• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRIKLJUČITE SE AKCIJI, PRODAJTE VIŠE!
(18.12.2017 14:45)fiorellino Piše:
(18.12.2017 11:39)alexvuk Piše:
(18.12.2017 11:25)fiorellino Piše:
(17.12.2017 19:17)alexvuk Piše: Rekao bih da sam prodao svoj prvi predmet na ovaj način, jer je uplata legla malopre, i to momentalno. Čak nije bilo ni poruke, da kupac plaća preko LC. No tu je i prvi problem, adresa je na Crnu goru. A status je uplaćeno, i ja treba da šaljem. Mislim da iz Limundo tima, nisu predvideli ovo, jer iz druge države svakako ne može da koristi LC, niti ja postexpres.  

Naravno pitao sam kupca da li ima srpsku adresu, no ako nema, eto posla za limundo tim.

Limundo Cash sada može da se koristi i ukoliko je kupac u drugoj državi, jer je uvedeno plaćanje karticama.
Kupac ne mora da plati u dinarima, njegova banka će automatski izvršiti konverziju.
Sada samo treba da se dogovorite oko poštarine i slanja van Srbije, ali uplata na ovaj način je regularna.

Poruku za aktivaciju niste dobili jer smo želeli da pojednostavimo sistem - kupac odmah plaća i uplata je za svega par minuta na Limundo Cash računu, ovde možete videti više informacija: http://blog.limundograd.com/2017/10/limu...je-izmene/

Dobro, to je sve u redu. Pretpostavimo da se on javi i hoće da doplati na neki način i poštarinu. Šta onda raditi sa statusom na LC? Pošto nema šanse da se sve završi za 40 sati, a znamo da nema srpsku adresu.

Ako se nikada ne javi, šta raditi onda? Kako oceniti kupca? :)

Ukoliko paket ne može da stigne u roku, kupac će prijaviti problem i javiti korisničkoj podršci da paket nije stigao - kada stigne, uklonićemo problem i to je sve, novac će vam biti prebačen.
Retki su slučajevi da se kupac ne javi kad je već uplatio novac, ali možete vi uvek prijaviti problem i javiti to korisničkoj pa će kolege rešiti - u svakom slučaju, ovo je standardno funkcionisanje LC-a bez obzira na VISA akciju.

To ne zvuči kao loše rešenje. Ali ako je već napravljeno da može da plaća limundo kešom iz druge države, onda nije baš dobro odrađeno jer svakako mora da plati i poštarinu posebno. Dakle malo je glupo da plaća dva puta na dva različita načina, zar ne? To zbog njega, meni je svejedno :) Ali 90% kupaca će ovo da oceni kao bespotrebno cimanje. Neko sigurno ima nalog na Ebay, pa se tamo može proveriti kako funkcioniše opcija invoice. Recimo opcija da kada proverim poštarinu, mogu da kliknem na neko slično dugme, i njemu stigne poruka da uplati i poštarinu na isti način kao i predmet. Siguran sam da bi to bilo bolje rešenje nego ovo.

Kupac je potvrdio da je platio viza karticom iz druge države, kaže da mu ništa nije jasno, jer je sve radio po proceduri. Nastavljamo razjašnjavanje pa videćemo šta će biti  :)
 
Citiraj
  


Poruke u ovoj temi
RE: PRIKLJUČITE SE AKCIJI, PRODAJTE VIŠE! - od alexvuk - 18.12.2017 15:51

Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)