• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
E sad nešto malo drugačije :)

Nije baš savršena tema za ovo naredno pisanije ali dovoljno je adekvatna. Sinoć je skrenuta pažnja na ovaj tekst u Limundo blogu - http://blog.limundograd.com/2015/10/drug...ss-meetup/

Tekst je dobro napisan i sa te strane nikakve zamerke. Iskreno, da su oni jedini ne bi verovatno ni napisao ništa ali posle ovoliko godina slušanja ovakvih priča od političara, statističara i drugih "ičara", tolerancija mi je blizu nule.

Sporni deo teksta je ovaj :

Najbolja društvena mreža je upravo ona na kojoj se nalaze vaši korisnici. Najbitnije je da članovi osete vašu posvećenost i želju da pomognete da se njihov problem reši. Omogućite im prostor za razmenu iskustva kako biste upoznali korisnike, njihove potrebe i očekivanja, a i da oni upoznaju vas. Cafe je kao takav, pomogao da se približimo članovima i da kroz edukaciju i razmenu iskustva jačamo pojedinca i stvaramo bolju LimundoGrad zajednicu. U jednoj od skoro 500 tema u Cafeu, pod nazivom Najbolje rešenje, dali smo korisnicima mogućnost da pomognu u rešavanju nesporazuma između dva korisnika i da vide koliko bi uspeli da se snađu u samoj medijaciji. Za dobru društvenu mrežu potrebno je da imate mesto gde ćete komunicirati sa korisnicima, gde će oni komunicirati između sebe, gde će imati sve potrebne informacije i gde će graditi bolju zajednicu. Ako osluškujete njihove potrebe, moći ćete da kreirate uslugu koja im odgovara.

Nekome ko ne visi u Cafeu svaki dan, kao recimo ja, bi ovaj tekst bio informativan i pozitivan. Dao bi mu smernice kako nešto treba kvalitetno uraditi (slažem se da tako treba) i dao mu uvid da neko to već tako, uspešno, i radi ... E tu dolazi do neslaganja :)

- Osete posvećenost ... Ne mogu reći da se zaposleni ne trude (neko više, neko manje) da upoznaju korisnike i reše probleme ali to je totalno ad hok i u većini slučajeva je hladno i distancirano. Razumem da su, najverovatnije, takve direktive od uprave, pa čak i da je najbolje za firmu da što manje izlaže svoj vrat ali teško je onda osetiti posvećenost a na stranu što može to i bolje da se uradi i opet ostane u granicama direktive.
- Edukacija i razmena iskustva ... O kojoj edukaciji se ovde uporno govori ?? Na Blogu toga još i ima ali u Cafeu ?? A što se tiče razmene iskustva to se svodi samo na razmenu iskustva između korisnika koja mogu a i ne moraju biti primenjiva kada problem dođe do LT. Razmene iskustva po vertikali jednostavno nema osim jednog izuzetka.
- U jednoj od skoro 500 tema ... :lol: Znači, pitao sam se kada će taj dan doći da se to spomene kao nešto pozitivno i kao uspeh dobrog rada :) Barem pola tih tema je duplirano i nepotrebno a plus je pre neki dan korisnik dobio banovanje jer je krenuo da ekstremno otvara teme (barem je dat utisak da je to razlog) i kako onda neko može da se hvali sa cifrom ??
- Najbolje rešenje ... Jeste dobra tema i jedini izuzetak gde je dolazilo do razmene iskustva po vertikali i gde smo i mi bili edukovani na temu nepravilnosti u našem radu. No, od kako je osoba koja je pokrenula tu temu nestala sa radara samo jednom (u mnogo meseci) je pokrenuta tu neka rasprava. Pretpostavljam zato što smo sve probleme rešili i nedoumica više nema. Nema smajlija koji pokazuje kako sami sebe tapšemo po ramenu ali vi ga zamislite.
- Ako osluškujete njihove potrebe ... Iskreno, meni ovo više liči na - ako prisluškujete njihove razgovore videćete ko je problematičan a možda nešto i primenimo usput.

Ne mogu poreći da sam u ovom Cafeu naučio stvarno mnogo na temu prodaje preko interneta ali sam zato zahvalan članovima koji su potrošili svoje, neplaćeno, vreme da podele svoja iskustva i ideje sa nama. Jedino na čemu vama iz LKO mogu biti zahvalan je što ste dali prostor da se to desi. No, to što ste dali plac nikako ne znači i da ste isključivo vi zaslužni za zgradu koja je izgrađena na njemu.

O onome - da li je korisnik uvek u pravu (može se čitati i kao kupac) da ne trošim reči jer sam ih već toliko uzalud potrošio.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike... - od blistok - 11.10.2015 19:20

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)