• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
Danas sam primetio dve interesantne stvari pa reko ajd malo da se bavim statistikom... Bolje to nego da razmišljam koliko će mehaničar da mi statistički zaračuna popravku kombija :)

1. Vidi ja otvorio temu, svoju prvu, i što je najsmešnije ni ne znam da sam to uradio :) Mora biti da sam još više podvojena ličnost nego što sam mislio.
Cenim to što ste prihvatili Gibicin predlog (moderatori i treba da aktivno učestvuju u oblikovanju foruma) ali to ne znači da treba mene da potpisujete ispod toga. Prvobitni post je napisan kao predlog za Limundo D.o.o. i postavljen u temu predviđenu za te stvari. Da sam imao nameru da otvoram novu temu onda bih to sam uradio ali nije mi bila namera da započinjem raspravu već samo da dam predlog.

No, to i nije bitno. Ono što jeste se krije ispod broja 2 :)

2. Obrisana još jedna tema. Generalno, smatram da barem pola tema u Cafeu treba ili izbrisati ili spojiti jer su nepotrebne ili barem duplirane. No, već odavno ne samo da se ništa ne preduzima povodom toga već se još i hvalite u blogu sa brojem tema. Pa koji vam je onda kriterijum kada ipak brišete teme ? Tačnije, zašto je tema "Odbanujte Bittera" obrisana ? Nije duplikat tema, u njoj nisu spominjane nikakve nepravilnosti u vezi aukcija (sa navođenjem članova) nije niko bio vređan, nije čak bilo ni krupnih reči, više onako laka zezancija na temu koja ne krši pravila sajta. Pa zašto je obrisana ? Shvatite ovo kao retoričko pitanje, jer svi znamo zašto je obrisana i da se radi o čistom egu i manifestaciji (tačnije zloupotrebi) moći. Pa ako vam trebaju takvi dokazi da ste bitni onda samo napred, brišite dok se gumica ne potroši :)

E sad, ako ipak želite da pokažete i svoju bolju stranu i da budete stvarno bitni i ujedno i od koristi za firmu od koje dobijate platu mogli biste da razmislite o ovome predlogu.

Koliko sam shvatio ovaj Cafe je zamišljen kao mesto gde će članovi LKO razmenjivati svoja iskustva u vezi trgovine preko neta bez mnogo uplitanja admina. Lepa ideja ali posle godinu dana bi se moglo zaključiti da baš i nije uspela. Zašto ? Zato što malo članova piše a i to što se piše je uglavnom negativno. Ne treba sakrivati loše pojave niti izbegavati polemiku oko toga ali nije valjda to jedino što postoji ? To nije samo vaša krivica već i naša jer smo mi ti koji pišemo ali to ne znači da ako već želite neku lepšu sliku o sebi (pa još i na vašem zvaničnom sajtu) treba ovde da se ponašate samo kao egzekutori. Evo statistike :
ukupno poruka - 46954
prvih 20 po broju poruka - 33507 (od tih 20, 1 banovan i 10 koji se retko i pojave a više ne pišu ništa)
drugih 20 - 5741 (od tih 20, 1 izbačen a 13 koji se retko pojavljuju a više ne pišu ništa)
______
svi ostali (4402) 7706

Što se tema tiče :
ukupno tema - 525
prvih 20 po broju poruka - 147
drugih 20 - 74
___________
svi ostali 304 (inače, to su oni koji su napisali čitavih 7706 poruka)

Malkice nesrazmerno, zar ne ?

Osnovna ideja kod osnivanja Cafea je bila dobra ali kao i svakom drugom poduhvatu treba neko da pokrene mašinu i da ne dozvoli da stane. Mora postojati neka granica između korisnika i moderatora ali to ne sme biti "mi protiv njih" jer na taj način ovde će uskoro da bude jako pusto. Pa gde je tu predlog ? Pa ako moram i to da vam crtam ...
- neće vam otpasti kruna sa glave ako i ovde odgovorite na pitanja vaših korisnika, brzo i sa pažnjom a ne da imamo primer od Dealle koji 11 nedelja čeka na odgovor (ujedno, on ne spada u problematične članove, osim u svojoj kući, pa ne vidim razlog za ignorisanje) a ujedno neće samo frekvencija pisanja ovde biti veća, već ćete i vi odgovarajući jednom članu ujedno dati odgovor i ostalima koji to pročitaju pa će vas manje zvati.
- Ako već pišete blogove na razne teme pa ko vam brani da ovde pokrenete raspravu o tome ? Razumem da su vam blogovi radna obaveza i da nemate volje da ovde volontirate ali za osam sati koliko traje radno vreme sigurno se može naći do pola sata praznog hoda kada možete ovde i roman napisati. Kao što vidite iz priloženog. Na taj način stvarate bolju atmosferu, balans u negativno/pozitivnim postevima, bolju sliku o svojoj firmi i ne manje bitno - bolju sliku kod pretpostavljenih o vašem zalaganju. Osim ako vam pretpostavljeni nisu egomanijaci koji misle da je dovoljno to što postoje na ovome svetu.
- Posao moderatora jeste da uređuje forum ili barem deo njega i u to spada i kažnjavanje onih koji krše pravila. Bili oni popularni ili ne. Ali to ne znači da to treba raditi bez jasnih upozorenja i jasne i decidne kaznene politike. Inače, niste moderatori već obične siledžije koji svoje komplekse leče nanoseći nepravdu nekom drugom.
- Ima još stavki ali mojih pola sata je isteklo a ni ja nisam pristalica preteranog volontiranja pa nešto možete i sami zaključiti.
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike... - od blistok - 23.11.2015 14:11

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 5 Gost(a)