• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
Do sada je iz Cafea trajno banovano četiri osobe. Dve su banovane zbog vređanja i maltretiranja drugih članova pa to spada u opravdano. Za jednu sam tek naknadno saznao da ima svoje poslovne interese na konkurentskom sajtu, što baca sasvim novo svetlo na kritike napisane ovde, pa njegovo banovanje spada u nedefinisano jer niko, osim onih koji su ga banovali, ne zna za prave razloge banovanja. Jedan je banovan zbog čestih, ponekad neprimerenim rečnikom iskazanih, kritika na račun admina. Lično, smatram da je u ovom poslednjem slučaju kazna neadekvatna ali kako nisam ja bio meta tog rečnika onda nemam baš mnogo prava da se bunim već mogu samo da konstatujem.

Ono što je bitno i isto u svim ovim slučajevima je da se reagovalo tek kada je situacija došla do tačke bez povratka. U prva dva slučaja kada je članstvo počelo da se glasno buni a u druga dva kada su admini rešili ... šta god da su rešili ... Gde su u celoj toj priči može naći čuvena edukacija bratskog i razigranog LimundoGrada ?

Istorijat je dat samo zbog trenutne situacije. Činjenica je da ako postoji pravilnik i neko ko je plaćen da ga sprovodi onda bi to i trebalo da radi inače ne vidim poentu zašto dobija platu ? Kada se uvode neke novine (kao što je recimo ova, loše osmišljena, akcija "10 besplatnih aukcija") onda ste u svim temama i pričaonici aktivni, inače vas nema čak ni onda kada bi trebalo da reagujete. Svejedno da li je to da odgovorite na pitanje nekog člana (za neupućene, to su osobe zbog kojih vi imate posao i dobijate platu) kao recimo ovo pitanje http://cafe.limundo.com/thread-541.html ili da sprečite, u najmanju ruku, stvaranje loše atmosfere ovde a moguće i ozbiljnijih problema.

Nemam uvid u to kako radite osnovni deo svog posla ali ovde ga radite loše. Ima više pokazatelja toga a jedan od njih je i da je prosečan broj posteva po danu pre poslednjih banovanja bio nešto preko 120 a sada je na nešto preko 110 i u daljem padu. Na moju, a verujem i žalost svih ostalih, taj pad u kvantitetu ne znači i porast u kvalitetu. A i zašto bi ? Polako svi gube želju da napišu nešto vredno kada vide da ni vama nije stalo do dešavanja ovde pa zašto onda da oni/mi gubimo vreme. Pri tom ovaj Cafe bi trebao da je znatno bitniji vama jer ovde možete da dobijete najbrže informacije bitne za odlučivanje oko nekih promena u poslovanju.

No, u konkretnoj situaciji, vi jeste primarni ali niste jedini krivci. Krivi smo i mi, isuviše negativnosti u pisanju i premalo reakcije na očito neprimereno ponašanje kada su u pitanju kolege sa Cafea. U ovaj deo krivice uključujem i sebe.

Što se tiče konkretne situacije :
1. Problemi u braku se rešavaju u sopstvenoj kući. Najbolje u međusobnom dogovoru a ako to nije moguće onda uz pomoć porodice, zajedničkih prijatelja ili stručne pomoći. Ništa od toga nije ni čudno ni sramota. Ne rešavaju se pisanjem na javnom forumu, pogotovo ne ako druga strana nema pristup da odbrani svoje ime i stavove od optužbi. To je, koliko nepoštavanje te osobe, ujedno i nepoštovanje samog sebe. A emocije se izjavljuju drugoj osobi tek kada završiš priču sa prvom ili ćutiš i prihvatiš stvari kakve jesu.
2. Ne znači NE. U svakom a ne samo u seksualnom smislu. Postoji ona narodna "Zasviraj i za pojas zadeni" i primenjiva je i kad je zezanje u pitanju. Ako neko kaže da mu nešto ili neko ne prija onda se skloni i pusti da diše. Nažalost, spadam i sam u osobe koje su to morale da nauče ali bar sam bio znatno mlađi i gluplji u to doba.

3. Ako ti nešto ne prija i nemaš nikakvih namera da razvijaš tu priču onda reaguj odmah. Jasno, glasno i bez popuštanja. Nema pomešanih signala. Muškarci su uglavnom jednostavni (dobar deo populacije kaže i da su glupi) i često je potreban bukvalan pristup. Ne čatuje se satima, nema pp, nema kupovine ... Ne uvek znači NE ali to ne znači da ako vidiš da neko sporije shvata ili prihvata treba čekati žutu minutu pa onda reagovati.

4. Brisanje naloga ... Najlakše je spaliti mostove. Znam, jer sam ih u svojim proteklim godinama (neki kažu mnogo) spalio i više nego što je trebalo. Ne znam za ostale ali osim povremenog druženja sa nekim (preostalim) ok osobama ovde me najviše drži nada da ću naučiti još nešto korisno na temu internet trgovine ili bilo šta drugo. Na to ne može uticati neki ćlan ili admin čiji mi stavovi ne prijaju. Jednostavno ću ih ignorisati isto kao što i oni ignorišu mene :)
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike... - od blistok - 13.12.2015 22:53

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)