• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad?
#34
Zbog diskusije ću prihvatiti da je kupac dao punu istinu u svom opisu situacije (možda jeste, možda nije, nisam bio prisutan da svedočim) i prema tom zaključku onda pišem dalje. Slažem se sa tim da kupac ima pravo na reklamaciju, na stranu pravilnik tu je ZOO, i da svaki prodavac treba da što tačnije opiše ili treba da snosi posledice.

Slažem se i sa tim da ima predmeta koji jednostavno ne mogu da se na brzinu testiraju da li su u opisanom stanju ili ne, jedan od takvih je i telefon koji si dao u svom primeru. Prema tome to da li je neko pregledao ovlaš ili detaljnije u momentu preuzimanja je manje bitno u odnosu na to šta će pokazati detaljan i iscrpan pregled kada se dođe kući.

Ono sa čim se ne slažem i što mi smeta je stav da samo prodavci treba da znaju pravila poslovanja ovde i ne samo to, već i pravila zdravog razuma - ako vidiš u startu da to nije to, zahvali se, okreni se i idi. Pravilnik (čak i ovakav kakav je) nije pisan samo zbog jedne strane već zbog obe pa daj onda već jednom pročitajte ga (znam da si ti pročitao, ovo je generalno) i ponašajte se u skladu. Nepozvanje zakona te ne štiti od gonjenja a isuviše sporova koje sam ovde pročitao su kao razlog imali baš to - nije čak ni ovlaš pročitan i zapamćen čak ni pravilnik a kamoli bitniji dokumenti.

Prodavci ovde su jako daleko od cvećki. Više je onih koji su iz neznanja dali pogrešan opis, ima i onih koji su blago zamaskirali mane a ima i solidan procenat onih koji vrše razne mahinacije i kojima ne treba da se bavi LT već SUP.

Ipak, kod ličnog preuzimanja pogledaj barem osnovno, spoljni izgled, osnovne funkcije... Ne shvatam to, a većina kupaca je takva, dođu, daju novac i bez ikakve provere okrenu se i odu. Na pijaci to ne rade, u prodavnici (gde si znatno više zaštićen) to ne rade, pa zašto onda to rade ovde ?? I onda viču u pomoć ??

Sa druge strane, a ko kaže da ti nisi naknadno oštetio ili zamenio neki deo pa sada praviš reklamaciju ? Ni u ZZP nije predviđeno da možeš reklamirati oštećenu stvar kada si je lično preuzeo. Izuzetak od toga su predmeti kojima neka funkcija ne radi a na njima nema tragova da su otvarane ili fizički oštećene.

Znači, kada lično preuzimaš, proveri koliko god možeš odmah, to što ćeš dati negativnu ocenu ti neće vratiti novac nazad.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad? - od blistok - 22.08.2015 19:26

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)