• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad?
#37
(22.08.2015 19:26)blistok Piše: ...

Ipak, kod ličnog preuzimanja pogledaj barem osnovno, spoljni izgled, osnovne funkcije... Ne shvatam to, a većina kupaca je takva, dođu, daju novac i bez ikakve provere okrenu se i odu. Na pijaci to ne rade, u prodavnici (gde si znatno više zaštićen) to ne rade, pa zašto onda to rade ovde ?? I onda viču u pomoć ??

Sa druge strane, a ko kaže da ti nisi naknadno oštetio ili zamenio neki deo pa sada praviš reklamaciju ? Ni u ZZP nije predviđeno da možeš reklamirati oštećenu stvar kada si je lično preuzeo. Izuzetak od toga su predmeti kojima neka funkcija ne radi a na njima nema tragova da su otvarane ili fizički oštećene.

Znači, kada lično preuzimaš, proveri koliko god možeš odmah, to što ćeš dati negativnu ocenu ti neće vratiti novac nazad.

Zbog jednostavnosti procedure pregleda i reklamacije korisno bi bilo lično preuzimanje posmatrati kao svaku drugu isporuku kurirskom službom ili Poštom. Da sad ne navodim primere kupovine kompjutera, prvog broja Zagora "glancera", a isporuka po kiši pod kišobranima, telefona čija baterija "drži" nedelju dana ili neotpakovane posteljine. Ima smisla zanemariti namerne prevare i lažne reklamacija – to se dešava i kod slanja i to je posebna priča.
Dobar dan, dobar dan.
Evo predmet, evo novci.
Doviđenja, doviđenja.
Kod kuće natenane pregledaš predmet i imaš 14 dana za reklamaciju.
 
Dođu, daju novac, okrenu se i odu zato što je predmet OPISAN i postoje FOTKE. Bez obzira što je ISPORUKA lična to je ipak kupovina NA DALJINU.
ZATO kupac ima pravo na reklamaciju.
Ako se ovakav princip usvoji onda se svaka kupoprodaja uz lično preuzimanje posmatra kao i ona sa slanjem – u suprotnom dolazi do proizvoljnosti u tumačenju. Neko "na prvu" prepozna dobru felnu čim je vidi, a neko se ne razume i potrebno je da ju vulkanizer "zavrti" pa da ju je sto puta lično preuzeo – ne razume se. Neko iz tri pogleda prepozna original pozlaćeni ST. Dupont upaljač, a nekome treba stručnjak da proceni da li je original ili kopija.
Ako razumete šta 'oću da kažem.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad? - od serjoza - 22.08.2015 20:21

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)