• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sortiranje po traženom - šta to znači?
#16
Dobro ima li iko od administracije da RAZUME i HOĆE da objasni šta je famozni best meč - koji je to kriterijum? Ili ste samo kupili nešto što ni sami ne razumete i pustili da radi? I zašto, OOOO ZAŠTO je to prokleti difolt?
Jer evo šta je - SMETA, jebiga, smeta. Ne znam da li neko od onih koji odlučuju na Limundu koristi Limundo, ali kad nešto kupim kod nekog prodavca i hoću da iskoristim poštarinu da kupim još nešto , a prodavac ima redenik od 100 aukcija koje ističu na po minut razmaka hoću da vidim one koje NAJSKORIJE ističu PRVO - ne zanima me sad šta ističe za 5 dana jer je cajtnot i taj best meč mi SMEEE-TAAA.
Ajde ga ostavite kao opciju kad već ne razumete šta je, ali vratite difolt po isteku najskorije tako vam trin'este plate.
 
Citiraj
#17
Pokušaću na praktičnom primeru pa pokažem kako taj "po traženom" "best meč" smeta i kako je to glupo.
Da naglasim da me ne bi opet banovalo zbog verbalnog delikta:
NE KAŽEM da je onaj ko je to uveo glup nego kažem da je to sortiranje na (još uvek) aukcijskom sajtu glupo.
Uzmimo za primer našeg vrlog "hend of d king" ove kafane - Li Mu Baja. I jednu njegovu aukciju, recimo ovu:
https://www.limundo.com/kupovina/Casopis...-/77033467
E sad iz te stranice – predmeta tj aukcije – kliknite na "SVI PREDMETI ČLANA" i videćete da su predmeti sortirani po "isteku najskorije".
E sad kliknite na neku od potkategorija njegovih predmeta levo – nadnaslov je "PREDMETI PO KATEGORIJAMA" – neku sa što više predmeta tj aukcija i videćete da se tada aukcije sortiraju "PO TRAŽENOM", a ne više po vremenu isteka najskorije.
TO JE GLUPO i ZBUNJUJUĆE. Ja kao neko ko poznaje Limundo da kažemo za četvorku sam se zbunio, a mogu da zamislim početnike.
Ajte to sklonite – stvarno je glupo i smeta.

P.S: brojač aukcija ne da ne radi nego bolje da ga nema – video sad kad sam pravio ovaj ekspreiment. Kad se uđe u potkategorije nikakve veze broj aukcija nema sa prethodnom stranom.
 
Citiraj
#18
pa imaš i filter da ti sortira kako želiš , pa umesto po traženom staviš po isteku najskorije koji je možda i logičniji da bude default
 
Citiraj
#19
Pošto vidim da niko od uprave ne reaguje na argument "komon sens" ili "kako smo navikli – zašto sad menjate" pa hajde da gađamo direktno nikom razumljiv algoritam koji nam sad kroji pretragu "PO TRAŽENOM". Kontam da dosta ljudi traži na primer kompjuter, telefon, Iphone koji je jedan od admina pomenuo, sat, lot...
Pa da probamo.
Evo ga šta nam daje "PO TRAŽENOM" kad ga priupitamo i koliko je predmeta koji odgovaraju traženom našao u prvih 9 – tehničke mogućnosti mog monitora ne dozvoljavaju više a ada bude iole vidljivo i ilustrativno.
TELEFON:
[Slika: 5weS2ur.jpg]
Četri od devet – nije ni loše. U stvari ja bih rekao da jeste loše, ali ja sam džangrizavi matorac pa se to i ne računa.
Ajmo dalje:
KOMPJUTER
[Slika: 2VOFnKd.jpg]
Nula od devet. Pretpostavljam da ako neko ukuca u pretragu kompjuter ne traži delove ili nameštaj za komp nego baš baš kompjuter kao takav.
Da probamo šta je admin sugerisao – ajmo Ajfon:
IPHONE
[Slika: yZkvAKO.jpg]
Jedan od devet
Možete i sami probati sa raznim ključnim rečima, ali realno ova izmena – difolt "po traženo" na Limundu je korisna taman koliko i klima uređaj u kabriolet Jugu kom ne radi podizanje krova. Izgleda cool, al' ničemu ne služi, a troši.
 
Citiraj
#20
Hvala vam na dostavljenim primerima. U pravu ste da je pretragu neophodno unaprediti i radićemo na tome.
Svakako, sve vaše sugestije uz ovu koju ste nam poslali, a tiču se pretrage, prenete su kolegama koje su zadužene za navedene izmene, ali potrebno je vreme da se naprave određene izmene koje planiramo kada je u pitanju pretraga na sajtu.
 
Citiraj
#21
Sortiranje se sad vrši po 3 kriterijuma:

1. Najaktuelnije
2. Cena rastuće
3.Cena opadajuće

Sad, šta je najaktuelnije, sa najviše pregleda, hronološki kako je postavljano (pošto prema isteku nije sigurno), sa priority za korisnike itd itd?

Čisto da znam šta gledam i kako da pregledam.

Unapred zahvalan!
 
Citiraj
#22
(11.09.2019 11:52)stapzapecanje Piše: Sortiranje se sad vrši po 3 kriterijuma:

1. Najaktuelnije
2. Cena rastuće
3.Cena opadajuće

Sad, šta je najaktuelnije, sa najviše pregleda, hronološki kako je postavljano (pošto prema isteku nije sigurno), sa priority za korisnike itd itd?

Čisto da znam šta gledam i kako da pregledam.

Unapred zahvalan!

više opcija za sortiranje imaš ako posebno gledaš aukcije i predmete po fiksnoj ceni te 3 opcije su kad se gleda "sve" , ni meni nije jasno što je to sve "hendikepirano"
 
Citiraj
#23
Ok hvala na info! Nešto se kuva, neke promene :)
 
Citiraj
#24
Najaktuelnije je opcija sortiranja koja važi i za aukcije i za fiksnu cenu. Aukcije su po tom filteru sortirane po vremenu isteka, a fiksna cena po vremenu postavljanja. :)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)