• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad?
#50
(05.05.2016 09:57)tatjana-stokic1 Piše: Ovo pitanje sam posatavila Lumundu bez odgovora sam ostala:
Koja je pocedura za odustajanje od licitacije na Limundu?
Konkretan problem je što je prodavac "slučajno" napisao da je veličina cipela koje sam htela da kupim 43 i "slučajno" je navela da je dužina gazišta 30cm što odgovara tom broju, da bi u komentarima na predmet naknadno napisala da je jedna cipela broj 40, a druga 37!!! S obzirom da sam već licitirala i da je njen odgovor na moje pitanje zbog čega je tako postupila bio "pitajte Limundo kako da odustanete" ja vam se obraćam sa molbom da mi pojasnite na koji način da poništim licitaciju jer ne želim rasparene cipele.

U međuvremenu je licitacija završena i ja sam "pobedila" ali ne želim taj predmet jer to nije ono što je pisalo da jeste. Kako da se postavim prema prodavcu?

Vrlo zanimljiv slucaj, po meni zasluzuje novu temu (za razliku od gornjeg problema za koji teme vec postoje). Daklem, nema odustajanja od licitacije, to, jednostavno, nije moguce. Jedini nacin da se predmet ne uzme jeste reklamacija, odnosno da se ipak uzme (plati), reklamira i vrati. Sto podrazumeva maltretiranje i troskove postarine.
Naravno, bilo bi mnogo jednostavnije da se Limundo-Tim ipak ukljuci u ovaj slucaj, jer ako je licitacija "pala" pre ispravke podataka o predmetu (sto se lako da ustanoviti), onda je stvarno besmisleno da i kupac i prodavac prolaze kroz proceduru placanja i vracanja. Samo, mrka kapa, koliko sam shvatila, oni za to nemaju vremena.
Sa druge strane, Limundo-Tim po pravilu, bar u poslednje vreme, staje na stranu kupca. Tako da sumnjam da cete biti primorani da zadrzite dve razlicite cipele. (:lol:)
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: lazni opis predmeta, nasminkane fotke - kupio ga i sta sad? - od jugana - 05.05.2016 11:30

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)