• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprez, Kupindo ujeda!
#1
Količina skriptova koji će se izvršiti na default browser-ima preko kojih većina ljudi pristupa sadržajima na Kupindu (Limundu) probila je sve granice koje se smatraju makar minimumom poštovanja korisnika i posetilaca ovog oglašivačkog sajta.

U trenutku dok ovo pišem, u pozadini mi radi program koji beleži sve aktivnosti php stranice koja se učitava prilikom posete kupindo.rs domenu. Rezultat je u tolikoj meri neverovatan, da sam u jednom trenutku pomislio da se radi o cross site skriptingu. Na nesreću sav skripting uredno se pokreće sa Kupindovih servera. Exploit kodovi su toliko blatantno očigledni da je prosto neverovatno kako bilo ko bez ozbiljnog script filtera može da koristi ove sajtove.

Pokušaj pokretanja sajta u normalnom korisničkom okruženju rezultuje najodvratnijim i najprimitivnijim vidom ataka na pretraživač posetioca. Stranica se otvara sa Pop-up prozorom čiji je delay svega nekoliko sekundi i aktivira se u petlji. Full size side baneri vrište sa svake stranice koju vam php server isporučuje, a to je tek sitnica u odnosu na svo drugo đubre koje se u pozadini izvršava.

Sve ovo pišem u neviđenom čudu da neko mrtav-ladan sedi u Limundu i misli da je sasvim u redu da se sajt ponaša na ovaka način. Na sreću, Google developerske alatke nude mogućnost da se ovakvi sajtovi prijave kao rogue-like, i da se legalno prikupljeni podaci pošalju na automatsku analizu što bi trebalo da rezultuje SEO penalima i šamarčinom kao vratima u vrlo kratkom roku.
 
Citiraj
#2
Otkud exploit. Smile
Možda ih ima mnogo ali su to sve regularne skripte od kojih većina i jeste Google-ova. Smile
 
Citiraj
#3
Uuuuuuuu sta vam je rekao za skripte, popup prozore, banere, seo optimizaciju ,,,,, Hihi
Meni ovaj akla_modal_contents_inside_popup [i]skace po zivcima Angel
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)