(28.01.2015 18:30)serjoza Piše: Ma u redu - nije mi namera da se sporimo, ali na primer među poznavaocima neke oblasti dosta je važno šta radi, šta ne radi. Na primer ja imam stari redak mobilni telefon kom je razbijen ekran, a neko prodaje takav isti i kaže da je neispravan jer ne drži baterija, a na punjaču sve radi. Meni je to premija jer mogu da kompletiram i ZA TO ću ponuditi više nego za isti takav telefon koji je opisan samo sa "neispravan, stanje sa fotografija" jer u njemu, prema tom opisu, možda nema ni baterije ni elektronike. Samo dajem primer - sve u redu. :rukovanje:
Ma ne, ne sporimo se, samo razmenjujemo misljenja.. Dobro slazem se s tobom, ali ipak realno i ti si pod rizikom jer licitiras takvu stvar neispravnu pa ti posle izadje skuplja dara nego mera,... Ali i tvoj komentar se odnosi na opis, ja opis ne sporim, pa vise ako cemo iskreno varaju na opisu gde je polovno (uverio se puno puta) po mom misljenju je to jos gore, a ovako si koliko toliko bio upoznat da kupujes macku u dzaku dakle neispravnu stvar... Bez opravdanja naravno za lazni opis i prikrivanje nedostataka :rukovanje:
(28.01.2015 18:43)Vesic1 Piše: Ako nije muljano oko opisa, onda nema svrhe za reklamaciju.
Ako je muljano oko opisa, bez obzira sto je oznaceno kao neispravno, reklamaciju treba uvaziti.
To je moje misljenje, naravno. Svako ima svoje misljenje, i svako treba postovati i tudja misljenja :)
Pa sad, to je jako diskutabilno oko uvazavanja reklamacije na neispravnu stvar, dakle jos teze dokazivo...
Druga je prica ako si ti kupio pod polovno, a dobio neispravno, a ovako si ti svesno kupio neipravnu stvar, ma kakav god kvar bio, ti si bio svestan rizika...
Cak hipoteticki govoreci ako bi doslo do suda, nema teorije da bi ti kao kupac mogao dokazati i dobiti nesto s obzirom da si bio upoznat da je neispravno, to je poenta...
Slazem se, svako ima svoje misljenje, i treba postovati tudja, ali ne moras se nuzno i uvek sloziti sa istim, zar ne? ;)