• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obrazloženja negativnih ocena
#1
Mislim da bi trebalo uvesti opciju da svaki član može pored negativne ocene da dopiše svoje obrazloženje. Pretpostavljam da će neko reći da je to kopiranje drugih sajtova, ali i ovako mnogi članovi Limunda u profilu pišu obrazloženja negativnih ocena.

Primera radi, prodavcu koji dobije negativnu ocenu sa komentarom 'odbio reklamaciju' ili 'prodaje neispravne stvari', reputacija je znatno narušena. Prodavac zaslužuje pravo da iznese svoju verziju, a potencijalni kupci neka procene da li će sa njim sarađivati ili ne.
 
Citiraj
#2
treba uloziti energiju da do negativne uopste i nedodje

mozda nije los predlog ali se svodi na rekla kazala
 
Citiraj
#3
(08.12.2014 22:15)Larry_Larsson Piše: Primera radi, prodavcu koji dobije negativnu ocenu sa komentarom 'odbio reklamaciju' ili 'prodaje neispravne stvari', reputacija je znatno narušena. Prodavac zaslužuje pravo da iznese svoju verziju, a potencijalni kupci neka procene da li će sa njim sarađivati ili ne.

Oba slucaja su za negativnu ocenu, prodavac ako je ozbiljan nece dozvoliti da se tako nesto desi, a odgovor na negativnu ocenu bi uveo jos vecu konfuziju jer bi svako terao svoju pricu.
Po meni je bolje uvodjenje brisanje negativne ocene nakon ostvarenih npr 200 pozitivnih ocena zaredom
 
Citiraj
#4
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#5
Pa znate, ja kao prodavac pored ZASLUZENE negativne, a zasluzena znaci da sam nekog ostetila, prevarila, ne bih smela ni da pisnem, a kamo li da tu pisem neko opravdanje, a nezasluzena ocena se opet brise kao neopravdana. Tako da, ne vidim svrhu ovom predlogu.

@BitterLemon
Ne znam da li ste ikad bili dovoljno zaludni da svrljate po Limundu i tudjim ocenama, ja jesam. Tu ima svakakvih negativnih, recimo kupac dao negativnu i naveo da mu je prodavac poslao raspadnutu stvar a naveo da je nova i nekoriscena, a isti taj prodavac kupcu uzvratio negativnom - "idi u prodavnicu pa kupi novo, magarcino, klonite se ovoga..." i slicno tome. Pretpostavljam da taj kupac nije znao da moze da se zali Limundu, a to su uglavnom ocene iz 2010/11 godine. Ja sam za to da njih treba brisati.
 
Citiraj
#6
@the_quince
BitterLemon je malo stroziji po kriterijumima Smile
Ima I pravo s neke strane.
Kad neko dobije 100 ocena I svih 100 zasluzi maksimalno (da ne kazem zrtvovanjem) onda mu bude krivo kad vidi kako neki postaju isti kao I on.
 
Citiraj
#7
Da, pa vidim da je stroziji, ali evo situacije, a videla sam je cesto na Limundu - i kupac i prodavac imaju negatinvu, jedan od drugog. To je na Limundu, po trenutnom Pravilniku nemoguce. Ne znam hipoteticku situaciju gde bi i prodavac i kupac imali zasluzenu negativnu? Znaci, jedna je osvetnicka, a ovaj drugi nije znao da moze da se zali. Zar prema takvima treba biti strog i ne obrisati im negativnu?
 
Citiraj
#8
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#9
@BitterLemon
nemam utisak da se ovde predstavlja lazna slika. Dovoljno je prosarati po nalozima I iam se sta I videti: svaki treci nalog suspendovan ili je pri suspenziji
 
Citiraj
#10
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#11
Mislim da je ideja sa pocetka topica IZVRSNA. Svako bi tako imao pravo da cuje i drugu stranu medalje. Nije to rekla kazala, to je objasnjenje zasto nesto nije funkcionisalo i dovelo do negativne.

@BitterLemon - no hard feelings, ali nekad ga bas mracis... Daj malo pozitive, nije sve tako crno.
 
Citiraj
#12
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#13
@BitterLemon
Pa i katolicka crkva je prodavala oproste grehova, a ti toliko zapeo Smile
 
Citiraj
#14
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#15
(09.12.2014 10:31)BitterLemon Piše: То има своје математичко објашњење, јер ускоро ђе бити више Лимундо налога него држављана Србије.

Nikako mi nije jasno zasto je maticni broj ukinut pri registraciji, on je samo doprineo laksem pravljenju laznih naloga.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)