• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ljudi! Vaskrsao Jovan Jovanović Zmaj. : )
#1
Prvo da se predstavim. Zovem se Orba. Međutim, ono što je za ovu priču važnije jeste da sam kolekcionar. Skupljam razglednice i pisma.

Nedavno sam imao problem sa poštom i nekom ne isporučenom pošiljkom. Ispričam ja to ženi a na to će ona da sam baš kurate sreće i kako stalno bivam akter nekih neverovatnih spleta okolnosti. Nisam baš shvatao šta je htela da kaže sve dok me nije podsetila da sam takođe nedavno imao vrlo sličnu situaciju. Evo šta se dogodilo.

Kolekcionari često šalju pisma na nepostojeće adrese kako bi im se ta pisma vratila. Ono što je interesantno u vezi sa tim pismima jeste sama činjenica da su, kako se to kaže, "putovala" dva puta i da imaju više pečata. U tom cilju kolekcionari po ličnom izboru biraju destinacije. Najseverinu poštansku stanicu na svetu, najjužniju, nedavno posećena mesta, glavne gradove itd. Uglavnom, pisma se adresiraju tako da budu simbolična. Ili imaju veze sa datumom slanja ili imaju neko drugo značenje. Recimo, u Americi je osamdesetih godina bilo popularno poslati takvo pismo na dan smrti Elvisa Prislija. Zašto? Zato što na takvim pismima piše "Return to sender" što je naslov njegovog velikog hita. 

Evo jednog sličnog pisma.

Želeći da ćerki pokažem kako moje kolekcionarstvo može da bude zanimljivo kažem joj za ovu zanimljivost. Njoj se ova fora svidi pa i ona pošalje pismo. Ali! Da bi bilo interesantnije i ona napiše simboličnu adresu. Smislila je da pismo pošalje Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Prođe neko vreme a pismo nikako da se vrati. Odem na sajt pošte, ukucam broj pošiljke kad imam šta da vidim. Vaskrso Zmaj. Ludilo.

Tu je slika potvrde a i print skrin stranice sajta. Sutra pokrećem potražnicu. Obaveštavaću vas o razvoju situacije. A pravo da vam kažem voleo bih da ga upoznam i vidim dal još uvek nosi brkove.
 
Citiraj
#2
Zanimljivo :)

ali ima ovde jedan problem ne treba slati na post restant već na neku adresu , kontam da je neko od poštara u pošti to shvatio kao zavitlavanje i lepo preuzeo :D

nego jel ste pisali potražnicu ;) :hihi:
 
Citiraj
#3
(19.04.2019 20:13)LiMuBaj Piše: Zanimljivo :)
ali ima ovde jedan problem ne treba slati na post restant već na neku adresu, kontam da je neko od poštara u pošti to shvatio kao zavitlavanje i lepo preuzeo :D

Baš da vidimo kako se potpisao.  ;) 
Kao što rekoh, obaveštavaću redovno o razvoju situacije.

P.S.
Pre će biti da znaju da je to kolekcionarsko pismo. U kamenoj pošti, jedinoj koja u BG procesira PR pisma, i te kako znaju za to. U svakom trenutku imaju barem 50 takvih pisama, uglavnom iz Slovenije. A razlog zašto se šalje na Post Restant je takođe kolekcionarski. Pismo se ne vucara po poštarskim torbama pa se bolje sačuva a i manja je verovatnoća da ga neko podigne. Naime, da bi se podiglo PR pismo primalac treba da se pojavi u pošti i pita da li ima neko pimo za njega. Međutim, kao što moja žena reče, ovih sam dana kurate sreće pa je u mom slučaju sve moguće.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)