• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
A sad nešto sasvim drugačije :)
Napomena : tekst ispod nije radi kandidature za moderatora, nisam zainteresovan, već zato što postaje dosadno.

U Cafe sam ušao u trenucima pauze od poslova, u međuvremenu se svašta nešto izdešavalo što je promenilo moj životni ritam pa sam i ostao. No, nisam ostao ovde zbog tih ličnih dešavanja već zato što sam ovo prepoznao kao mesto gde mogu da naučim više o prodaji na Limundu a i uopšte na internetu. Bez obzira na dve godine staža na Limundu i na broj mojih prodaja i dalje smatram da sam početnik koji ima još mnogo šta da nauči da bi mogao ovim poslom da se bavi ozbiljnije a ne kao amater.

Cafe je, dosada, ispunio moja očekivanja po tom pitanju, dosta korisnih informacija sam dobio o opisu aukcije, načinima uplate, pakovanju, fotografisanju (ovo pogotovo), rizicima ... ali ne mislim, ni blizu da je sve rečeno. Ima još uvek dosta detalja pa čak i možda čitavih oblasti koje mogu da se dorade ili da se dobije novi ugao gledanja od nekog novog ili postojećeg člana.

Zbog moje lične situacije sam par meseci pauzirao jer nisam imao vremena još i za ovaj posao a kasnije su me pokolebali sa svojim novim tumačenjima pravilnika oko ocenjivanja i reklamacija tako da se i dalje razmišljam da li vredi da me ovde neko zaj... pored ostalih opcija koje mogu da koristim. Zato ne mogu da iznosim neka nova iskustva sa prodajom na internetu jer trenutno radim samo live :) varijantu. No, to ne znači da ovde niko više ništa ne prodaje i da novih iskustava nema... i to ne samo negativnih iskustava već i pozitivnih. Pa zašto ste onda škrtice ? :) Napišite nešto o tome. Ovde je dozvoljeno spominjanje i drugih sajtova a ako nekog zanima nije mi problem i da opišem razne live varijante sa kojima sam imao iskustva tokom godina. Na taj način mi stičemo bolji uvid u postojeće mogućnosti a možda će i njima misao da pređe razdaljinu od nižih ka višim predelima tela.

Druga stvar, ovde su okupljeni ljudi iz raznih mesta u Srbiji, različitih profesija, zanimanja, obrazovanja ...
Siguran sam da svako, počevši od nas eksperata za "pritisni dugme pa džak na rame", pa do onih pravih eksperata ima da podeli neko iskustvo koje ne mora biti vezano za prodaju i novac. Ili jednostavno može da skrene pažnju ostalima na neke smešne, zanimljive pa i bitne momente. To što svakog dana postavljam viceve ili kačim linkove ka nekim vestima nije uopšte bitno za život na ovoj planeti, nema ni neki veći broj pratilaca ali sam siguran da nekome u nekom momentu bar nabaci osmeh pa je i to već dosta da nastavim sa tim. Znači ne moraju se baš ovde otkrivati sve tajne zanata kojima se bavite ili pisati tekstovi na nivou Voltera, Сун Цу-a, Avicene ... Dovoljno je podeliti neko nama obično iskustvo ili informaciju pa da nekome drugom za nijansu bude lakše.

Gde god da se nalazite, u ma kom momentu, imate priliku da napredujete. Pa kada smo već trenutno ovde zašto onda to ne bismo i tu radili ?

Nema veze što je to privatna firma i što su po pitanju Cafea totalno pogrešno postavili stvar, niti što su admini u solidnoj meri autisti i nezainteresovani (svojom voljom ili po direktivi) pa čak ni to da li če oni imati koristi od toga ili ne. Bitno je da li mi (ja, ti, on, ono ...) imamo koristi od toga. A od znanja, druženja, humora uvek imaš koristi, svejedno da li si davalac ili primilac u tom momentu ... Da, za vas bezobrazne, i od toga imaš koristi ...

Znači imamo izbor, možemo da nastavimo da postavljamo samo posteve koji kritikuju Limundo D.o.o i da vidimo kraj cafea za par meseci, ne zato što će ga oni zatvoriti, već zato što više nikog neće biti da piše ili možemo da iskoristimo ovaj prostor da nešto novo naučimo i da se družimo a onda, usput, u većem broju i sa većim osmehom da ih kritikujemo kada zeznu stvar.

Ovo napisano se ne odnosi samo na članove već i na vas voajere koji iz prikrajka čitate i stidite se čak i da se registrujete a kamoli nešto napišete... Odnosi se i na admine, ako se plašite da pišete pod svojim imenom slobodno otvorite nov nalog pa pišite sa njega, na taj način ćete pomoći i firmi da se hvali sa većim brojem naloga.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike... - od blistok - 16.06.2015 19:19

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)