09.12.2014 15:27
(04.12.2014 10:01)the_quince Piše: Imam jednu nedoumicu, pa ako je neko raspolozen da mi odgovori. Naime, postoji marka odece H&M, svedska marka - Hennes&Mauritz, to je poznati brend, i kada kazete H&M - zna se da se misli na u marku.
Ali, postoji jos jedna, manje kvalitetna marka, koja se takodje zove H&M - mislim da je turska.
Ovo mi je dosta neobično - naime, imam neku količinu odeće sa ovakvom etiketom, drugačijom od standardne. U pitanju je isključivo dečija odeća, kupljena krajem 90tih godina u inostranstvu - jer tada kod nas nije mogla da se kupuje brendirana odeća. Odeća je kupljena u Švedskoj i Danskoj, od strane različitih osoba, i donesena ovde na poklon. Na etiketama sa druge strane piše Hennes&Mauritz. Odeću su mi donosili ljudi koji teško da bi kupovali po sumnjivim radnjama. Takođe, dečija odeća H&M koju sam dobijala/kupovala u poslednjih 10 godina ima drugačije etikete nego H&M dečija odeća iz vremena pre toga.
Evo, pronađoh 2 duksića iz kasnih 90tih koje sam spremila kumi, to je taj (stariji) logo:
![[Slika: hm-termoduks03.jpg]](http://www.dodaj.rs/f/p/jV/13ddjAX8/hm-termoduks03.jpg)