• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 5 Glasova - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKIDANJE PROVIZIJA NA POKRETANJE AUKCIJE
#1
ZAMOLIO bih limundo tim, da malo razmisli o totalnom ukidanju provizija na pokretanje aukcija, jer smatram da one u mnogome sputavaju prodaju i kupovinu na limundu. Voleo bih da čujem komentare drugih članova limunda, ali i iskustva o finansijskoj isplativosti tih provizija.
Naime, meni lićno smetaju sve provizije koje naplaćujete za pokretanje aukcija, a koje su vezane za početnu cenu, pokrenute aukcije, ali isto tako, i provizije za aukcije sa početnom cenom od 10 dinara, a koje se naplaćuju nakon trećeg ponavljanja aukcije.
O ovom ukidanju provizije koju naplaćujete kod ponavljanja aukcija gde provizije nema ukoliko ima samo 2 ponavljanja, a nakon toga se naplaćuje 1 dinar za svako naredno pokretanje, mislim da uopšte NEMA EFEKTA, jer ne verujem da ima takvih koji će staviti početnu cenu od 10 dinara, i ponavljati aukciju, više puta, a gde bi provizija "pojela" i cenu i zaradu, aukcije ukoliko se završi kupovinom, nakon više ponavljanja.
Isto tako bih APELOVAO, da se baš za te aukcije sa početnom cenom od 10 dinara, važi SAMO provizija nakon završene prodaje u iznosu od 4 %.
Sve ovo vam pričam jer ima i takvih aukcija gde je početna cena SAMO 10 dinara, a koje se ne završe uspešnom prodajom u roku prvog pokretanja, ili nakon jednog ili dva ponavljanja. Mnogi prodaju baš takve predmete (numuzmatika, filatelija, značke....) gde se stavlja početna cena od 10 dinara, a koja je u stvari i REALNA cena po kojoj se mahom i prodaju takvi predmeti, ali mnogo puta se baš desi to da se ne prodaju ODMAH, već se MORAJU ponavljati, i po više puta a da bi se prodale. Samo to ograničavanje pokretanja na samo 2 puta, i ne mogućnost da se u tom roku odmah i proda, stvaraju obavezu prodavcima da nakon ta 2 ponavljanja, aukciju, postavljaju, PONOVO, kao potpuno novu aukciju, a što oduzima puno vremena kod ponovnog postavljanja, a pogotovu, kada se ima u obzir, da pojedini prodavci imaju i po više stotina takvih aukcija, pa sada vidite koje se vreme tu gubi.
PAMETAN ČOVEK MOŽE I OD BUDALE DA NAUČI NEŠTO, A BUDALA NE MOŽE DA NAUČI NIŠTA NI OD NAJPAMETNIJEG...
 
Citiraj
#2
Majstore pazi, to stoji da se tebi to ne svidja, ali da te pitam, od cega bi ziveo limundo tim? Da ti prodajes stvari za dzebe? Provizije uopste nisu velike, 3,6,12,24 dinara to je sitno na mnogim kategorijama cak i ne naplacaju.
 
Citiraj
#3
Mislim da se ovo da lako rešiti recimo na sledeći način:
Uvede se mogućnost BESPLATNOG postavljanja bez obzira na visinu početne cene, ALI, ako se taj predmet proda provizija nije više 4 posto nego 5 posto. Za predmete koji se pokreću sa početnom cenom 10 dinara neka se vrte koliko god puta besplatno, ali ako se prodaju za 10 dinara fiksna provizija recimo 1 dinar.
Napominjem: MOGUĆNOST - NE DA SVE AUKCIJE NUŽNO TAKO IDU! Može kao do sad, a može i kao što sam predložio. Limundu se opet isplati, prodavci desetodinarskih aukcija ne moraju da se akaju sa ponovnim postavljanjem, a onaj ko želi da se "zaštiti" visokom početnom može, ali plaća više proviziju na kraju.
Pa ko voli nek' izvoli.
 
Citiraj
#4
Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.
 
Citiraj
#5
(01.12.2014 14:22)vLord Piše: Majstore pazi, to stoji da se tebi to ne svidja, ali da te pitam, od cega bi ziveo limundo tim? Da ti prodajes stvari za dzebe? Provizije uopste nisu velike, 3,6,12,24 dinara to je sitno na mnogim kategorijama cak i ne naplacaju.

Mislio sam samo na proviziju prilikom pokretanja ili ponavljanja, a ne da se ukine i provizija ako se predmet proda. Slazem se i sa tim da kod takvih aukcija provizija bude i 5 % umesto 4 %..... Provizije za pokretanje, MOŽDA nisu velike za predmete koji se prodaju za veće svote novca, ali zamislite da postavite predmet sa početnom cenom od 10 dinara, sa (na primer) više ponavljanja, pa se predmet proda tek posle (recimo) 5-tog ponavljanja. Onda ćete imati 3 puta ponavljanje (2 su besplatna) sa po 1 dinar, i 4 % provizije za prodat predmet, pa će ukupna provizija biti 3,4 dinara, što je 34%..... zar to nije MNOGO.
Za aukcije sa većim početnim cenama taj 1 dinar za ponavljanje i ne predstavlja mnogo, ali za početnu cenu od 10 dinara..... to je 10%

(01.12.2014 14:54)neponovljiva Piše: Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.

E baš je očigledno, da ste postigli KVALITET predmeta koji se prodaju na limundu. Koliko vidim, sada se većinom na limundu prodaje garderoba i obuća, pa čak i ona korištena...... gaće, čarape, šorcevi, stare nošene košulje, farmerice, patike i cipele..... JEL TO TAJ KVALITET, a svi KOLEKCIONARSKI PREDMETI SU ĐUBRE (loš kvalitet) ????????????????????
Mislim da je to vaše objašnjenje, TOTALNI PROMAŠAJ, ali to vi i ne želite a i nećete da priznate, jer ne ide da priznate da NISTE U PRAVU.
Polako, ali sigurno pada i kvalitet, robe, a i prodaja, i na LIMUNDU, a pogotovu na KUPINDU.
A samo da znate, na fejsbuku bar sada, ima na hiljade specijaliziranih GRUPA, gde se isto tako i postavljaju, i prodaju raznorazni predmeti, i to bez BILO KAKVE PROVIZIJE. Tamo, NEMA duplih naloga, i veštačkog dizanja cene, a što se na limundu u zadnje vreme OMASOVILO.... A čak je i sam LIMUNDO počeo da na takvo veštačko dizanje cena gleda KROZ PRSTE, i ne sankcioniše ga, jer bilo kakvo dizanje cene, pa i to veštačko, DONOSI PRIHOD od naravno, veće provizije.
PAMETAN ČOVEK MOŽE I OD BUDALE DA NAUČI NEŠTO, A BUDALA NE MOŽE DA NAUČI NIŠTA NI OD NAJPAMETNIJEG...
 
Citiraj
#6
(01.12.2014 14:22)vLord Piše: Majstore pazi, to stoji da se tebi to ne svidja, ali da te pitam, od cega bi ziveo limundo tim? Da ti prodajes stvari za dzebe? Provizije uopste nisu velike, 3,6,12,24 dinara to je sitno na mnogim kategorijama cak i ne naplacaju.
Ovo je ok za one koji postavljaju po par predmeta ali za one koji postavljaju po 50 - 100 i nije mala suma novca koju treba izdvojiti.
 
Citiraj
#7
(01.12.2014 15:59)saba Piše: Mislio sam samo na proviziju prilikom pokretanja ili ponavljanja, a ne da se ukine i provizija ako se predmet proda. Slazem se i sa tim da kod takvih aukcija provizija bude i 5 % umesto 4 %..... Provizije za pokretanje, MOŽDA nisu velike za predmete koji se prodaju za veće svote novca, ali zamislite da postavite predmet sa početnom cenom od 10 dinara, sa (na primer) više ponavljanja, pa se predmet proda tek posle (recimo) 5-tog ponavljanja. Onda ćete imati 3 puta ponavljanje (2 su besplatna) sa po 1 dinar, i 4 % provizije za prodat predmet, pa će ukupna provizija biti 3,4 dinara, što je 34%..... zar to nije MNOGO.
Za aukcije sa većim početnim cenama taj 1 dinar za ponavljanje i ne predstavlja mnogo, ali za početnu cenu od 10 dinara..... to je 10%

Ja bih uveo naplacivanje za svako ponovno pokretanje aukcije od 10 dinara. Ako predmet u prvom krugu ne moze da se proda po ceni od 10 dinara, onda ne treba ni da bude na Limundu, jer ocigledno ima manju vrednost od najnize pocetne cene. Odnosno trebalo bi da se prodaje na gomili, zajedno sa drugim predmetima nize vrednosti.

(01.12.2014 14:54)neponovljiva Piše: Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.

Ako vam je to cilj onda biste trebali da razmislite o mom predlogu, jer ovako imate gomilu bezvrednih predmeta koji se po mesece dana (3 pokretanja u trajanju od 10dana) vrte bez ponuda, a od toga nemate nikakvu korist.
 
Citiraj
#8
Ja jedino sto bi predlozio, samo kad bi limundo tim prihvatio jeste da se stavi da cena do 300-400 za pokretanje aukcija bude free, posto ja imam dosta aukcija i pogledaj samo kad stavim po 20 aukcija oduzme mi negde 6 negde 12 dinara i posle na kraju jos 4%
 
Citiraj
#9
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#10
(01.12.2014 14:54)neponovljiva Piše: Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.
Mislim Olga da ti razmisljanje ide u pogresnom smeru. 2011 godine ja sam aktivno prodavao u kategoriji "racunari" i do momenta uvodjenja naplate za postavljanje predmeta na sajtu je bilo ukupno 220.000 aukcija, a u kategoriji "racunari" oko 7.700 aukcija. tacno 3 godine kasnije, sa troduplim brojem clanova u odnosu na tu 2011 godinu, na sajtu je stalno izmedju 2800 i 3600 aukcija u kategoriji "racunari".
Po tvome rezonu sada ih ima manje ali su laptopovi, memorije, hard diskovi ....itd bolji, kvalitetniji ili sta? Sada, posle 3 godine ima 120.000 predmeta na prodaji uz 3 puta vise clanova?
Navedi mi u kojoj su kategoriji sada kvalitetniji predmeti, marke, novcanice, salvete, memorije, turska ili kineska garderoba, knjige? Stvarno ne razumem.
 
Citiraj
#11
Tužan 
Ja na ovu temu mogu samo da kazem da mi je zao sto vise ne prodajem na Limundu i sto jako retko kupujem bilo sta jer ima dosta robe koja je vise za kontejner nego za prodaju, ali na zalost takve stvari pripadaju kategorijama gde se ne naplacuje provizija i neki clanovi umesto da odu do kante za smece postave na Limundo i verujte jako mi je zao sto je situacija ovakva, a za sve je u principu u stvari kriva provizija.
Moj je predlog da Limundo tim vidi sta se desava ne mi.
Nije me mrzelo da izracunam koliko sam platio proviziju za godinu dana kada sam postavljao bez provizije i mogu Vam reci da je cifra bas dobra, a od kada je uvedena provizija za pokretanje aukcija ta se cifra svela na 200-300din sve ukupno za godinu dana, pa ko je sada u minusu, a ja sam nasao drugo resenje za prodaju robe, a rado bih se vratio i prodavao na Limundo ako bi doslo do izmene.

Nadam se da ce neko iz Limundo tima primetiti da se u principu najvise postavlja 'Second Hand' roba i 'Kolekcionarstvo', a ostalo jedva da se postavi nesto sto vredi. Naravno garderoba je vise nego dzabe, nama su nudili robu iz Italije po ceni od 20-25 eura po dzaku i to onaj ogroman, pa im se isplati da postavljaju sa provizijom za pokretanje, a sto se tice kolekcionarstva dosta ima sa cenom od 10din tako da je zatrpan Limundo markicama, znackicama....
Iskreno mrzi me da fotografisem, a kada bih postavio znacke koliko imam albuma sa cenom od 10din zatrpao bih Limundo, ali bas toliko dokon nisam.

Iskreno se nadam da cete nesto preduzeti. :(
 
Citiraj
#12
To šta će ko prodavati to je njegova lična stvar. Prodavaće ono šta ima, a drugima bi trebalo da bude sve jedno da li je to po ceni od 10 ili 10.000 dinara. Ko želi on će kupiti, i to ono šta mu treba, šta mu odgovara ili šta želi.
Izgovor da se poboljšao kvalitet postavljenih predmeta, uopšte ne pije vodu, isto tako kao i izgovor da se poboljšala pretraga predmeta, koje kupac želi da pretraži i samim tim kupi.
Zar LIMUNDU smeta da bude još više članova, koji žele ili da kupe, ili da prodaju, i da bude "zatrpan" sa MILION postavljenih aukcija. Popravite PRETRAGU, i dovedite je do maksimalnosti, gde će se moći pronaći ono šta vam treba, do najsitnijih detalja same pretrage, i isto tako opciju za pretragu, postavite i locirajte na naj vidljivijem mestu na ekranu, da bude toliko uočljiva, da je ni slepac ne može promašiti. Na taj način ćete do maksimuma, uprostiti i oakšati pretragu, i mogućnost da kupac pomoću nje pronađe, baš ono šta želi.
A što se tiče ukidanja provizija..... MISLIM da je ovom vikend akcijom SVE DOKAZANO, i opravdava zahtev za ukidanjem iste, jer mislim da je toliko uočljivo da je bez provizije postavljeno čak preko 130.000 novih aukcija u odnosu na 40.000 - 50.000 koliko je u običnim danima kada su provizije aktuelne. E sad još samo treba da se nađe neko ko će izračunati razliku u dobiti samog limunda, na proviziji, koju uzme kod povećane prodaje, i između provizija, koje se maksimalno izbegavaju, na raznorazna dovijanja.
Isto tako, MISLIM, da će se drastično smanjiti i broj pokušaja manipulacija, kao na primer gde dupli nalozi i pomagači, veštački podižu cene.
I još jednom, MISLIM DA ĆE VAM OVAJ VIKEND BEZ PROVIZIJA, MALO OTVORITI OČI, I DONEKLE POMOĆI DA UVIDITE GREŠKU, I UKINETE PROVIZIJE.
PAMETAN ČOVEK MOŽE I OD BUDALE DA NAUČI NEŠTO, A BUDALA NE MOŽE DA NAUČI NIŠTA NI OD NAJPAMETNIJEG...
 
Citiraj
#13
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#14
Saba,
sve si u pravu. I tada sam to isto govorio kao i sada. Odgovor nadleznih je bio: "vreme ce pokazati ko je bio u pravu". Napisao sam u prethodnom postu: trodupli broj clanova, milsim da je to greska, sada ima bar 5 x vise clanova nego pre tacno 3 godine. Da li ti se promet upetostrucio? Nije sigurno, kao ni sajtu. A da li ce to priznati? Nece.
Gorki,
danas od 20 do 22:30 je takodje bio usporen rad sajta
 
Citiraj
#15
Moze besplatno ali da se uzme provizija ako je predmet neprodat.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)