• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nizovi koji nisu definisani kao nizovi
#1
Postoji problem oko iscitavanja odredjenih elemenata niza jer oni nisu definisani kao nizovi.
U sekciji Search/New se jasno moze videti jer su definisani sa array_of_... pa cim pronadjem te naznake, mogu vrlo brzo i jednastavno izbrojati elemente unutar tih nizova i iscitati njihove detalje (podnizove i td). Dakle, postoji <array_of_article></array_of_article> pa <array_of_category></array_of_category> i elegantno iscitavam sve elemente... ali problem se javlja kod drugih sekcija gde realno postoje nizovi ali oni nisu definisani kao takvi (prikazani su samo elmenti niza bez naznaka da se radi o nizovima) pa metod kojim ispitujem/trazim nizove, jednostavno pronalazi i ucita samo prvi element sa njegovim detaljima dok ostale ignorise.

Rec je o kompletnoj LookUp/... sekciji a primetio sam isti nedostatak i u Rating/List

Mogu ja da promenim i prilagodim metode pristupa i trazenja/iscitavanja nizova, ali mi se ti metodi cine jako komplikovanim nego sto trenutno radim pa vas molim, ako nije problem, da odvojite malo vremena i objedinite te "suve" elemente u array_of_... kako bi metod brze i lakse video da se radi o nizovima.
Pozdrav!
 
Citiraj
#2
Dobro uočeno.
U dogledno vreme nećemo usavršavati API, tako da je preporuka da koristiš taj pristup koji si naveo (i ako jeste teži).

Podsetnik
Ako imaš primenu, podeli je sa nama kako bi je (ako je od koristi) stavili u Examples sekciju.
 
Citiraj
#3
Samo Vi Usavrsite API, a imacu i ja primenu.  Smile
Svakako da cu podeliti to sa vama... ipak su mi potrebni vasi saveti i misljenja.

Trenutno ne mogu puno toga postici ako nisam prijavljen sa korisnickim nalogom. Mogu samo pretraziti oglase tj. mogu koristiti samo one usluge za koje se ne trazi da moram biti prijavljen korisnickim podacima.
Koristim WinHTTP biblioteku za komunikaciju sa udaljenim serverom.
Pitanje: da li bih mogao na isti nacin prijaviti korisnika, kao sto saljem zahtev za prijavu sa mojim client_id i client_secret ili se to ipak mora kroz internet explorer kontrolu?
C# primer kojeg ste objavli, nije mi bas jasan delom zbog mog slabog poznavanja C#, delom zbog slabog komentarisanja procedura koje su neophodne za autentifikaciju i prajavljivanje. Niti sam iz samog primera uspevao da se prijavim... jednostavno, dodjem do login forme na web-u i kada se prijavim svojim podacima, preusmerava me na pocetnoj strani kupinda gde i tamo trazi da se prijavim! Kada se i tamo prijavim, mogu nastaviti sa daljim pregledom iz browsera - do dela Message i ne stizem (da ne spomenem gomilu popup-ova koji me prate i blokiraju izvrsavanje skriptova i koje moram rucno dozvoliti). Kada iskljucim taj dijalog na kome sam se dva puta prijavio, dobijam poruku o neuspesnom prijavljivanju.
Zar ne mogu slati podatke putem WinHttp zahteva i tako prijavim korisnika bas onako kako saljem da bih dobio moj Access Token?
 
Citiraj
#4
Moraćeš da eksperimentišeš.
Trenutno nemamo bolji odgovor sem korišćenja uputstva i proučavanje datih primera.
 
Citiraj
#5
Sa zadovoljstvom! Smile
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)