• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uplata unapred?
#31
(23.03.2015 00:42)miromiro Piše: a sta je onima sto im uplatis post netom i nikad ti neposalju predmet koi si kupio a pritom su jako lepo zaradili

Имаш две варијанте:
Прва: Поднесеш кривичну пријаву.
Друга: Насекираш се и заборавиш после неког времена.

Можеш и да се жалиш Лимунду али ћеш вероватно ти испасти крив. Можеш и да одеш лично да наплатиш штету али и ту ћеш ти испасти крив - ово је држава лопова и они су врло лепо заштићени, како на Лимунду тако и у правосуђу. Једино што можеш је да будеш обазрив и купујеш искључиво од проверених чланова или путем Лимундо кеша.
 
Citiraj
#32
Miromiro, Bitter je nesto mnogo gorak ovde. Svakako se zalite Limundo-timu, sa svim detaljima i prepiskom. Nadam se da ste komunicirali preko Limundo-poruka.
 
Citiraj
#33
(23.03.2015 09:45)jugana Piše: Miromiro, Bitter je nesto mnogo gorak ovde. Svakako se zalite Limundo-timu, sa svim detaljima i prepiskom. Nadam se da ste komunicirali preko Limundo-poruka.

То ће бити само продужетак агоније, неће ништа добити осим препоруке да се обрати полицији и суду и да ће добити сву логистичку подршку од Лимунда за то - ту се враћамо на моју могућност 1.
Ако хоће да скрати агонију долазимо до могућности 2 - нека се мало испразни овде, насекира, ископа рупу и раздере се у њу и на крају да дочека да заборави.
Наравно, све је ово под претпоставком да су мањи новци у питању, за веће новце може да изврши притисак преко полиције, приликом подизања Пост нет уплата мора се показати лична карта, за износе преко 5000 динара полиција мора гонити по службеној дужности.
 
Citiraj
#34
(23.03.2015 00:42)miromiro Piše: a sta je onima sto im uplatis post netom i nikad ti neposalju predmet koi si kupio a pritom su jako lepo zaradili

Obavezno nam pošaljite sliku uplatnice preko Kontakt strane kao i koja aukcija je u pitanju:
http://www.limundo.com/Kontakt?utm_source=Pomoc_Header

Ovakve situacije vrlo ozbiljno shvatamo. Imate pravo i na LimundoGrad zaštitu do 3000 dinara.

Edit: @BitterLemon - kada kupac ne dobije predmet koji je platio, kontaktiramo prodavca na sve dostupne načine i ako ne uspemo sa njim to da rešimo, nalog prodavca se trajno suspenduje. Isplaćuje se i LimundoGrad zaštita kupcu. Ovakve postupke ne tolerišemo. Većina sličnih situacija se uspešno reši našim posredovanjem, tako da svakako treba da nam se obrati.
lotr
 
Citiraj
#35
Драго ми је да то чујем.

Мада, мало ме то збуњује, ако то заслужује тренутну суспензију због чега то није случај и са ситуацијама где се одбија рекламација? Јер тако дођемо до ситуације где неко може продати неисправан уређај као исправан и да му једина казна буде негативна оцена. Испада да је једино битно да се нешто пошаље. Или грешим?
 
Citiraj
#36
Nemoj da im daješ ideje  LOL

Ako ne grešim, sve se svodi na dokaze. Kada nešto nije poslato to je lako dokazivo i tu mogu bez oklevanja i rizika da deluju. Kada je poslato onda je, ovako kako je trenutno postavljeno, teško dokazati da je poslato ono što nije opisano. Znači svodi se na ocenu i davanje adrese najbliže policijske stanice ili advokatske kancelarije.
To je još jedan razlog da se donesu jasnija pravila i procedure oko reklamacija. Ja se bunim iz ugla prodavca ali to je podjednako bitno i iz ugla kupca. Budu i oni prevareni samo što nisu tako glasni. Naravno da Limundo ima pravo presude samo u slučaju ocene i eventualno u pružanju savetodavnih usluga oštećenoj strani (bilo kakva odšteta ili krivično gonjenje se mora dobiti na sudu a ne ovde) ali poverenje u ovaj sistem i u drugu stranu bi bilo drastično veće kada bi bila jasna pravila a ne pravilnik koji je mix zakonskih i nezakonskih stavki a koji se tumači po potrebi. Razumem da je to dodatni posao i razumem da postoji strah da se ne uđe u nešto što ih može koštati u slučaju spora. No, sa druge strane može ih koštatiti i ovako a pri tom u ovom slučaju zakon sigurno neće biti na njihovoj strani.
 
Citiraj
#37
Muuudri Blistok Thumbs up Klanjam se
 
Citiraj
#38
(23.03.2015 13:15)blistok Piše: Ako ne grešim, sve se svodi na dokaze.

Упорно о томе пишем месецима, без да ико од њих схвати озбиљно то. Када се прича по форуму о томе како видео запис није доказ, тада долазимо до баналне ситуације да купац који тврди да није исправно има већу "тежину" него продавац који има видео запис предмета у исправном стању пре слања. Није то логично. Требало би да и купац и продавац наступају са истим правима, те да свако наступи са доказима а не тврдњама. Увек ће бити оштећених и превараната, али то не значи да се само једна група корисника треба заштитити, нарочито јер је група корисника која плаћа услугу угрожена, што је ван сваке памети.
Неко региструје налог, можда и стоти, купи нешто и одмах малтретира продавца који има, рецимо, 2000 позитивних оцена. Тај продавац презентује доказ исправности предмета пре слања у виду видео записа, има 2000 препорука пре тога и опет мање вреди од некога ко се можда баш тада регистровао само да би се завитлавао.
Знам да не постоји савршен систем, нисам будала и тога сам свестан, али систем мора да буде праведан, ненаклоњен ниједној страни јер ми смо овде сви физичка лица.
 
Citiraj
#39
(23.03.2015 14:33)BitterLemon Piše: ненаклоњен ниједној страни јер ми смо овде сви физичка лица.

Ne ne Klerik je ... klerik a ja sam astralna projekcija Smile

@ Jugana

Et tu, Brutinice ? Smile
 
Citiraj
#40
(23.03.2015 15:04)blistok Piše:
(23.03.2015 14:33)BitterLemon Piše: ненаклоњен ниједној страни јер ми смо овде сви физичка лица.

Ne ne Klerik je ... klerik a ja sam astralna projekcija Smile

@ Jugana

Et tu, Brutinice ? Smile

E stvarno nije za kazneno pivo, nego nemam sta da dodam Smile
 
Citiraj
#41
U svakom slucaju uplatu unapred, smatram izivljavanjem, za sav ovaj period imao sam mozda jedan slucaj vracanja paketa, i ne smatram to toliko strasnim. Nikada ne trazim uplatu unapred, jer ima kupaca koji nisu vicni online placanju, i koji zive na selu, pa sto bi ih mucio da trce do banke ili poste. Isto tako ne ucestvujem u aukcijama gde je uplata unapred, iz principa, jer takvog prodavca ne smatram korektnim, jer ako ce da probadne zbog jednov vracenog paketa na sto poslatih, onda je prodavac sitnicar i nije mi pozeljan za saradnju.
 
Citiraj
#42
Ne radi se tu o poverenju. Ja kao kupac trazim takve aukcije, jer mi je postarina manja. Ako kupim nesto za 200 din, nije mi sve jedno da troskovi postarine budu 150 din ili 240 din ili da me uplata umesto na racun izadje jos 60 din za post net uplatu. Tada bih imao na 200 din cene predmeta, 300 dinara troskove dodatne. Ako cesto kupujem to je 150 dinara vise, pa puta 500 aukcija, iznese 75.000 dinara vise!!!!! Ako kupujem 1 x na 3 meseca, onda bi mi bilo sve jedno, ovako....
 
Citiraj
#43
Kao prodavac, ne prihvatam post net, kao kupac izbegavam ga.
Radije predmet pošaljem pouzećem, a ako kupac već ide u poštu da uplati, može uredno da mi uplati i na račun. I njemu je manja provizija i meni više odgovara.
Najviše zbog toga što me post net nervira kao opcija generalno. Nije samo reč o tome da je skuplji od svega drugog, već nekako kao da te prave budalom u pošti, nikad ne znaš koliko na kraju ispadne...
Kad postoji napomena da je uplata post netom, ne kupujem. Prvo, imam elektronski mogućnost da bez provizije plaćam, kao drugo, ako ne šaljem već nešto poštom, treba zbog post neta da idem u poštu i da stojim u redu. Kad nešto i plaćam a da nije elektronski, neke banke uzimaju i sto dinara provizije, ali radije opet to nego post net, em legne odmah na račun prodavca, em imam pet banaka bliže od pošte...

Smatram da bi lepo bilo da se to razdvoji u aukcijama da se vidi da li prodavac očekuje post net ili ima račun.
 
Citiraj
#44
@ pop1 od 10 poslatih vrati se 2, pa ti racunaj, a povratna postarina je dupla.
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#45
(12.10.2015 09:49)pop1 Piše: U svakom slucaju uplatu unapred, smatram izivljavanjem, za sav ovaj period imao sam mozda jedan slucaj vracanja paketa, i ne smatram to toliko strasnim.  Nikada ne trazim uplatu unapred, jer ima kupaca koji nisu vicni online placanju, i koji zive na selu, pa sto bi ih mucio da trce do banke ili poste. Isto tako ne ucestvujem u aukcijama gde je uplata unapred, iz principa, jer takvog prodavca ne smatram korektnim, jer ako ce da probadne zbog jednov vracenog paketa na sto poslatih, onda je prodavac sitnicar i nije mi pozeljan za saradnju.

Ako se tebi vraca jedan u sto komada, to ne znaci da je to ukupan prosek i da se svima vraca jedan u 100 komada. Uplata unapred nije nikakvo izivljavanje, izivljavanje je kada neko naruci pa ne prihvati. 
Ja insistiram na uplati unapred i to je moje pravo. Nikog ne teram da kupuje od mene, pa ne znam kako to moze biti izivljavanje. 
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)