22.02.2015 11:31
(22.02.2015 11:08)jugana Piše:(21.02.2015 11:51)Ssvettlana Piše: ...
Mene ne možete Vi da uvredite, ali malko se edukujte pre nego što date komentar, jeste u slikarstvu, ali ima svoje mesto 'dekupaž', kao što se i pribor za isti prodaje zajedno sa priborom za slikarstvo. Verujem da mu je tamo i mesto...
Gde mu je mesto? U "Slikarstvo" ili "Umetnost\Ramovi, pribor, oprema"? A posto volim da se obrazujem, moze i objasnjenje - zasto je uvredljivo, ili neumesno, ili ispod casti, sta god mislili, da se dekupaz izmesti iz “slikarstva” i pridruzi ikonama, crtezima, grafikama…?
sad mi je već smešno, nije za slikarstvo, ali jeste za ikone? :hmm: , repro za dekupaž može i treba da bude u priboru, ali dekupaž nije crtež, niti grafika, već posebna likovna tehnika, kako definicija kaže.. Mali deo o dekupažu: 'Dekupaž nameštaj pridobio je naklonost slavnih umetnika, kao što su Pablo Pikaso i Anri Matis...' dobar za Pikasa, ali nedovoljno dobar da se prodaje tamo gde mu je mesto? (pričam o gotovim radovima, ne o priboru). Nije uvredljivo, ali nadam se da i sami znate šta je ikona, crtež i grafika, i da dekupaž nije ni jedno od toga..
Do kraja života upoznavaću ljude a nikad ih upoznati neću, uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.