• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 4.75 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlozi i ideje za Limundo Cafe
Nismo primetili da postoji aukcija bez navedenog mesta prodavca ali možete nam poslati link kako bismo proverili.
 
Citiraj
melodi pravna lica nemaju adresu. nemoguce da niste videli dosad LOL
 
Citiraj
(19.07.2018 18:46)Melodi Piše: Nismo primetili da postoji aukcija bez navedenog mesta prodavca ali možete nam poslati link kako bismo proverili.
U zadnje vreme ne pratim toliko redovno aukcije, no na Kupindu ima članova bez navedenog mesta boravka, poslaću vam linkove.
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
Tako je, na Kupindu ne stoji adresa pravnih lica, na aukcijama na Limundu da

https://www.kupindo.com/Baterije/4780533...xy-J7-J7-D
https://www.limundo.com/aukcija-BATERIJA...3-67953673

Ujednačavanje toga je nešto što ćemo razmotriti.
 
Citiraj
(19.07.2018 22:08)Melodi Piše: Tako je, na Kupindu ne stoji adresa pravnih lica, na aukcijama na Limundu da

https://www.kupindo.com/Baterije/4780533...xy-J7-J7-D
https://www.limundo.com/aukcija-BATERIJA...3-67953673

Ujednačavanje toga je nešto što ćemo razmotriti.

Ajde po ko zna koji put da pitam - ZAŠTO je to tako? Kako ja da znam gde je lično preuzimanje kad ne znam odakle je prodavac?
 
Citiraj
Ideja je bila da se lokacija za pravna lica ne prikazuje, jer neka pravna lica imaju prodaju na više mesta, čak i u više različitih gradova.
Razmotrićemo da se to ujednači na oba sajta.
 
 
Citiraj
(01.08.2018 12:14)plavimorfo Piše: Ideja je bila da se lokacija za pravna lica ne prikazuje, jer neka pravna lica imaju prodaju na više mesta, čak i u više različitih gradova.
Razmotrićemo da se to ujednači na oba sajta.

a da ste lepo uveli opciju da može da se upiše više gradova ? pa da se ponuda vidi u svim tim gradovima ...

mnoga fizička lica pokrivaju više gradova isto a nevidi im se ponuda tamo ...
 
Citiraj
Hvala vam na predlogu, i to je jedna od opcija koje razmatramo Smile
 
Citiraj
Na limundu ste zastitili kupce, a prodavce gazite. Posebno mislim da na Limundu treba da se izmeni stavka po kojoj prodavac mora da proda predmet za novac koji ne zeli. Ne moze ni da prakine aukciju , a ne moze da reaguje iako se predmet proda npr za 10 din. Provizija koju uzimate na pocetnu cenu je velika i nije lepo da naplatite proviziju za predmet bez obzira da li ce neko licitirati ili ne. To je ujedno jedina zastita prodavca da se predmet nece prodati po nizoj ceni, ali nije sigurnost ni da ce se predmet prodati. I sto je najgore kupac ima pravo da vas oceni negativno. Treba da se uvede opcija da li se prodavac slaze sa cenom koja je izlicitirana ako ne zeli da proda predmet. Kada se predmet proda po ceni koju prodavac ne zeli koja je mala i provizija za tu cenu je mala to skineta sa racuna prodavca ali on ima pravo na pozitivnu ocenu. Ovako se vrse malverzacije sa dizanjem cene od strane drugih clanova kako ne bi prodali po niskoj ceni i vi naplatite veliku proviziju a mo prodavci od toga nemamo nista nismo taj predmet ni prodali. Tako da sami sebe stitimo na nelegalan nacin. Trebalo bi da moze da se aukcija ne ostvari ako se prodavac ne slaze sa cenom a vi na tu cenu naplatite oproviziju, ali da imamo pravo na pozitivnu ocenu. Na kupindu bi takodje trebalo da se stavi opcija ako se nekom ne svidja cena da moze prodavcu da ponudi manju cenu, a da se prodavac ne smara preko privatnih poruka i tako izbegle marvelzacije uklanjanjem oglasa sa kupinda i ne naplacenom provizijom. Sledeca stvar je provizija oko uplate na racun Kupinda koja je prevelika ne znam sta toliko kosta ali stvarno je dranje.
Nadam se da ste shvatili sta sam hteo da napisem....
 
Citiraj
(04.08.2018 10:16)Sladjan95 Piše: Na limundu ste zastitili kupce, a prodavce gazite. Posebno mislim da na Limundu treba da se izmeni stavka po kojoj prodavac mora da proda predmet za novac koji ne zeli. Ne moze ni da prakine aukciju , a ne moze da reaguje iako se predmet proda npr za 10 din. Provizija koju uzimate na pocetnu cenu je velika i nije lepo da naplatite proviziju za predmet bez obzira da li ce neko licitirati ili ne. To je ujedno jedina zastita prodavca da se predmet nece prodati po nizoj ceni, ali nije sigurnost ni da ce se predmet prodati. I sto je najgore kupac ima pravo da vas oceni negativno. Treba da se uvede opcija da li se prodavac slaze sa cenom koja je izlicitirana ako ne zeli da proda predmet. Kada se predmet proda po ceni koju prodavac ne zeli koja je mala i provizija za tu cenu je mala to skineta sa racuna prodavca ali on ima pravo na pozitivnu ocenu. Ovako se vrse malverzacije sa dizanjem cene od strane drugih clanova kako ne bi prodali po niskoj ceni i vi naplatite veliku proviziju a mo prodavci od toga nemamo nista nismo taj predmet ni prodali. Tako da sami sebe stitimo na nelegalan nacin. Trebalo bi da moze da se aukcija ne ostvari ako se prodavac ne slaze sa cenom a vi na tu cenu naplatite oproviziju, ali da imamo pravo na pozitivnu ocenu. Na kupindu bi takodje trebalo da se stavi opcija ako se nekom ne svidja cena da moze prodavcu da ponudi manju cenu, a da se prodavac ne smara preko privatnih poruka i tako izbegle marvelzacije uklanjanjem oglasa sa kupinda i ne naplacenom provizijom. Sledeca stvar je provizija oko uplate na racun Kupinda koja je prevelika ne znam sta toliko kosta ali stvarno je dranje.
Nadam se da ste shvatili sta sam hteo da napisem....

prvo pogrešna tema ovde su predlozi za cafe

drugo manje više predlagano u raznim temama ranije

e sad još nismo imali da se neko žali što se plaća provizija kad se koristi Veštačko Nuđenje LOL

onda ovo da prodavac odustane ako mu malo para ali da i dalje može ocenjivanje je isto van svakog rezona a prvi deo bi mogao da potpadne pod predlog Rezervne cene...
 
Citiraj
predlažem da se broj tema po članu ograniči na 100 Smile

pošto broj tema raste iz dana u dan pa treba misliti unapred na budućnost Smile jer što više tema pogotovo sa istom tematikom čini forum sve manje svrsihodnijim i teže upotrebljivim ...
 
Citiraj
Slažem se sa vama, treba misliti na budućnost i upotrebljivost foruma. Prosledio sam kolegama vaš predlog.
 
Citiraj
Ništa se ne treba ograničavati, to je staljinistički način, svako nek piše o čemu želi.
Forum ima admine/moderatore koji će slične teme da skupe u jednu i kraj priče.

Ne mogu članovi uređivati forum, to mora administracija.
Zato nam je haotično što niko ne uređuje nego se ostavi sve što članovi napišu pa imamo po stotinu istih/sličnih tema, ne ide to tako...
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
(10.08.2018 20:38)1halogen Piše: Ništa se ne treba ograničavati, to je staljinistički način, svako nek piše o čemu želi.
Forum ima admine/moderatore koji će slične teme da skupe u jednu i kraj priče.

Ne mogu članovi uređivati forum, to mora administracija.
Zato nam je haotično što niko ne uređuje nego se ostavi sve što članovi napišu pa imamo po stotinu istih/sličnih tema, ne ide to tako...

ja sam to više šaljivo napisao da bih skrenuo pažnju na problematniku
 
Citiraj
Većina tvog pisanja je šaljiva, ali ovo je ozbiljno.

Imamo deset admina, nijednog moderatora.
Čija je dužnost da uređuje forum? Izgleda ničija.
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)