27.07.2015 17:43
(27.07.2015 14:57)serjoza Piše: Hoćeš da kažeš: "Mogu sam sebi da podižem cene i jedno vreme ućarim nešto, a mogu i pošteno da trgujem pa da mi se kupci dugo vraćaju?" Ili: "Mogu da prodam svoje klijente Guglu i ostalim marketing pijavicama, a mogu i da im napravim aukcijski sajt da bude ugodan za korišćenje pa da ih dugo zadržim?" Ili: "Mogu da tolerišem prevare na mom aukcijskom sajtu jer to donosi brzu korist, a mogu i da ne tolerišem pa da zadržim klijente jer se osećaju zaštićeno pa nastavljaju saradnju sa mnom dugo godina i šire svoju aktivnost?"
Samo pitam - možda sam pogrešno shvatio poslovicu... :pravi se lud:
:)
Hteo sam (i uradio sam) da kažem da mi se stvarno sviđa citat. Da, može da se kaže i to što si naveo a nisam rekao jer ima dovoljno tema u kojima sam to rekao pa neka ova ostane među onima gde ću ponekad i nešto drugačije da pročitam. Na stranu to što, nažalost, taj stav isuviše često srećem i u realnom životu a ne samo u ovom virtualnom.
Kada smo kod te izreke setio sam još nečega što može da bude pandan - što je brzo, to je i kuso.
A evo još nekih misli koje se mogu komentarisati u smislu - šta je poručeno sa njima :
Mi ne služimo tržištima. Mi tržišta stvaramo.
Akio Morita
Za trgovca i iskrenost je finansijska špekulacija.
Charles Baudelaire
Ljudi se ne spotiču o planine, samo o krtičnjake.
Marfijev zakon (jedan od)
Postoji rizik, a postoji i sigurnost. Čamac u luci je siguran, ali mu s vremenom strune dno.
J. Brown
I jedan od mojih omiljenih, nije baš direkt povezan sa temom ali ...
Neki ljudi vide stvari kako jesu i pitaju se : Zašto ? Ja snivam o stvarima koje nikada nisu bile i kažem : Zašto ne ?
J.F.K.