• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koji je rok za reklamaciju na LiK?
#1
Dakle pitanje iz naslova - koji je rok da kupac uloži odnosno traži reklamaciju?
ja znam koliki je bio, ali malopre pretrčah pomoć, uslove, uputstva i ostalo i - ili nejma ili ja n'umem da najdem.
Pa da pitam - da li je to izbačeno iz pravila ili sam ja glup?
I ko mi kaže odgovor a da ne da link GDE to PIŠE u pravilima  - da se notira da je glup. Big smile
Ko mi napiše da je bilo 15 dana od kupovine da se notira da je smarač i štreber.  LOL
Osim ako nije neko iz uprave pa da zna da je namerno izbačeno iz pravila pa mu ne treba link.
Fala lepo.
 
Citiraj
#2
Rok za reklamaciju ne definišemo jer se time bave Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obligacionim odnosima. Mi možemo definisati u kom roku kupac može oceniti saradnju sa prodavcem, kao i odrediti da li u određenom slučaju možemo ili ne možemo posredovati u sporu. O tome smo pisali u ovom delu Pravilnika.
 
Citiraj
#3
zašto se za svako pitanje otvara nova tema ? a već ima nekoliko tema o reklamacijama ...
 
Citiraj
#4
(21.03.2019 20:47)Melodi Piše: Rok za reklamaciju ne definišemo jer se time bave Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obligacionim odnosima. Mi možemo definisati u kom roku kupac može oceniti saradnju sa prodavcem, kao i odrediti da li u određenom slučaju možemo ili ne možemo posredovati u sporu. O tome smo pisali u ovom delu Pravilnika.
Dakle, ako u pomenutom delu pravilnika piše ovo

Članovi imaju mogućnost da ocene saradnju u roku od 30 dana od kupovine, odnosno prodaje. Ukoliko
saradnja ne bude ocenjena, sistem će automatski dodeliti pozitivnu ocenu sa komentarom "Automatski
dodeljena pozitivna ocena” nakon isteka tog roka.


znači li to da nakon automatski dodeljenih ocena kupac više nema pravo na reklamaciju?
Jer ako baš ništa nije definisano doći ćemo u situaciju da kupac nakon kupovine i korišćenja dva para gaća nakon par meseci uloži reklamaciju jer su iste iznošene. Uvažava li se to?
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#5
Kupac ima sva prava koja mu daju zakoni naše zemlje, mi ta prava ne određujemo. U prethodnom komentaru je navedeno koji je naš domen, šta mi možemo odrediti.
 
Citiraj
#6
(21.03.2019 23:04)Melodi Piše: Kupac ima sva prava koja mu daju zakoni naše zemlje, mi ta prava ne određujemo.

A prodavac?
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#7
(21.03.2019 20:47)Melodi Piše: Rok za reklamaciju ne definišemo jer se time bave Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obligacionim odnosima. Mi možemo definisati u kom roku kupac može oceniti saradnju sa prodavcem, kao i odrediti da li u određenom slučaju možemo ili ne možemo posredovati u sporu. O tome smo pisali u ovom delu Pravilnika.

(21.03.2019 23:04)Melodi Piše: Kupac ima sva prava koja mu daju zakoni naše zemlje, mi ta prava ne određujemo. U prethodnom komentaru je navedeno koji je naš domen, šta mi možemo odrediti.

Lepo, lepo... diplomaCki. Pritom ja ne mislim da je diplomatski nešto loše, naprotiv.
Megjutoa, zaboravila si jednu reč: VIŠE. Rečenica bi valjalo da glasi Rok za reklamaciju VIŠE ne definišemo i tako dalje. Bilo je 15 dana, više nije – to je izmena koja je BITNA i veoma važna – to bi ozbiljna i savesna firma naglasila korisnicima. Ako nisi primetila mi te pitamo o roku za reklamaciju pred LIMUNDOM i KUPINDOM – bilo je vreme kad je ljudima taj "obraz" u vidu LK ocena bio veoma važan – to ste kao kompanija bagatelisali i olako se odrekli zarad nekih drugih stvari.
Pored toga, u najnovijim Uslovima korišćenja od 21.03.2019, evo ga link,  http://www.limundograd.com/pdf/Uslovi_ko...3.2019.pdf
Piše da "telefonski" kupac tj Gost ima ma pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 7 dana od dana prijema – "15.5. Reklamacija i zamena". Nije li to u suprotnosti sa zakonima "naše zemlje" na koje se pozivaš i koji se primenjuju na ostale prodavce u Limundo gradu? Zašto Limundo grad kao posrednik pri kupovini odobrava samo 7 dana za reklamaciju, a na nas ostale se primenjuju "zakoni naše zemlje"?
 
Citiraj
#8
znaci sve u svemu, ako mene sad interesuje do kad moze kupac da mi ulozi reklamaciju, moram da trazim zakon o potrosacima na netu pa da iscitavam ko zna koliko strana? u zakonu jeste ima toga ali jel tesko prekopirati ovde?? lakse da svi trazimo po netu??
 
Citiraj
#9
uf otvaramo pandorinu kutiju Smile

pazi sad ovo rečenicu

Zakon o zaštiti potrošača ne primenjuje se na ugovorne odnose dva fizička lica, već se primenjuje kada ugovor zaključuju potrošač (fizičko lice) i pravno lice, odnosno preduzetnik.
 
Citiraj
#10
Sve u svemu, rok za reklamaciju je bio 15 dana, ali je ta stavka tiho pobrisana.

Pa kako limundo/kupindo nakon 30 dana dodeljuju "automacku pozitivnu" valja verovati da nakon toga ne može biti ni reklamacije.
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)