reklamaciju ocekujes na nesto neispravno sto je i samim tim i po nizoj ceni..
Mislim da nisi u pravu. Ako ja navedem da je uređaj neispravan to je jedno, ali ako navedem da je neispravan određeni deo ili ne radi neka funkcija to je drugo. Jednostavno je - predmet ne sme biti lošiji od onoga kako je opisan. ;)