• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Besplatna dostava -- uslovi?
#8
(28.11.2015 14:39)blistok Piše: Pretpostavljam da si to objašnjenje dobio u smislu da kada štikliraš "besplatna dostava" onda ne može dalje da se uslovljava već da to mora da se odnosi na sve načine slanja i plaćanja. Moj predlog je bio više u smislu - ne štikliraš tu opciju a u opisu kupcima ponudiš dodatan bonus u smislu ako kupite na taj i taj načun onda vam je dostava besplatna. Kao što recimo ima prodavaca koji kažu ako kupite tri predmete od mene onda je poštarina na moj račun. Znači ne uslovljavaš nikoga (ne moraju ako neće) već nudiš podsticaj ako se od tebe kupi više predmeta ili se na određeni način vrši uplata i slanje.

Da, moje objasnjenje se odnosilo na pitanje iz naslova teme - odnosno na pitanje u prvom postu u temi, ispustih da citiram malopre.

(28.11.2015 03:56)Hieronimo Piše: Konkretno, da li mogu štiklirati opciju "besplatna dostava", a imati dostupne opcije slanja pošta i Post Express i plaćanje preko Limundo Cashapre slanja i pouzećem, a napisati da besplatna dostava važi samo za slanje preporučenom tiskovinom (pošto većinom prodajem knjige) i za plaćanje pre slanja i preko LC-a (tj. da se ne odnosi na kupovinu pouzećem i slanje PE-om)?


(28.11.2015 13:56)sasacv68 Piše: Ne moze se uslovljavati besplatna dostava izborom nacina slanja , svojevremeno sam dobio takvo tumacenje LT. Dakle morala bi biti besplatna dostava svim ponudjenim nacinima isporuke. 
Ja sam to resio tako sto za knjige i casopise nudim samo Postu, kao (najjeftiniju) opciju slanja.

Obzirom da u ponudi imam razlicite predmete koji se ne mogu uvek slati na isti nacin (npr. knjiga - preporucenom tiskovinom, eventualno pismom, a auspuh - paket ili postexpress, odnosno ne moze nikako pismom), a moze se desiti da jedan kupac kupi predmete iz "razlicitih kategorija", ja sam u opisu dodao napomenu za besplatno slanje:

BESPLATNO SLANJE (besplatna dostava) podrazumeva da nemate dodatne troskove, oko slanja takvog predmeta. 
Ukoliko kupujete vise predmeta, molim da obratite paznju na ponudjene nacine slanja, jer postoji mogucnost da se predmeti ne mogu poslati u istoj posiljci.

Time sam zeleo da napomenem kupcu predmeta (sa besplatnom dostavom), da mu uz taj predmet, kao besplatnu dostavu ne mogu poslati i neki drugi predmet za koji bi trebalo da plati troskove dostave i obrnuto, ukoliko se ne saglasi, da prihvata eventualno vece troskove dostave, zbog uvecanja mase posiljke, za masu predmeta sa besplatnom dostavom.
Dakle, ukoliko bi kupac kupio neki predmet (300g) za koji je predvidjeno slanje npr.  postexpresom i za koji bi trebao da plati postarinu 150.00, ja mu ne bih poslao uz taj predmet i knjigu (+400g) sa besplatnom dostavom, jer bi to uvecalo postarinu na 240.00 - bez izricite njegove saglasnosti. Predpodstavljam da je to i logicno, no vise volim kad je i to precizirano.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
Besplatna dostava -- uslovi? - od Hieronimo - 28.11.2015 03:56
RE: Besplatna dostava -- uslovi? - od sasacv68 - 28.11.2015 14:54

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)