• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brisanje Negativnih Ocena
#16
(01.12.2014 00:42)ljubisa.va Piše: Sve ukupno, nemam mnogo losih iskustava, ipak je mnogo vise dobrih ljudi :)

Tako je. Na Limundu i Kupindo oko 98% ocena su pozitivne. Ostalo su negativne. To je ogromna razlika. :knjiga:
 
Citiraj
#17
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#18
Mogu li ja da ponudim dzoru:

500 pozitivnih za jednu negativnu .. ?

Mrtav sam ozbiljan, imam 2200 pozitivnih, obe negativne su neopravdano date i ja ne mogu da se jurim i dokazujem zasto, a kupcima to i dan danas upadne u oko, zapravo ima nekih kupaca koji vide SAMO te dve negativne, iako su posle date 2000 pozitivnih, iako su obe negativne iz 2011 ..

Jednu mi je dao covek kojem je ponudjena reklamacija al on je "uvredjen po pitanju casti" odbio (sto ja tad nisam znao)

drugu mi je dao taksista koji je trazio licnu isporuku iako nije ponudjena, pa ja da ga "jurim" po beogradu da mu isporucim, sto takodje nisam znao da moze da bude ponisteno

Mene ne tangira gbroj pozitivnih, sve mi je jedno dal imam 500, ili 5000 pozitivnih, bitno mi je da sam posten i odgovoran, ako Limundo pristane, ja bih rado dao po 500 pozitivnih, da mi se obrisu dve negativne ..
 
Citiraj
#19
Mislim da nije dobro da se smanje osnovni limiti pravilnika limunda i uvedu "dogovori" medju clanovima a koji rezultiraju ukidanju negativnih ocena. Negativna ocena je NEGATIVNA, i ona baš ima tu svrhu da upozori, ili prodavca, ili kupca, da onaj koji ima tu negativnu, ne poštuje pravila limunda. U redu je to da je ljudski grešiti, i da se svakome može desiti da pogreši i dobije negativnu, ali pazite, ima i takvih, koji NAMERNO greše, i koji će zloupotrebiti pravila gde se dogovorom, može skinuti negativna ocena, i koji će uvek naći dobar razlog da vas "UBEDE" da mu trebate oprostiti, i skinuti negativnu ocenu.
Ja imam drugi predlog, a to je da se nakon određenog vremenskog perioda brišu negativne ocene. Ali, opet, i to samo određenim članovima, to jest, samo onima, koji u tom periodu, ne dobiju, NOVU negativnu ocenu.
Evo i primera: Ukoliko je neko dobio negativnu ocenu, i prođe (na primer) godinu dana, a da nije dobio sledeću negativnu, može tražiti od limundo tima da mu se ta negativna obriše. Na taj način ćete one koji POŠTUJU pravila limunda, i koji eto, dobiju i jednu negativnu ocenu, mogu da računaju da nakon godinu dana ta negativna NESTANE, ali samo pod uslovom, da u periodu od godinu dana (od datuma dobijanja te negativne) ne dobije sledeću.
Ukoliko uvažite ovakav predlog, isto tako, mislim, da NE TREBATE uvoditi opcije, AUTOMATSKOG brisanja negativnih ocena, već da to ide na zahtev člana koji želi da mu se negativna ocena obriše. Na taj način ne morate komplikovati i uređivati program rada limunda, već će sve ostati isto, neće biti nekih novih opcija, ikonica, i ostalih zavrzlama, već će negativnu, isključivo brisati neko od članova limundo tima, i to isključivo po zahtevu. Isto tako, ukoliko se sve to i prihvati, možda bi to trebalo uvrstiti i ubaciti i u pravilniku limunda, gde bi se to moglo videti i pročitati.
PAMETAN ČOVEK MOŽE I OD BUDALE DA NAUČI NEŠTO, A BUDALA NE MOŽE DA NAUČI NIŠTA NI OD NAJPAMETNIJEG...
 
Citiraj
#20
(01.12.2014 12:17)saba Piše: U redu je to da je ljudski grešiti, i da se svakome može desiti da pogreši i dobije negativnu, ali pazite, ima i takvih, koji NAMERNO greše, i koji će zloupotrebiti pravila gde se dogovorom, može skinuti negativna ocena, i koji će uvek naći dobar razlog da vas "UBEDE" da mu trebate oprostiti, i skinuti negativnu ocenu.

Pa da, samo takvih ima i prodavaca u kupaca. I onda ce kupac iz zlobe dati negativnu, naci ce dlaku u jajetu, i prodavcu ostaje negativna.
Ako niko drugi, konkurencija ce to uraditi. Verujte, govorim iz iskustva.
 
Citiraj
#21
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#22
A sta sa ocenama koje su dali clanovi kojima je zabranjen pristup, ili iz nekog drugog razloga nisu aktivni vise?
 
Citiraj
#23
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#24
(01.12.2014 12:17)saba Piše: Mislim da nije dobro da se smanje osnovni limiti pravilnika limunda i uvedu "dogovori" medju clanovima a koji rezultiraju ukidanju negativnih ocena. Negativna ocena je NEGATIVNA, i ona baš ima tu svrhu da upozori, ili prodavca, ili kupca, da onaj koji ima tu negativnu, ne poštuje pravila limunda. U redu je to da je ljudski grešiti, i da se svakome može desiti da pogreši i dobije negativnu, ali pazite, ima i takvih, koji NAMERNO greše, i koji će zloupotrebiti pravila gde se dogovorom, može skinuti negativna ocena, i koji će uvek naći dobar razlog da vas "UBEDE" da mu trebate oprostiti, i skinuti negativnu ocenu.
Ja imam drugi predlog, a to je da se nakon određenog vremenskog perioda brišu negativne ocene. Ali, opet, i to samo određenim članovima, to jest, samo onima, koji u tom periodu, ne dobiju, NOVU negativnu ocenu.
Evo i primera: Ukoliko je neko dobio negativnu ocenu, i prođe (na primer) godinu dana, a da nije dobio sledeću negativnu, može tražiti od limundo tima da mu se ta negativna obriše. Na taj način ćete one koji POŠTUJU pravila limunda, i koji eto, dobiju i jednu negativnu ocenu, mogu da računaju da nakon godinu dana ta negativna NESTANE, ali samo pod uslovom, da u periodu od godinu dana (od datuma dobijanja te negativne) ne dobije sledeću.Ukoliko uvažite ovakav predlog, isto tako, mislim, da NE TREBATE uvoditi opcije, AUTOMATSKOG brisanja negativnih ocena, već da to ide na zahtev člana koji želi da mu se negativna ocena obriše. Na taj način ne morate komplikovati i uređivati program rada limunda, već će sve ostati isto, neće biti nekih novih opcija, ikonica, i ostalih zavrzlama, već će negativnu, isključivo brisati neko od članova limundo tima, i to isključivo po zahtevu. Isto tako, ukoliko se sve to i prihvati, možda bi to trebalo uvrstiti i ubaciti i u pravilniku limunda, gde bi se to moglo videti i pročitati.

A hoce li oni koji POŠTUJU pravila limunda, i koji eto, NE dobiju ni jednu negativnu ocenu ili uopste nemaju negativnu ocenu - zbog toga dobiti 1, 5, ili 20 extra pozitivnih ocena ? Pa valjda su i oni zasluzili neku nagradu !

Protiv sam bilo kakvog brisanja ili ponistavanja negativnih ocena, osim u slucajevima kada su date kao neopravdane. To je naravno regulisano pravilnikom i rokom od 15 dana.
Odkud sada naknadna pamet, posle par meseci ili vise godina da se to resava. Zasto nije to reseno, tada kada se desilo - i tada su se mogle ponistiti neopravdano date ocene.
Da se ogradim, da je moguce da postoje i neki specificni (citaj pojedinacni) slucajevi - za koje bi LT, uz saglasnost ostecene strane mozda mogao da posreduje, ali sprovoditi uranilovku - to jednostavno nije fer, prema clanovima koji su vodili racuna o svom ponasanju na Limundu.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#25
Ne bih ja ukinula negativne ocene...jer sta onda znaci...svi smo pozitivni???? Svi smo super, svi smo posteni,divni...mir, mir, mir,niko nije kriv....jesam recimo za predlog da nekom ko ima zaista puno pozitivnih posle nekog vremena, ako ne dobije ni jednu da mu se brise ta recimo jedna negativna...a li svakom normalnom ta JEDNA negativna nista ne govori... Mora postojati ŠTAP I ŠARGAREPA....inace ce biti vise marifetluka. Po meni ni ona neutralna nije trebala biti ukinuta.
 
Citiraj
#26
Zasluzena negativna ne treba da se brise a nezasluzena ili osvetnicka naravno da treba. Svakome moze da se desi da nesto pogresi ali sve moze da se resi ali ako neko ne zeli da resi problem onda zasluzuje negativnu i takvom ne vredi brisati ocenu jer ce kad tad opet nekog da zavrne. Ja sam imao priliku da licitiram i odustao zbog opravdanih razloga ali sam nadoknadio sve troskove prodavcu i na vreme ga obavestio, sve se zavrsilo na obostrano zadovoljstvo a imao sam prilike da dobijem neispravan predmet vrednosti samo 300 din. Prodavac je obecavao da ce mi vratiti novac ili poslati drugi predmet a to nije ispunio (namerno poslao neispravan predmet) i naravno dobio je negativnu -Da li takav prodavac zasluzuje da mu se obrise negativna?
 
Citiraj
#27
(01.12.2014 15:33)bananas Piše: Zasluzena negativna ne treba da se brise a nezasluzena ili osvetnicka naravno da treba. Svakome moze da se desi da nesto pogresi ali sve moze da se resi ali ako neko ne zeli da resi problem onda zasluzuje negativnu i takvom ne vredi brisati ocenu jer ce kad tad opet nekog da zavrne. Ja sam imao priliku da licitiram i odustao zbog opravdanih razloga ali sam nadoknadio sve troskove prodavcu i na vreme ga obavestio, sve se zavrsilo na obostrano zadovoljstvo a imao sam prilike da dobijem neispravan predmet vrednosti samo 300 din. Prodavac je obecavao da ce mi vratiti novac ili poslati drugi predmet a to nije ispunio (namerno poslao neispravan predmet) i naravno dobio je negativnu -Da li takav prodavac zasluzuje da mu se obrise negativna?

Pa sustina je da vam vrati novac ako nevrati ostaje negativna
 
Citiraj
#28
ja sam pri ukljucenju u Limundo se zaleteo i napravio pocetnicku gresku. licitirao sam bateriju na dva mesta, pa kad sam na jednoj pobedio, shvatio sam da sam se zaleteo i posto je za kraj druge prodaje bilo dosta vremena, pitam ga da li mogu da odustanem. on mi odgovori da mogu. cifra je bila oko 500 din. nazalost, niko vise nije licitirao i on mi da negativnu ocenu. kasnije sam shvatio da mu je bilo zao za 50 dinara troska. reklamirao sam na Limundo, obzirom da njegov potvrdan odgovor je zapisan. odgovorili mi da oni tu nista ne mogu, da je stvar do prodavca. eto, nisam siguran da sam zasluzio negativnu.
 
Citiraj
#29
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#30
što da se briše negativna ocena imamo pravila ko ih ne poštuje ili nije pročitao njegov problem
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)