• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav trazim pomoc
#16
(21.03.2018 17:45)Milun69 Piše: Kod mene je slican slucaj.  Covek licitira pobedjuje na aukciji, uplacuje mi 200 din kao dopunu za mob. Posle toga se javlja i trazi da mu posaljem postom kao obican paket, jer je tako najeftinije.  Odbijam to na aukciji sam ponudio slanje samo bexom.  Zalim se limundo timu i oni mi savetuju da kupcu vratim novac i da saradnju ocenim pozitivno.  Kazu on je meni platio i time je ispunio svoju obavezu prema meni.  Da li je ovo neki novi nacin da covek odustane od kupovine a da ne dobije zasluzenu negativnu ocenu.

 Covek licitira pobedjuje na aukciji, uplacuje mi 200 din kao dopunu za mob. Posle toga se javlja i trazi da mu posaljem postom kao obican paket, jer je tako najeftinije. Odbijam to na aukciji sam ponudio slanje samo bexom. Zalim se limundo timu i oni mi savetuju da kupcu vratim novac i da saradnju ocenim pozitivno. Kazu on je meni platio i time je ispunio svoju obavezu prema meni. Da li je ovo neki novi nacin da covek odustane od kupovine a da ne dobije zasluzenu negativnu ocenu.

Očigledno je da sada neki kupci mogu da se zezaju kako im se prohte jer ne mogu biti negativno ocenjeni.

Nedavno je neka gospodja kupila od mene sa Kupinda, Grubin sandale za dete. Mislim da se predomislila jer ih je kupila pred zimu, ili je promašila dužinu gazišta. Malo sam gledala šta je kupovala i vidim da je kupovala obuću sa dužim gazištem od sandala koje je od mene kupila. Pošto Grubin obuća ima nestandardne brojeve ja sam navela i broj koji je Grubinov i realnu dužinu gazišta. Razmišljam da je moguće da nije obratila pažnju i da se prešla oko toga.

Sandale nošene jedva mesec, mesec i po, bukvalno kao nove, što se i po fotografijama moglo videti. Javlja se i kaže, sandale su u očajnom stanju želim da mi vratite novac a ja vama sandale. Ja sam bila u šoku, jer znam šta sam prodala. Ne uvažim reklamaciju jer je slagala i iz bojazni da mi ne pošalje neke druge, njene sandale a iste kao moje Grubin, a koje su u očajnom stanju. (čula sam da se i to dešavalo, kupi u dobrom stanju, reklamira i vrati prodavcu svoj predmet samo u lošem stanju, faktički zameni staro za novo bez ikakvih sankcija). Zbog toga što je slagala da su u očajnom stanju ja sam automatski izgubila poverenje i želju za bilo kakvim dogovorom povodom situacije.

Ona me oceni negativno, oblati me u komentaru. Napiše da je u nedogled čekala da joj paket stigne (a poslala sam joj 5. dan nakon njene kupovine), napiše da su sandale u stanju kao da su imale 10 vlasnika. Ja je ocenim negativno, ocenim saradnju, bez vređanja i omalovažavanja, samo napišem šta se dogodilo u kratkim crtama. Moju ocenu njoj obrišu, a meni ostane negativna sa nizom neistina. Dva dana sam se dopisivala sa timom ali jedino moguće je bilo da joj vratim novac. I po njima ovakav ishod je ok jer nisam vratila novac. Ali, ko meni može da garantuje da ću dobiti natrag, od kupca koji je u startu slagao, moje sandale?

Ja se sada pitam još i to - koja je poenta negativnih ocena ako nije dozvoljeno negativno oceniti saradnju i tako upozoriti na problematičnog kupca?

Pritom je ova osoba imala sličnu situaciju gde je tražila od prodavca da joj vrati novac, čovek joj je vratio a ona ga opet negativno ocenila i napisala "loša saradnja".

Za 8 godina od kako sam ovde, nije mi se dogodilo da neko tako bezobrazno slaže, i da tim koji ovde radi tako rešava situaciju, po principu "kupac je uvek u pravu", čak i kada nije.
 
Citiraj
#17
I ja bih imala jednu primedbu na ocenjivanje prodavca. Kupila sam haljinu lepo fotografisanu,dovoljno daleko da se nebi videlo da je iz vremena "Woodstocka". Rasivena, ko zna koliko puta prepravljena. Prenela sam primedbu prodavcu. Cinicno mi odgovorila. Nisam htela uci u raspravu jer sam videla da nigde nevodi i ocenila je negativno i blokirala je da sigurno nista vise nekupim od nje.
Posto me nije mogla negativno oceniti, pod pozitivnom ocenom me dobro ispljuvala.
Ipak bi se to trebalo nekako kontrisati.
Hvala ako neko ovo procita.
 
Citiraj
#18
(15.01.2019 23:35)reaf Piše: I ja bih imala jednu primedbu na ocenjivanje prodavca. Kupila sam haljinu lepo fotografisanu,dovoljno daleko da se nebi videlo da je iz vremena "Woodstocka". Rasivena, ko zna koliko puta prepravljena. Prenela sam primedbu prodavcu. Cinicno mi odgovorila. Nisam htela uci u raspravu jer sam videla da nigde nevodi i ocenila je negativno i blokirala je da sigurno nista vise nekupim od nje.
Posto me nije mogla negativno oceniti, pod pozitivnom ocenom me dobro ispljuvala.
Ipak bi se to trebalo nekako kontrisati.
Hvala ako neko ovo procita.

prodavac može da dobije negativnu samo ako je odbio da uvaži reklamaciju

vi se možete žaliti na komentar ocene Limundo timu preko kontakt strane, odnosno možete tražiti brisanje cele ocene
 
Citiraj
#19
kako se obratiti supervizoru Limunda? jer ocigledno da operater koji sada radi, ne radi svoj posao.
 
Citiraj
#20
Preko kontakt strane. Al nisam siguran da li bas moze supervizoru. A o cemu se radi? Mozda mozemo pomoci posto od limunda nema puno vajde Smile
 
Citiraj
#21
napisala sam na temi bezobrazni kupci, poslala snimke uplate, zvala operatera, koja mi je bezobraznop objasnila da prodavac nema pravo na povracaj provizije cak i kada uvazi reklamaciju. a dobila negativnu ocenu i sad cekam odgovor limunda, jer sam im poslala snimke dokaza iz banke da je novac uplacen. pri tome kupac je ujedno i prodavac, neka misli o tome.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)