05.10.2016 21:24
(05.10.2016 19:42)serjoza Piše: blistoče, trebalo bi da ovde kupac i prodavac na neki način zamene mesta. Dakle - prodavac uplati kupcu novac na ime povrata sredstava radi reklamacije, a ukoliko kupac ne pošalje predmet nazad Limundo grad obeštećuje prodavca i vija kupca.
Tako sam ja shvatio.
Ok, sad kada sam pročitao na vaš način shvatam poentu. Ipak, da se malo šalim pa da malo parafraziram tvoju omiljenu doskočicu - a gde to tačno piše ? :) Pretpostavljam da ste u pravu kada tako shvatate (inače ne vidim logiku da napišu da su prodavci pod zaštitom u vezi takvih situacija) ali opet ostaje činjenica da - nije eksplicitno napisano. A to onda ostavlja isuviše prostora za slobodna tumačenja članova LT da li si zaslužio zaštitu ili ne. Osim ako osoba zadužena za kucanje tih objašnjenja nema artritis u obema šakama onda nije bolno da se napiše konkretna procedura na koju se kasnije možemo pozvati. Ili je možda poenta baš u tome ... No, vreme će pokazati kako to deluje a ja se samo nadam da nikome od nas to neće trebati... ili barem ne više od dva puta godišnje :)