• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 9 Glasova - 4.11 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klub ljubitelja životinja :-)
Ima momenata kada svima nama zasmeta neka buka, životinje mogu svojim ponašanjem da zasmetaju u gusto naseljenim mestima ali ima i ljudi koji znaju da preteraju sa svojim zahtevima kao što su ovi ovde :
____________________________
Sećate li se psa Mede, koji je morao na SUD jer - laje? Sad ga čeka još neverovatnija situacija!

Sud je Medi naložio da ćuti, tj. izrečena mu je privremena presuda zabrane lajanja od 20 do 8 sati, a vlasnici su prinuđeni da ga drže u garaži, zbog čega je Medo depresivan.

Nakon šest sati ročišta, na kojem se izređalo 11 svedoka, suđenje Medi će se nastaviti u maju. Tada će glasnoću Medinog laveža veštačiti poseban Institut.

Na pulskom Opštinskom sudu u četvrtak je počelo suđenje, a nakon završenog prvog ročišta, na kojem ja saslušano 11 svedoka, Medin advokat je zatražio veštačenje nekog merodavnog instituta koji bi trebao da odredi da li je lajanje u granicama normale ili je buka prejaka.

Porodica Vukotić, koja je tužila Medu, smatra da im je zbog neprekidnog psećeg laveža narušeno zdravlje i tvrde da ne mogu da obavljaju svakodnevne obaveze ni tokom dana. Medini vlasnici, porodica Šimunović iz Peroja, tvrde da Medo laje jer je isprovociran sa njihove strane, prenosi www.zivotinje.rs.

Vukotići su u svojim iskazima rekli kako su zbog nemogućnosti rešavanja odnosa sa komšijama i pokrenuli sudski postupak. Sa druge strane, komšije koje su na sud došli u svojstvu svedoka porodice Šimunović tvrde da za Medu nisu znali, niti su ikad čuli lavež, sve dok nije počeo sudski postupak. Vlasnik Anton Šimunović je potvrdio kako Medo, od kako mu je izrečena kazna, nije uzrokovao ni jedan najmanji incident, a ni tužitelji nisu imali daljih prigovora.

- Medo se junački drži u zatvoru. Zadnjih dana je shvatio kako se nešto događa jer smo i mi u kući bili nervozniji. Znao je da mi stavi njušku u krilo, zacvili i poliže me po licu, kao da želi da kaže da saoseća sa mnom i da će sve biti u redu. - ispričao je vlasnik za 24sata.hr, u nadi da će njegov dobroćudni ljubimac uskoro ponovno imati slobodu u svom dvorištu.

Opštinski sud u Puli, iako ima čak 4.805 nerešenih predmeta, ipak je našao vremena da Medu osudi na tišinu.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od BitterLemon - 09.12.2014 09:54
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od BitterLemon - 28.12.2014 16:10
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od BitterLemon - 24.02.2015 20:54
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od BitterLemon - 26.02.2015 21:50
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od BitterLemon - 26.02.2015 23:27
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od blistok - 04.04.2015 14:36
RE: Klub ljubitelja životinja :-) - od xzy - 19.11.2015 08:34

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)