• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlozi za unapređenje
#1
Ovde možete stavljati predloge u vezi sa Limundo cash načinom plaćanja.
 
Citiraj
#2
(26.07.2017 14:58)Inspektor_Nagib Piše: Зашто не би, претходно се договориш порукама.

Ако не прихватиш, плаћај преко ЛЦ цену производа а поштарину шаљи по голубу писмоноши.

Da, u pravu si - nisam baš domislio prethodni komentar.
 
Citiraj
#3
Sta se desava sa onom opcijom da moze da se placa kreditnom karticom? Kad kliknem na Limundo cash ne daje mi opciju da uplatim svojom karticom novac
 
Citiraj
#4
(12.08.2017 14:56)Bixi4 Piše: Sta se desava sa onom opcijom da moze da se placa kreditnom karticom? Kad kliknem na Limundo cash ne daje mi opciju da uplatim svojom karticom novac

pa rekli su da će da nas obaveste kad to budu aktivirali, verovatno je u planu uskoro...
 
Citiraj
#5
Pa receno je 3. avgusta! Mogli bi bar da se oglase.
 
Citiraj
#6
Osvrnucu se opet na nesto sto je ovde vec opisano pre dve godine a nije unapredjeno i dovodi do nepostojecih problema izmedju kupaca i prodavaca.

Status posiljke je nesto sto se trenutno u LC sistemu podrazumeva da mora da stigne kupcu za 2 dana, te ako nije u roku od 2 dana tada se prijavljuje "problem" ako se ne zeli od strane kupca da dodje do automatskog prebacivanja novca. U suprotnom novac se automatski transferuje prodavcu.

Znaci problem, da li ima problema je zapravo kljucno pitanje i ko pravi probleme u svemu ovome?

Prvo slanje posiljke je vezano iskljucivo za momenat kada prodavac unese datum tj. obelezi transakciju ili promeni stanje u "poslato" a u skladu sa danom kada je posiljku poslao.

Kupac ne moze da utice na tu odluku niti treba transfer novca da bude na bilo koji nacin omogucen ka prodavcu bez tog parametra koji kupac morao bi da dobije u vidu obavestenja o danu slanja.

Kupac dakle treba da dobije automatsku poruku da je prodavac promenio stanje kupoprodajne transakcije u poslato i datum slanja kada je po prodavcu slanje i izvrseno.

Od tog momenta kupac moze da ocekuje prijem i od tada treba da tece bilo sta vezano za slajnje posiljke ukljucujuci i probleme koji eventualno nastaju i mogu da se prijave tek nakon toga a ne da se prijavljuje problem za nesto sto fizicki nije bilo ni moguce obaviti a programski je tako definisano.

Problem sa opcijom "Predmet nije stigao" u LC treba da se prijavljuje ako nema promene statusa u poslato nakon recimo 3 do 5 dana od dana kada je kupac promenio stanje u poslato u zavisnosti od odabira opcije za slanje.

Problem sa opcijom "Prodavac nije poslao predemet" LC treba da se omoguci da se prijavljuje ako nema promene statusa u poslato ni nakon 5 dana od dana kada je prodavac primio novac.

Automatsko prebacivanje novca ne bi smelo da moze da funkcionise sem ako prvo nije promenjen status u poslato jer ceo sistem placanja LC u protivnom gubi smisao svog postojanja.

Ako je kao slanje odabrana neka usluga brze poste tada se treba dati rok od tri dana da bude za automatsko prebacivanje novca a ako je klasicna posta rok treba da bude 5 dana.

Ti rokovi su razumni da posiljka stigne navedenim opcijama slanja a da u sustini nepostoje racionalni problemi koji zahtevaju necju intervenciju jer su to razumni rokovi za navedene situacije. Kuriske sluzbe treba zakazati sto je uglavnom danas za sutra i retko doalze odmah te je to uobicajeno samo kod firmi ili onh koji svakodnevno salju pakete.
Pravilo je dana za sutra zakazivanje kurira da preuzme posiljku cime prolazi jedan dan. Postoji pocija za prodavca da odnese u postu ili u lokalnu centralu kuriske slube ako ista postoji u mestu slanja ali to je na nejmu i ne obaveza koju moze bilo ko da nmaetne ako je prodavac ne zeli.

Po losem vremenu kuriske sluzbe mogu da kasne i da ne dodju na adresu tj. nebude isporuke danas za sutra a u selima to ponekada je uvek dan vise i po lepom vremenu otuda ukupan rok od tri dana za brze poste je razuman za proces slanja.

Mislim da je dovoljno obrazlozeno zasto je sasvim normalan rok od 3 dana za kusriske sluzbe kao rok od momenta slanaj do momenta prijema.

Za klasicnu postu treba dodati 2 dana mada sa njom nema nekog tacnog pravila ponekada je dans za sutra ali cesto i 5 dana. Ima posta svoje propisane rokove dostave pogledati tamo ako se zeli ovo precizirati.

Svako automatsko prebacivanje novca pre tih rokova i pre prvobitnog obavestenja kupca zvanicnog putem poruke od strane Limunda da je posiljka poslata sa datumom slanja je ukratko GLUPOST i obesmisljava ceo proces stvaranja sigurnosti po kupca ali i prodavca i stvara probleme i za kupca i za prodavca.

Pretpostavka da odmah kada je prodavac primio novac da je odmah i poslao i da u roku od dva dana se novac prebaci ako nema prijave problema je blago receno losa.

Rok za slanje posiljke od dana kada prodavac primi novac ne bi trebao da bude kraci od 3 dana i to pisem iz ugla kupca jer mi je savim razumno da prodavac ne moze uvek istog dana da posalje kada primi novac i da je tako u vecini situacija te da su drugacije iznimne i vaze uglavnom za firme koje svakodnevno salju robu ali to opet nema veze sa kupcem i nekim normalnim rokom slanja vec sa individualnom sposobnoscu prodavca.

Svim navedenim bi se izbegli problemi koje trenutno LC pravi a ne kupac ili prodavac.

Ponavljam da je rok od dva dana da se od momenta uplate mora promeniti stanje u problem ako posijka nije stigla iako zapravo problema i nema los nacin na koji je ovo sve odradjeno odnosno isprogramirano....

Vecina prodavaca ovde sta vise nisu firme i nemaju zaposlene da trce do poste ili da cekaju kurirske sluzbe a cak i da su svi firme i da su dokoni po ceo dan i samo cekaju neku prodaju sa limunda - kupinda mogu se svakodnevno desiti sasvim normalni i ocekivani razlozi zasto je ovo kako je uradjeno u LC neostvarivo i veoma lose i po prodavca i po kupca.

Lose je po prodavca jer ne moze da ostavari nerealne rokove slanja a lose je po kupca jer mu zastita automatski ne vazi nakon dva dana sem ako ne prijavi najcesce ne postojeci problem.

Zakazivanje kurira ponavljam obavlja se po sistemu danas za sutra sto je dovoljno da obesmisli bilo koje automasko ocekivanje da posiljka stigne u roku od 48 sati od uplate te da ako nije tako da onda se podrazumeva postojanje problema.

Na programerima je da isprave u CMS -u koji limundo koristi ove opcije i da ga prilagode realnosti zivota te unaprede u svrhu stvarne zastite kupca i prodavca a ne bukvalno da teraju u sukob prodavca i kupca nakon 2 dana.

Sukob nastaje ako ja kao kupac nisam razuman da je prodavac posalo robu istog momenta po prijemu uplate jer me sistem tera na to da prijavljujem problem sa prodavcem koji realno ne postoji...

Ima tu jos nekih stavki koje bi recimo mogli da dodate i ispravite - prodavac bi mogao da unese kao obavestenje broj za pracenje posiljke koji dobije od poste ili kurirske slube i da se taj broj prosledi kupcu automatskom porukom od strane Limunda zajedno sa datumom slanja.

Isto tako u aukciji ili na kupindu mogao bi da se unese vreme u kome ce prodavac obezbediti da kupac primi posiljku jer to nije fiksna stvar u zivotu te ponavljam nemaju svi duznost samo da cekaju da se ovde nesto proda i dostave odmah sutra. Vecina prodavaca savim normalno gledati to da obave sto brze ali rokovi moraju da postoje prema individualnim potrebama prodavca. Ako se nekome ne svidja rok koji prodavac da za slajnje posiljke od dana prijema uplate odnosno kupovine moze uvek da ga zaobidje.

Sve ovo je poteklo pre svega iz ugla kupca koji je koristio LC i posmatrao obe strane medalje i ovakva kakva jeste ne doprinosi onome sto je javno proklamovan cilj a to je bezbednost kupovine i obostrano zadovoljstvo ovakvim placanjem jer se vestacki stvaraju problemi za obe strane.
 
Citiraj
#7
(26.07.2017 13:35)Inspektor_Nagib Piše: Нпр увести дугме/опцију "Промена цене" која би била извршена ПОСЛЕ куповине.
Типа, купим књигу за 700 динара.
Продавац има опцију да "измени цену после продаје" - и измени је на 810, а у објашњењу напише "урачунавање поштарине".
Ја као купац то прихватим и уплатим одједном 810 дин.

Јесам ли већ ово предлагао?
Претпостављам да је сад било доста куповина преко ЛЦ, и зајебанција око поштарине.

Ево мени продавац неће да наплати поштарину нпр...
 
Citiraj
#8
Poruke se imenuju po transakciji
LC Transakcija [10220961]

Elem, ovo je naslov poruke vezane za reklamaciju, a na drugom mestu se dopisujem u vezi drugog problema na drugoj transakciji.
JA ne pamtim brojeve, nesto je meni uocljivij je naslov aukcije.
Citaj izmedju tastera, tako kucam.
 
Citiraj
#9
(22.03.2018 23:18)Branka030025 Piše: Poruke se imenuju po transakciji
LC Transakcija [10220961]

Elem, ovo je naslov poruke vezane za reklamaciju, a na drugom mestu se dopisujem u vezi drugog problema na drugoj transakciji.
JA ne pamtim brojeve, nesto je meni uocljivij je naslov aukcije.

Leba ti? TI ne pamtiš brojeve, a šestocifreni broj ti u niku? :valjanje:
 
Citiraj
#10
(22.03.2018 23:40)serjoza Piše:
(22.03.2018 23:18)Branka030025 Piše: Poruke se imenuju po transakciji
LC Transakcija [10220961]

Elem, ovo je naslov poruke vezane za reklamaciju, a na drugom mestu se dopisujem u vezi drugog problema na drugoj transakciji.
JA ne pamtim brojeve, nesto je meni uocljivij je naslov aukcije.

Leba ti? TI ne pamtiš brojeve, a šestocifreni broj ti u niku? :valjanje:

Датум рођења?
 
Citiraj
#11
Шаљите обавештења о ЛЦ акцији људима који посматрају предмете, као што шаљете кад се повећа или смањи цена, кад се прода...
"Данас то и то кошта 25% мање ако..."
Шаљите иначе обавештење порукама кад је попуст свима, пре јесте
 
Citiraj
#12
(19.04.2018 10:51)Inspektor_Nagib Piše: Шаљите обавештења о ЛЦ акцији људима који посматрају предмете, као што шаљете кад се повећа или смањи цена, кад се прода...
"Данас то и то кошта 25% мање ако..."
Шаљите иначе обавештење порукама кад је попуст свима, пре јесте

HEAR, HEAR!
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)