• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 3 Glasova - 4.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dozvoljeno i nedozvoljeno.
Немаш маркицу друже, акциза те ****. :)
 
(30.03.2015 19:13)smuk88 Piše:
Citat:To su ostaci zakona i shvatanja iz socrealizma kada je samo narodna milicija smela da tuče i puca.

Blistoče brate, kakve veze imaju socrealizam i milicija?  ;)

Isto kao i sada :) Nazivi ideologija i službi se menjaju ali palica nas sve i uvek povezuje :)

@Serjoža
Skoro sigurno to što je Bitter rekao. Zvuči glupo da se zakon primenjuje i na kolekcionarski primerak ali dok ne dokažeš da nisi medved ...
 
Citat:Isto kao i sada Smile Nazivi ideologija i službi se menjaju ali palica nas sve i uvek povezuje

Pa socrealizam nije ideologija već umetnost koja se bazira na socijalizmu.   :cool:
Folk is not dead!
 
Verovatno ga sada tako predaju u školama ali u ono vreme, za nas koji smo tada bili živi, to je bila svakodnevnica u umetnosti, arhitekturi, političkim govorima, ekonomskim odlukama, poštapalica rukovodilaca ... sve u svemu ideologija u okviru koje je nastao taj umetnički pravac i po tome dobio ime. To je bio jugoslovenski put u socijalističku realnost koju sam nametali tadašnji ideolozi da bi pokazali našu različitost u odnosu na SSSR ili socijalističke partije u zapadnim zemljama.

U neuporedivo manjoj meri je to recimo i pank. Sada je to samo muzički pravac (retko praktikovan) ali u vreme nastanka to je bio ideološki pokret mladih koji su se bunili protiv tadašnjih ustaljenih pravila. Ne samo u muzici već i u društvu u celini.
Protestantska religija (i sve hrišćanske nastale posle nje) su sada samo ogranci hrišćanstva ali u svoje vreme su ljudi itekako gubili glave zbog novih shvatanja doktrine i ideologije. Ima još gomila primera ali mislim da si shvatio šta sam hteo da kažem :)
 
(30.03.2015 20:26)blistok Piše: Verovatno ga sada tako predaju u školama ali u ono vreme, za nas koji smo tada bili živi, to je bila svakodnevnica u umetnosti, arhitekturi, političkim govorima, ekonomskim odlukama, poštapalica rukovodilaca ... sve u svemu ideologija u okviru koje je nastao taj umetnički pravac i po tome dobio ime. To je bio jugoslovenski put u socijalističku realnost koju sam nametali tadašnji ideolozi da bi pokazali našu različitost u odnosu na SSSR ili socijalističke partije u zapadnim zemljama.

To je možda tvoje viđenje. Socrealizam je samo umetnost i ništa više.

Citat:Protestantska religija (i sve hrišćanske nastale posle nje) su sada samo ogranci hrišćanstva

Ja sam protestant. :)
Folk is not dead!
 
(30.03.2015 20:32)smuk88 Piše: To je možda tvoje viđenje. Socrealizam je samo umetnost i ništa više.
Ja sam protestant.  :)

:)
To i pokušavam da ti kažem :) Ti si rođen kada je ta ideologija bila na umoru pa jedino što o njoj znaš je ono što si pročitao. Ja sam živeo 21 godinu u tome i sasvim je normalno da drugačije doživljam taj pojam i šta je sve vezano za njega. Isto tako ćeš i ti za jedno 20 godina imati različito mišljenje o pojmovima vezanim za 90-te u odnosu na nekog ko je rođen "99 pa kaže turbo folk je samo vrsta muzike a ti znaš šta je sve bilo vezano uz tu muziku i kako i zašto je nastala.

Nemam ništa protiv što si protestant. Nisam vernik ali uvek sam cenio i ceniću ljude koje se drže pravila datih u svetim knjigama, bilo koje vere. Izuzetak su sledbenici Šive i još nekih religija koje imaju... čudan odnos prema vrednosti ljudskog života.
 
Citat:To i pokušavam da ti kažem Smile Ti si rođen kada je ta ideologija bila na umoru pa jedino što o njoj znaš je ono što si pročitao. Ja sam živeo 21 godinu u tome i sasvim je normalno da drugačije doživljam taj pojam i šta je sve vezano za njega. Isto tako ćeš i ti za jedno 20 godina imati različito mišljenje o pojmovima vezanim za 90-te u odnosu na nekog ko je rođen "99 pa kaže turbo folk je samo vrsta muzike a ti znaš šta je sve bilo vezano uz tu muziku i kako i zašto je nastala.

Nema to veze kad sam ja rođen, već samo kažem da socrealizam nije ideologija već umetnost. A i vreme u kome si ti živeo socrealizam je bio prevaziđena stvar, on je u punom zamahu bio posle rata.
Folk is not dead!
 
A jeste zadrti vas dvojica.  :facepalm:
Blistoče, pank je bio ideološki pokret mladih su se bunili protiv tadašnjih ustaljenih pravila ali MUZIKE.  :lol:
Smuče, ti verovatno čitajući Vikipediju veruješ i da je R'N'R samo muzički pravac, a ne i način života? I ja takođe - američka propaganda.  :lol:
Socrealizam strogo enciklopedijski uzevši jeste to što kaže Smuk, ali je isto tako i ono što kaže Blistok - za nas koji ga se sećamo i koji smo u njemu živeli i šlus. Ko drukčije kaže - kleveće i laže.  :cool: :rolf:
Nego rec'te vi meni da li je na Limundu DOZVOLJENO ILI NEDOZVOLJENO prodavati upaljač za granatu?  :hmm:
 
Citat:Smuče, ti verovatno čitajući Vikipediju veruješ i da je R'N'R samo muzički pravac, a ne i način života?

Ne čitam Vikipediju. A ti mešaš žabe i babe.

Citat:Socrealizam strogo enciklopedijski uzevši jeste to što kaže Smuk, ali je isto tako i ono što kaže Blistok - za nas koji ga se sećamo i koji smo u njemu živeli i šlus.

Živeli ste u socijalističkoj državi, u kojoj je socijalizam bio osnov svega pa i umestnosti. Dakle da ramiziramo:

Socijalizam je ideologija
Socrealizamje umetnički pravac pod uticajem te ideologije.

Dakle umetnički pravac NE MOŽE uticati na rad organe reda (milicija) kao što je to Blistok ovde rekao. Može uticati jedino u domenima nekakve estetike i sl.

Citat:Nego rec'te vi meni da li je na Limundu DOZVOLJENO ILI NEDOZVOLJENO prodavati upaljač za granatu?

Je dozvoljeno.
Folk is not dead!
 
U redu, povlačim se - tvoje znanje nadilazi moje iskustvo.  :rukovanje:
Ali ako citiraš - citiraj ceo pasus. ;)
 
Заправо сви смо живели у неком раздобљу, те је и једно и друго исправно. Када кажеш "живео сам у време реализма" или "живео сам у време капитализма" се уопште не разликује од "живео сам у време соцреализма". Једино што Блисток није граматички исправно употребио израз. Тако да сте и једни и други делом у праву.
Чак је Смук у праву у делу да је деловање полиције логичније упоредити са социјализмомем него са соцреализмом, јер политички утицај је онај који руководи милицијом а не културолошки.
 
Citat:Чак је Смук у праву у делу да је деловање полиције логичније упоредити са социјализмoм него са соцреализмом, јер политички утицај је онај који руководи милицијом, а не културолошки.

Ja upravo o tome i govorm. To bi isto bilo reći da recimo nadrealizam utiče na poljoprivedu i sl.

Citat:U redu, povlačim se - tvoje znanje nadilazi moje iskustvo

Amen!
Folk is not dead!
 
Zavrsi se aukcija i kupac me pita da sacekam sa slanjem, jer licitira jos nesto kod mene. ja pristanem i posle par dana kupac mi kaze da mu posaljem robu, ja pogledam sta je izlicitirao spakujem i posaljem. Sutradan mi kupac salje poruku i kaze da mu nisam poslao zvucnike sa prve aukcije, ja pogledam i shvatim da je tacno, greskom sam ih stavio u paket drugom clanu, ali ovom prvom nisam ni naplatio zvucnike. Izvinim se coveku, kazem da je u pravu i da cu mu poslati druge i da bi bio korektan, ja mu umesto 2, stavim 4 zvucnika i posaljem. dan nakon sto sam mu poslao zove me kurir iz Zrenjanina i kaze da ne moze da uruci posiljku, jer je telefon iskljucen i da proverim da li je dobar broj. ja proverim i vidim da kurir ima dobar broj, to mu i kazem, a on kaze, da ce vratiti posiljku. ja odmah okrenem kupca i stvarno vidim da je nepostojeci broj, napisem odma poruku putem Limunda gde objasnjavam situaciju i pisem mu broj kurira kog treba da nazove radi preuzimanja posiljke, ali evo do sad mi nije odgovoreno.
E sad cudno je sto je taj broj bio aktivan kada je preuzeo prvu posiljku, a sad kada treba da preuzme drugu, on je nepostojeci. Clana sam ocenio pozitivno za obe aukcije, a on mene samo za tu drugu, a za prvu nije. Sta mislite imam li pravo da od L.T trazim da mu izmene pozitivnu u negativnu ili ne?
 
http://www.limundo.com/kupovina/HUAWEI-P...n/38254453
Prodavac je stavio naslov, jako dugačak opis i specifikacije od Huawei P7 a prodaje potpuno drugi telefon Huawei G7 - telefoni nisu istih dimenzija, specifikacija i cenovnog ranga.
P7 koji mu stoji u naslovu je bar za 150e skuplji od G7 koji zapravo prodaje.
Prijavljivano limundo timu više puta sve od nedelje do danas - prvo nisu reagovali na prijave aukcije , poslala sam im poruku o kakvoj se neregularnosti radi i kao pogledaće...
Prošlo je 2 dana od tad, aukcija i dalje aktivna.
Nikog nije briga što će neko licitirati pogrešno, bitnija je očigledno veća provizija pri prodaji jer će se jeftiniji telefon prodati kao skuplji.
Svaka čast.
 
@ whisper21

aukcija nije tehnicki ispravna

ali sto bi prekidali kad se mozda kupac nece buniti ako ga prodavac obmane

a i steta za proviziju
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 6 Gost(a)