• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 5 Glasova - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKIDANJE PROVIZIJA NA POKRETANJE AUKCIJE
#76
Šum, šum, šum, šum, šuma ima ima,
'Di, 'di, 'di, 'di? Na limundo, do, do.

Ako neko kaže:
Limundo to smo svi mi, ili
Liberte mundo
mislim da ću se unerediti
 
Citiraj
#77
(24.10.2018 10:52)mirjanamama Piše: 24.11.2018.
Obaveštavamo Vas da 7. novembra stupa na snagu novi cenovnik na Limundu.

Novim izmenama u cenovniku moći ćete besplatno da postavljate aukcije u svim kategorijama. Nadamo se da će navedene izmene dovesti do još kvalitetnije i raznovrsnije ponude na Limundu.

"neponovljiva"

01.12.2014 13:54
Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.

Ko je bio ovde kada su uvedene naplate za pokretanje aukcija, seca se sigurno rasprave u kafeu. Pokusajte da se setite pisanja, pravdanja, objasnjenja "neponovljive", "gevare" , GAZDE ovog portala, kako je to za nase "dobro", da ce da se poboljsa kvalitet ponude, kako ce se smanjiti sum na aukcijama itd.....
Ipak je konkurencija iznudila ovaj poslednji potez.
"na kraju se videlo ko je u pravu"

Pa dobro, oni su samo podržavali zvaničnu politiku sajta, ipak bi loše izgledalo da jedan admin piše jedno, drugi drugo itd. to bi svuda tako bilo. Sećam se i ja te čuvene rečenice, eto na kraju je izgleda vreme pokazalo ko je bio u pravu.

U svakom slučaju, pozdravljam potez, i mnogi se verovatno sećaju da se odavno zalažem za ovako nešto. Mislim da je uhvaćen poslednji voz, za godinu dana bi verovatno bilo i kasno. Na Limundu imam tri aukcije, a razmišljao sam da i te tri ukinem, i osim 10 besplatnih aukcija, sasvim odustanem od tog sajta. Ovako posle 7. novembra, verujem da ću nešto i prodavati tamo, a "nešto" je uvek bolje nego "ništa"

Ps. možda je moj slučaj usamljen, ali aukciju koja kreće od 10 dinara, mislim da nisam pustio godinama, i to vidim kao čisto samoubistvo u prodaji, jer predmeti ne dostižu ni polovinu realne cene, ponekad ni trećinu. Nekada naravno nije tako bilo, a dal će se to vreme vratiti, videćemo.
 
Citiraj
#78
(24.10.2018 12:10)alexvuk Piše: možda je moj slučaj usamljen, ali aukciju koja kreće od 10 dinara, mislim da nisam pustio godinama, i to vidim kao čisto samoubistvo u prodaji, jer predmeti ne dostižu ni polovinu realne cene, ponekad ni trećinu.
A ja mislio da se ovo samo meni prividja :facepalm: .

Imam osecaj da je ova izmena uslovljena losijim stanjem nego sto se naslucivalo, al to samo oni znaju, mozda zbog velikog procenta aukcija po fiksnim cenama sada imaju racunicu ukidanja postavljanja uz povecanje provizije, al sve imam osecaj da sam vise para bacio na ponavljanje aukcija po fiksnoj cenu nego sto ce zaraditi kada nesto prodam po ovom cenovniku.

U svakom slucaju, meni odgovara ukidanje naplate na pokretanje aukcije, provizija 6.5% odnosno max 500din na prodato, 20 slika je overkill, ne verujem da cu postavljati vise od 10 slika.

Cestitke na izmenama, nadam se da ce krenuti svima na bolje u Novoj godini :grudvanje2: , i cestitam KupujemProdajem na 2.000.000 aktivnih oglasa :lol:
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
#79
Napokon nemoram cekati besplatne aukcije. :skaceodsrece:
 
Citiraj
#80
Citat:Poruka: Zdravo redwine,

Obaveštavamo Vas da 7. novembra stupa na snagu novi cenovnik na Limundu.

Prema novom cenovniku, BESPLATNO je:
- pokretanje aukcije;
- opcija “Kupi odmah”;
- prekidanje aukcije;
- slike (do 20 besplatnih slika po aukciji).

Ponavljanje aukcije
1. i 2. BESPLATNO, od 3. ponavljanja:
- za aukcije sa početnom cenom 10-99 din. - 1 dinar (besplatno u kategorijama: Kolekcionarstvo, Numizmatika, Filatelija);
- za aukcije sa početnom cenom većom od 99 din.
    → 3. ponavljanje - 3 din.
    → 4. ponavljanje - 5 din.
    → 5. ponavljanje - 7 din.
    → 6. i svako naredno ponavljanje - 9 din.

Paket za ponavljanje aukcija
Besplatno ponavljanje aukcija 30 dana - 1.000 din.

Provizija za uspešno završene aukcije*
- početna cena 10-99 din. - 4,5%;
- početna cena 100 din. i više - 6,5%.

*Iznos provizije ograničen je na najviše 500 dinara po prodatom predmetu, kako biste imali manje troškove za aukcije koje dostignu visoku cenu.

Negativnim ocenjivanjem refundiraće se i provizija za prodat predmet i provizija za promo opcije.

Iskoristite ovu lepu priliku da se oprobate i u prodaji na Limundu!
https://www.limundo.com/MojLimundo/NovaAukcija

U slučaju da budete imali bilo kakvih pitanja, odgovore u vezi sa prodajom ćete pronaći na sledećem linku:
https://pomoc.limundo.com/hc/sr/categories/200523112

Srdačan pozdrav,
LimundoGrad tim


Konačno se setili, mada je trebaloooo to mnooggoooo ranije....


Šteta otišli šumovi, otišla olga, gazde Remea nema odavno nema ni u caffe-u ni na limundu,...

Sve mi ovo deluje kao poslednji trzaj...

Al Ajd da vidimo...

Možda se stari limundovci sa 1000+ aukcija i vrate...

I da smanjite proviziju na kupindu na 3-5%, 8% je mnogo...
 
Citiraj
#81
Ne razumem čemu radost zbog promene cenovnika. I kad saberete iznos za pokretanje i proviziju od 4% po sadašnjem cenovniku, to je manje od provizije 6,5% koliko će biti u buduće.
 
Citiraj
#82
(24.10.2018 13:46)ljiljan1 Piše: Ne razumem čemu radost zbog promene cenovnika. I kad saberete iznos za pokretanje i proviziju od 4% po sadašnjem cenovniku, to je manje od provizije 6,5% koliko će biti u buduće.

:bravo: ali naš mentalitet je da volimo da je u startu džabe a kasnije lakoćemo :) a drugo treba to vrteti 100 krugova ipak to košta :) ne planiraju oni da se to proda već jedno 100 krugova da se baškari na sajtu a 100 krugova puta npr 6 dinara za pokretanje pa ti vidi ...
 
Citiraj
#83
Citat:Sve mi ovo deluje kao poslednji trzaj...

U samrtnom ropcu.. ;)
Folk is not dead!
 
Citiraj
#84
Po prvi put sam na forumu....ovo i onako ide u istoriju....ja ovde nudim samo stvari koje su na korak od kontejnera....neko se obraduje za pra stotki...ostalo se nudi negde...pozdrav
 
Citiraj
#85
(24.10.2018 13:46)ljiljan1 Piše: Ne razumem čemu radost zbog promene cenovnika. I kad saberete iznos za pokretanje i proviziju od 4% po sadašnjem cenovniku, to je manje od provizije 6,5% koliko će biti u buduće.

Pokretanje od 999

(1) Provizija za pokretanje aukcije - Početna cena 500 din - 999 din = 12 din

(2) Provizija za prodat predmet 4 % = 39.96 din

(3) Provizija za prodat predmet. Za besplatno pokretanje. 5 % = 49.95 din

(4) Provizija za prodat predmet 6.5 % = 64.94 din

1+ 2 = 51.96 din
1+ 3 = 61.95 din -jeste manje od 64.94 din, no na dva ponavljanja ili vise dok ne prodas u plusu si.
Citaj izmedju tastera, tako kucam.
 
Citiraj
#86
(24.10.2018 19:25)StevanJJ Piše: ....ja ovde nudim samo stvari koje su na korak od kontejnera....
I ja :rukovanje:
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#87
Ne znam sto ste zapeli za cenu ponavljanja, na KP nikada nisam upotrebio opciju obnavljanja oglasa jer se naplacuje 50din po predmetu, ovde isto tako mogu predmet postaviti ponovo bez naplate, ako me bas mrzi da postavljam ponovo zrtvovacu tih 3,5 ili 7 din.

Mada mislim da su se programeri malo zeznuli sa ovim, automatsko ponavljanje ce posle drugog kruga naplacivati, ne i ako se zavrse 2, pa ode u neprodate aukcije, pa se ponovo pokrene odatle. Tako da je to cista formalnost, ne znam ni sta ce im.
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
#88
(24.10.2018 13:46)ljiljan1 Piše: Ne razumem čemu radost zbog promene cenovnika. I kad saberete iznos za pokretanje i proviziju od 4% po sadašnjem cenovniku, to je manje od provizije 6,5% koliko će biti u buduće.

Pojasniću: Kako može da se primeti i na temi, mnogi prodavci su jednostavno odustali od limunda, ne koriste ga, ili ga koriste u minimalnoj meri. Razlog je što predmeti ne mogu da se prodaju kao nekada, pa samo daš pare za pokretanje bez rezultata, ili pustiš aukciju od 10 dinara i prodaš je nekoliko puta ispod cene. Onda je zaista svejedno, da li ti je krajnja provizija 2 ili 20% kad nešto ne koristiš. To je grupa prodavaca, koja uglavnom prodaje na kupindu i drugim sajtovima, i njima ova promena odgovara.

Druga grupa su prodavci koji inače uglavnom za prodaju koriste Limundo, i njima ova promena ne odgovara. Posebno ne odgovara, onima koji puštaju aukcije od 10 dinara, jer će kada se sajt posle 7. novembra napuni aukcijama, njihove takve aukcije slabije da prolaze.

Kada smo vodili diskusije o tome kako treba i šta treba, ovako su i iz Limunda nekako odgovarali, u vezi besplatnih aukcija "ovaj kaže tako, ovaj kaže ovako, mi smo negde između" Ono što se logično nameće kao teza je: Broj prodavaca koje ne koriste Limundo, je premašio broj prodavaca koji ga koriste, pa smo dobili ovu promenu, da bi se oživeo Limundo
 
Citiraj
#89
Ja sam jedan od prodavaca koji su prestali da koriste limundo. Slikar sam i prodajem slike na kupindu i ostalim sajtovima. Sa limunda sam pobegao jer se pretvorio u deponiju. A pretvorio se u deponiju jer su ljudi prestali da postavljaju stvari koje imaju veću vrednost jer se takve stvari teže prodaju. Uzmimo na primer da neko ima 200 predmeta koje želi da proda, ali ne želi da ih da budzašto, i ima još 100 predmeta koji su mu zaostali od ko zna kad i koji su oštećeni, neispravni, vraćani. Da bi postavio 200 aukcija sa većom početnom cenom, sa 20 din. po aukciji, njemu treba 4000 dinara. Možda se proda jedan predmet, možda dva, možda nijedan. I onda ako je on prodao jedan predmet po ceni od 4000 dinara, znači platio je jedan krug aukcija u kojem je samo ostao bez jednog predmeta a zaradio je ništa. Logično je da će u sledećem krugu postaviti samo onu starudiju sa početnim cenama od 10 ili 99 dinara pa ako nešto izvuče, dobro je, ionako mu samo skupljaju prašinu. I kad svi počnu tako da razmišljaju dobijamo buvljak od sajta što je limundo i postao. Tako da ona tvrdnja sa naplatom aukcija da bi se očuvao kvalitet ponude spada pod nebulozu. Predlagao sam još pre nekoliko godina povećanje provizije i ukidanje plaćanja početka aukcije. Prodajem i na stranim sajtovima gde je provizija po prodatoj slici 35% i kad se nešto proda dajem ih s pesmom. Ok, razumem, ja prodajem ručni rad kojem cenu određujem samo ja, nemam dobavljače i ostale troškove, ali kod vrednijih stvari lako se ukalkuliše još 2 ili 3% u cenu.
 
Citiraj
#90
dekao
Има истине у вашем приказу. Ја сам предлагао да сви имају право на десет бесплатних активних аукција у сваком моменту а да се све преко тога наплаћују и то сваких следећих десет прогресивно по већој цени без обзира на почетну вредност.
Мислим да би се тако постигао већи квалитет јер се неби исплатило постављати већу количину ђубрета.
Они су увели десет бесплатних месечно а задржали оне од 10 дин
Када видим вреднији предмет са ценом 10 дин то ми одмах изазива сумњу да ће бити вештачког дизања а у категорији колекционарства готово сигурно. И то се ради тимски.
Пратио сам такве аукције а затим постављао исти предмет са ценом коју су постигла прва четворица. Ако изузмемо првог нико од оне тројице није лицитирао...
Неки се још хвале како постављају ђубре и тиме само оправдавају покушаје лимунда да смање шум, на жалост неуспешно а само су иритирали чланство.
Шум је ваљда поетски израз за ђубре а како ја нисам песник, парафразирао бих Марфија
Ништа не можеш направити отпорним на ђубре јер ђубре је тако инвентивно.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)