• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Besplatna dostava -- uslovi?
#10
Da, ako je besplatna onda je besplatna na svaki ponuđeni način. Može biti problem kod pouzeća - kod PE se može iskalkulisati - Vesić je to onomad elaborisao pa ne bih ponavljao, a za ove "ksove" ne bih znao.
A kad je reč o tome da kupac kupi više predmeta: Pa ako sam već postavio predmet i stavio besplatnu dostavu onda sam se pomirio da ću za taj predmet zaraditi cena minus trošak dostave, zar ne? Ako je jedan kupac kupio više predmeta ja samo mogu da uštedim šaljući mu sve zajedno bilo kako jer u krajnjoj liniji mogu mu poslati svaki predmet zasebno kako je ponuđeno u načinu slanja za taj predmet i mirna Bačka.
Prosto k'o pasulj. Cool

(28.11.2015 14:39)blistok Piše: Pretpostavljam da si to objašnjenje dobio u smislu da kada štikliraš "besplatna dostava" onda ne može dalje da se uslovljava već da to mora da se odnosi na sve načine slanja i plaćanja. Moj predlog je bio više u smislu - ne štikliraš tu opciju a u opisu kupcima ponudiš dodatan bonus u smislu ako kupite na taj i taj načun onda vam je dostava besplatna. Kao što recimo ima prodavaca koji kažu ako kupite tri predmete od mene onda je poštarina na moj račun. Znači ne uslovljavaš nikoga (ne moraju ako neće) već nudiš podsticaj ako se od tebe kupi više predmeta ili se na određeni način vrši uplata i slanje.

Ta opcija se štiklira jer doprinosi vidljivosti i privlačnosti predmeta - ni blizu nije isto ako kupac to vidi ili čak filtrira pretragu baš po tome i ako je to navedeno u tekstu.

(28.11.2015 13:56)sasacv68 Piše: ...
Dakle, ukoliko bi kupac kupio neki predmet (300g) za koji je predvidjeno slanje npr.  postexpresom i za koji bi trebao da plati postarinu 150.00, ja mu ne bih poslao uz taj predmet i knjigu (+400g) sa besplatnom dostavom, jer bi to uvecalo postarinu na 240.00 - bez izricite njegove saglasnosti. Predpodstavljam da je to i logicno, no vise volim kad je i to precizirano.

Saša, neka ti uplati unapred cene predmeta i tih 150 dinara koje bi inače platio, a ti mu pošalješ zajedno i platiš poštarinu.  Smile
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
Besplatna dostava -- uslovi? - od Hieronimo - 28.11.2015 03:56
RE: Besplatna dostava -- uslovi? - od serjoza - 28.11.2015 18:57

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)