01.05.2019 09:34
(Poslednja izmena: 01.05.2019 09:53 od prodavac-kupac.)
(01.05.2019 09:00)LiMuBaj Piše:Видим. Али не разумем зашто. То математички јесте тачно +130-1=129. А од ког броја онда рачуна проценат? Ваљда од укупног броја позитивних и негативних треба? Логично би било да пише укупно остварено толико сарадњи, позитивних толико, негативних толико, проценат успешности толико. Онда то није укупан број јединствених оцена (позитивних и негативних као што пише) него неки поени који се рачунају тако што ти одузме позитивну оцену коју си већ имао јер си добио негативну. Зато се и не слажу проценти, ако се рачунају на тај задњи број који се добије. Рецимо 100 остварених, 50 позитивних и 50 негативних. То би било логично да буде 50 посто успешности, ако се рачуна на 100 остварених сарадњи. Али ако прво од 50 позитивних одузмеш 50 негативних то ти је 0, и на ту нулу рачунај проценат успешности, па ако је у задњих годину дана пишелогично: "нема позитивних оцена у последњих годину дана". Црва није ни било!(01.05.2019 08:40)prodavac-kupac Piše: Зашто се не слажу подаци о оценама? Мој допринос да рачунање буде исправљено:
Данас први пут добих (незаслужено због захтевања купца да му пошаљем поузећем предмет за који је нуђено само плаћање пре слања) негативну оцену. Пре ове негативне оцене било је код мене 130 јединствених оцена (за које по објашњењу поред њих пише да су збир позитивних и негативних оцена), а кад ми је дата негативна број укупних јединствених оцена уместо да се повећа, смањио се на 129. Без обзира да ли ће се после евентуалног брисања ове оцене од стране Лимундо - Купиндо тима (уложен је приговор наравно) број мојих јединствених оцена повећати или смањити (а логично би било да се смањи, и ето 2 оцене мање него што сам имала пре ове купопродаје) ево пријављујем да је ово један од начина на који нестају оцене члановима који се већ извесно време баве утврђивањем по ком шаблону ради програм за збирање оцена. Добро би било да се ово исправи.
kad se dobije negativna ocena broj jedinstvenih pozitivnih se smanji za 1 , tako i treba da funkcioniše , više o tome dole na link
https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles/202253112
(01.05.2019 09:34)prodavac-kupac Piše:Или пак: 100 купљених предмета, 60 позитивних оцена, 40 негативних. Није ли то 60% успешности? Ако пре рачунања процента одузмеш од 60 позитивних 40 негативних и разлику од 20 незнам чега назовеш "укупан број јединствених оцена како позитивних тако и негативних" у односу на шта стављаш тих 20 да би добио проценат? Ако је у односу на 100 то је 20%, што нема везе с животом.(01.05.2019 09:00)LiMuBaj Piše:Видим. Али не разумем зашто. То математички јесте тачно +130-1=129. А од ког броја онда рачуна проценат? Ваљда од укупног броја позитивних и негативних треба? Логично би било да пише укупно остварено толико сарадњи, позитивних толико, негативних толико, проценат успешности толико. Онда то није укупан број јединствених оцена (позитивних и негативних као што пише) него неки поени који се рачунају тако што ти одузме позитивну оцену коју си већ имао јер си добио негативну. Зато се и не слажу проценти, ако се рачунају на тај задњи број који се добије. Рецимо 100 остварених, 50 позитивних и 50 негативних. То би било логично да буде 50 посто успешности, ако се рачуна на 100 остварених сарадњи. Али ако прво од 50 позитивних одузмеш 50 негативних то ти је 0, и на ту нулу рачунај проценат успешности, па ако је у задњих годину дана пишелогично: "нема позитивних оцена у последњих годину дана". Црва није ни било!(01.05.2019 08:40)prodavac-kupac Piše: Зашто се не слажу подаци о оценама? Мој допринос да рачунање буде исправљено:
Данас први пут добих (незаслужено због захтевања купца да му пошаљем поузећем предмет за који је нуђено само плаћање пре слања) негативну оцену. Пре ове негативне оцене било је код мене 130 јединствених оцена (за које по објашњењу поред њих пише да су збир позитивних и негативних оцена), а кад ми је дата негативна број укупних јединствених оцена уместо да се повећа, смањио се на 129. Без обзира да ли ће се после евентуалног брисања ове оцене од стране Лимундо - Купиндо тима (уложен је приговор наравно) број мојих јединствених оцена повећати или смањити (а логично би било да се смањи, и ето 2 оцене мање него што сам имала пре ове купопродаје) ево пријављујем да је ово један од начина на који нестају оцене члановима који се већ извесно време баве утврђивањем по ком шаблону ради програм за збирање оцена. Добро би било да се ово исправи.
kad se dobije negativna ocena broj jedinstvenih pozitivnih se smanji za 1 , tako i treba da funkcioniše , više o tome dole na link
https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles/202253112