• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
(13.12.2015 22:53)blistok Piše: .............................
...............................................................

Što se tiče konkretne situacije :
1. Problemi u braku se rešavaju u sopstvenoj kući. Najbolje u međusobnom dogovoru a ako to nije moguće onda uz pomoć porodice, zajedničkih prijatelja ili stručne pomoći. Ništa od toga nije ni čudno ni sramota. Ne rešavaju se pisanjem na javnom forumu, pogotovo ne ako druga strana nema pristup da odbrani svoje ime i stavove od optužbi. To je, koliko nepoštavanje te osobe, ujedno i nepoštovanje samog sebe. A emocije se izjavljuju drugoj osobi tek kada završiš priču sa prvom ili ćutiš i prihvatiš stvari kakve jesu.
2. Ne znači NE. U svakom a ne samo u seksualnom smislu. Postoji ona narodna "Zasviraj i za pojas zadeni" i primenjiva je i kad je zezanje u pitanju. Ako neko kaže da mu nešto ili neko ne prija onda se skloni i pusti da diše. Nažalost, spadam i sam u osobe koje su to morale da nauče ali bar sam bio znatno mlađi i gluplji u to doba.

3. Ako ti nešto ne prija i nemaš nikakvih namera da razvijaš tu priču onda reaguj odmah. Jasno, glasno i bez popuštanja. Nema pomešanih signala. Muškarci su uglavnom jednostavni (dobar deo populacije kaže i da su glupi) i često je potreban bukvalan pristup. Ne čatuje se satima, nema pp, nema kupovine ... Ne uvek znači NE ali to ne znači da ako vidiš da neko sporije shvata ili prihvata treba čekati žutu minutu pa onda reagovati.

4. Brisanje naloga ... Najlakše je spaliti mostove. Znam, jer sam ih u svojim proteklim godinama (neki kažu mnogo) spalio i više nego što je trebalo. Ne znam za ostale ali osim povremenog druženja sa nekim (preostalim) ok osobama ovde me najviše drži nada da ću naučiti još nešto korisno na temu internet trgovine ili bilo šta drugo. Na to ne može uticati neki ćlan ili admin čiji mi stavovi ne prijaju. Jednostavno ću ih ignorisati isto kao što i oni ignorišu mene :)

Saglasna apsolutno sa komentarom
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike... - od SuzanaRil - 14.12.2015 11:00

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)