• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 6 Glasova - 4.33 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clanovi sa puno negativnih ocena.
#16
@LekoizZegrove

nisi u obavezi da posaljes pouzecem obzirom da nemas tu opciju u uslovima slanja.

To znas i sam, pretpostavljam.

Ni meni nije jasno zasto su clanovi sa mnogooo negativnih i dalje aktivni kada je ocigledno da samo remete kupoprodaju.
 
#17
(08.12.2014 13:44)Dudadunja Piše:
(08.12.2014 13:06)Dudadunja Piše: Slobodno nam možete takve članove prijaviti putem Kontakt strane kako bismo izvršili potrebne provere.

Hajde da se držimo ovoga. Cafe nije mesto za ovakve prijave. Takve stvari prijavljujte putem Kontakt strane. Ovde delimo iskustva, savete, družimo se ...

A sad da administratora pitam, a gde je mesto?

Kad ja kontakt službi napišem da kupac, koji mi je upropastio 43 (četrdeset tri) aukcije, ignoriše moje poruke (jedno 10-ak), oni mi odgovore da pokušam ponovo i citiraju mi pravila o ocenjivanju.

A reč je o kupcu koji nije bio na Limudnu od 2011. godine jer je bio suspendovan i koji je i tada isto to uradio.
Licitira, pa onda zavlači, danas sutra.

Barem da su ga kontaktirali i postavili mu pitanje.
 
#18
(08.12.2014 23:16)Olja.Olja Piše: @LekoizZegrove

nisi u obavezi da posaljes pouzecem obzirom da nemas tu opciju u uslovima slanja.

To znas i sam, pretpostavljam.

Ni meni nije jasno zasto su clanovi sa mnogooo negativnih i dalje aktivni kada je ocigledno da samo remete kupoprodaju.

a mozda je imao u trenutku prodaje, pa sada vise ne nudi pouzece na svojim predmetima :cool:
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
#19
Ja se sada upravo bakcem sa jednim clanom tj clanicom
32 pozitivne 6 negativnih ,sve negativne it 2014 i od razlicitih clanova
Ja je pitam zasto se ne javlja,zvao je 2 puta,poslao poruke preko kupinda ona mi odgovara
Pa kako da vam se javim kada mi niste ostavili broj telefona ahhahaha
Verovatno ce ovo biti uskoro i 7 negativna
 
#20
Tu gresi limundo administracija,5-6 negativnih i nekako mogu da razumem ,ali sretao sam clanove koji imaju po 15,20,30 i vise negativnih i jos uvek aktivne naloge,Limundo tim bi trebalo da uvede neko ogranicenje,maximalan broj negativnih koji clan moze da dobije(recimo 10 max) i posle toga da zatvore nalog.
 
#21
Ima tu dosta varijabli, nije isto imati 10 negativnih i 10 pozitivnih, ili 10 negativnih i 135 pozitivnih. Takođe, dešava se da je većina ocena dobijena davno, pa se onda član popravio i više poštuje pravila. Pogledajte naš post na blogu o tome:
http://blog.limundograd.com/2014/11/kako...vne-ocene/
 
#22
Da li član koji nakupi nekoliko negativnih u kratkom roku dobija neki poseban status tipa "obavešten" ili slično?

Kupac ima sedam jedinstvenih negativnih, nastalih u skorije vreme, iz opisa vidim da žena licitira a tek onda posle razmišlja da li će predmet preuzeti ili ne. Kod mene je postupala slično - tek po završetku aukcije je krenula da postavlja pitanja o predmetu. Srećom, uz probijene rokove je sve završeno kako treba. Sad ponovo licitira kod mene, a ja sanjam crnu listu zbog ovakvih kupaca.

Drugi primer je kupac koji mi je otkazao saradnju (to jest, nije otkazala, ali je odlagala realizaciju, probila sve rokove, pa prestala da se javlja, što je još gore od toga da odmah otkaže saradnju jer je ovako predmet bio "zarobljen" dve nedelje) ima dve negativne ocene od dva različita člana, nastale u skorije vreme - u opisu se spominje isto ponašanje (licitiranje, odlaganje i odugovlačenje, potom neodgovaranje na poruke). Sada će od mene dobiti i treću, i nije korektno da takvi članovi prolaze nekažnjeno.

Kod ovakvih slučajeva bi i dve-tri ocene morale biti dovoljne da se dobije poseban status (opomenut, obavešten, ukoren pred isključenje, proklet na dva meseca, bačen urok na njega - kako god, samo da ima neki vid upozorenja).
 
#23
Idemo dalje -- član ima 16 negativnih, od čega je većina nastala ove godine, a 4 su iz novembra.

Pobedio je kod mene na jednom predmetu, i ne uspostavlja kontakt, a loguje se na Limundo. To je predmet na kome je prethodno jedan drugi član (sa 0 ocena) pobedio, pa odustao od kupovine. Već počinjem da sumnjam da je u pitanju dupli nalog ili njegov drugar koji namerno minira aukciju -- jer sada licitira na još jednoj aukciji kod mene. Ja mu mogu dati sutra negativnu zbog nejavljanja, ali ga to neće sprečiti da mi minira još jednu aukciju iz osvete.

Zbog čega ovakvi članovi i dalje nesmetano učestvuju? Meni će predmet ostati neprodat, jer će ostalim kupcima biti sumnjivo što se već prodati predmet ponovo pojavljuje. To se ne isplati ni Limundu, jer će ostati bez provizija od prodaje.

Evo o čemu govorim:
[Slika: neg.jpg]
 
#24
Mozda napraviti nekoliko nivoa upozorenja za takve clanove i kad nakupi odredjeni nivo, ne moze vise da licitira.
 
#25
U gore pomenutom blog postu je pomenuto kako postupamo sa ovakvim članovima http://blog.limundograd.com/2014/11/kako...vne-ocene/ Ako na primer imamo situaciju da je član u kratkom vremenskom intervalu dobio više negativnih a pre toga je imao pozitivne, prvo pogledamo da li je u skorije vreme koristio sajt. U takvim situacijama mi člana upućujemo da kontaktira prodavce i pokuša da se dogovori. Članu ćemo onemogućiti da dalje kupuje dok ne ispravi ocene. Time smo mu dali šansu da ispravi greške, a sprečili da još neki prodavac ima loše iskustvo.
 
#26
Taj blog post znam, imam ga bukmarkovanog, i proveravam povremeno zbog novih komentara. Takođe, uglavnom uspevam da ostvarim uspešne saradnje sa članovima koji imaju negativne ocene. Međutim, i dalje se ovakve situacije ponavljaju, gde je prodavac bespomoćan i bez ikakve zaštite.

ElMago je dao odličan predlog da se postave nivoi upozorenja za ovakve kupce. Dalje, crna lista bi zaštitila prodavce od rekreativnog licitiranja (licitiranje iz zabave, bez namere da se kupi) i namernog miniranja aukcija (od strane konkurencije, iz osvete itd).

Konkretan kupac čije sam ocene priložila u prethodnom postu ne odgovara na poruke, loguje se na svakih par sati, a i dalje neometano licitira. To je tipičan primer za slučaj gde ne pomaže nikakav savet prodavcima, već je LT jedini koji može nešto da učini da bi se ovakva praksa prekinula.

Ovako kako je sada, kupac može da skupi i 50 negativnih ako radi po sledećem algoritmu: odradi uspešno 10 aukcija, pa minira 2 do 4, pa opet malo bude odgvoran. To je zaista nedopustivo, a po sadašnjim pravilima Limunda, izgleda da je to sasvim legitimna praksa.
 
#27
[Slika: theforeigner.jpg]
 
#28
(17.12.2014 15:37)BitterLemon Piše: Јавите ми кад догура до 100, да не обавештавам баш после сваке.

http://www.limundo.com/Clan/i04lukacsisz

Admin kaze: "Što se tiče negativnih ocena posmatra se više stvari: kada je dobio negativne, koliko negativnih je u pitanju, koliko od tih su jedinstvene, koji su razlozi negativnih ocena, da li su opravdane, kakve su ostale ocene i tako dalje."
Goran kaze: Ima i 17 pozitivnih, duze je od 1 godine clan, znaci manje od jedne negativne na mesec dana. Bice obavesten
 
#29
[Slika: theforeigner.jpg]
 
#30
Ovom članu je sada ograničena kupovina. Hvala @BitterLemon
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)