• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako dokazati da niste primili pošiljku.
#1
Imam problem koji nije moguće rešiti te utehu tražim u tome što ovo nekome moram da ispričam. Evo o čemu se radi.
 
Pre par dana na Limundu sam kupio nekoliko predmeta. U dogovoru sa prodavcem plaćam i predmete i poštarinu za vrednosnu pošiljku želeći da eliminišem mogućnost gubljenja. Prođe par dana a pošta nikako da stigne. Odem na sajtu pošte, ukucam broj pošiljke i tamo pročitam da mi je pošiljka uručena. Ja sam pri tom siguran da tu pošiljku nisam primio.
 
E tu nastaje problem. Jedino čime mogu da dokažem da pošiljku nisam primio jeste da dobijem na uvid deponovani potpis koji je pri uručenju obavezan. Raspitao sam se u pošti gde su mi rekli da ne postoji procedura po kojoj taj potpis mogu da vidim. Jedino što je moguće uraditi jeste da pošiljalac zatraži da se za pošiljkom pokrene takozvana potražnica. Međutim, dodali su i to da će potražnica rezultirati istim onim informacija koji se o toj pošiljci mogu pročitam na sajtu pošte te da potražnica takođe ne podrazumeva kopiju potpisa primaoca. Princip – kadija te tuži, kadija ti sudi. Jedini moj dokaz protiv pošte nalazi se kod njih.
 
Sve u svemu počinjem da bivam svesan kako preda mnom stoji nerešiv problem. Platio sam predmete, pošta pošiljku tretira kao isporučenu, ne mogu da proverim potpis primaoca, nemam potvrdu o pošiljci (jer nisam pošiljalac već primalac) kojom bih mogao pa pokrenem barem utešnu proceduru potražnice. Na moju žalost ni prodavac nije ispao baš fer. Odbija da prihvati ovu neobičnu situaciju iako sam se odmah izjasnio kao neko čija molba da mi pomogne nije inspirisan novcem te da mu ga ni ne tražim. Čak je odbio da mi opiše koverat kako bih eventualno negde mogao da ga prepoznam.
 
Da li pri tom treba da kažem kako me novac stvarno ne interesuje i kako mi je samo krivo predmeta koje nisam dobio jer mi je do njih baš stalo. U pitanju su predmeti iz kategorije "Kolekcionarstvo" pa sad možete predpostaviti koliko mi ih je žao.
 
Šta da vam kažem. Ostao sam bez aduta pa sam odlučio da odustanem. Ipak, ako neko ima dobar predlog raspoložen sam da ga čujem.
 
#2
Poštovanje, kako sa vama imamo već konverzaciju putem poruka na sajtu, zamoliću vas da kolegama odgovorite na iste kako bismo vam pomogli u rešavanju nastalog nesporazuma. Temu ćemo sada zatvoriti.
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)