• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 11 Glasova - 4.45 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlozi i ideje za Limundo.com
Ali kako bi onda Limundograd imao 700.000 clanova? Hmmm...
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
Definitivno treba smanjiti vreme automatskog ocenjivanja na 15 dana.
Čemu svrha čekanja mesec dana, jer ko ne oceni u prvih 10 dana u većini slučaja iz mog iskustva neće ni u mesec dana.Stoga imamo bespotrebnu vremensku rupu.
 
Citiraj
Treba. Podrzavam predlog.
 
Citiraj
(18.10.2015 20:16)suzy984 Piše: Definitivno treba smanjiti vreme automatskog ocenjivanja na 15 dana.
Čemu svrha čekanja mesec dana, jer ko ne oceni u prvih 10 dana u većini slučaja iz mog iskustva neće ni u mesec dana.Stoga imamo bespotrebnu vremensku rupu.

Đe gori?
Šta ćemo sa kolekcionarstvom gde se saradnja otegne na 3 nedelje?
 
Citiraj
И шта ћемо са процесом рекламације?
Лоша идеја.
 
Citiraj
Ako je rok za kupoprodaju 8 dana, rok za reklamaciju kod prodavca 15 dana od kupovine, onda ima mesta da se rok za automatsko ocenjivanje smanji.
U slucaju reklamacije, rok za ocenjivanje treba da se produzi za onoliko vremena dok se problem (reklamacija) ne resi.
Trenutno je to malo drugacije, rok za aut. ocenjivanje je vise od 30 dana, a u slucaju reklamacije nije mi poznato da se isti produzava...
 
Citiraj
(18.10.2015 21:11)ljubisa.va Piše: Ako je rok za kupoprodaju 8 dana, rok za reklamaciju kod prodavca 15 dana od kupovine, onda ima mesta da se rok za automatsko ocenjivanje smanji.
U slucaju reklamacije, rok za ocenjivanje treba da se produzi za onoliko vremena dok se problem (reklamacija) ne resi.
Trenutno je to malo drugacije, rok za aut. ocenjivanje je vise od 30 dana, a u slucaju reklamacije nije mi poznato da se isti produzava...

15 dana od PREUZIMANJA, ne od kupovine.
 
Citiraj
Ima prostora ali nije baš nešto velik. mora se ispoštovati pravo na reklamaciju od 15 dana tako da je računica 8+15=23. Ovih preostalih sedam dana i ne igraju neku ulogu. Radi se o automatskoj oceni tj. sistem je sam ubacuje, ako bi se išlo na skraćenje od 15 dana onda bi neko morao da stalno ručno briše automatske ocene koje su date pre nego što je istekao rok za reklamacije ako to neka od strana zatraži.
Mada, interesantno je to što si rekao o produženju roka ... Stvarno, šta se dešava ako je predmet poslat 16-og + dana a onda kupac uloži reklamaciju 15-og dana po prijemu ? Da li to spada pod ono - nije obavljeno po pravilima Limunda (8 dana za saradnju) pa je puj pike ne važi ?
 
Citiraj
meni je najgore sto moram da cuvam adresnicu 32 dana
 
Citiraj
ja sam mislio na ovih 15 dana:

Deo iz Uputstvo_za_koriscenje_Kupinda:
"Kupindo tim može razmatrati nesporazume i pomagati u rešavanju u sledećim slučajevima:
-ispoštovani su rokovi i izabrane opcije plaćanja, 
- kupac je izvršio uplatu na podatke koje je Kupindo dostavio, 
- kupac reklamira predmet prodavcu u roku od 15 dana od potvrde kupovine, a nama se obrati u roku za ocenjivanje (30 dana od kupovine), 
- član je uložio žalbu Kupindo timu na ocenu u roku od 15 dana od dobijanja ocene."
 
Citiraj
cek zar nije od momenta preuzimanja predmeta :hmm:

msm sta znaci potvrda kupovine ,meni je do sad samo 1 kupac potvrdio kupovinu :D
 
Citiraj
(18.10.2015 21:54)ljubisa.va Piše: - kupac reklamira predmet prodavcu u roku od 15 dana od potvrde kupovine, a nama se obrati u roku za ocenjivanje (30 dana od kupovine),  

Eto vidiš, toliko puta sam pročitao tu stranicu a nisam primetio tu grešku? već sam čitao po logici :) 

Ne znam šta je pisac hteo da kaže sa ovim ali moram da pretpostavim da se radi o grešci u formulaciji jer bi to praktično značilo da se može uložiti reklamacija u istoj poruci u kojoj se kaže "Pobedio sam kod vas na aukciji i sada vam ulažem reklamaciju na to" :D Mislim, možda je kupac uvek u pravu ali da ne preterujemo :D 
 
Citiraj
ali cekaj ako tako pise sta nas boli uvo sto je greska neka odgovara ko je napisao :D , a mozda i nije greska :hmm:
 
Citiraj
(18.10.2015 21:36)blistok Piše: Ovih preostalih sedam dana i ne igraju neku ulogu. Stvarno, šta se dešava ako je predmet poslat 16-og + dana a onda kupac uloži reklamaciju 15-og dana po prijemu ? Da li to spada pod ono - nije obavljeno po pravilima Limunda (8 dana za saradnju) pa je puj pike ne važi ?

Trenutno je to vise od 7 dana.
Transakcija mora biti obavljena u roku od 8 dana. Kupcu ostaje dovoljno prostora za ocenjivanje, sada 22 dana ako je predmet preuzeo 8. dana.
Ako je rok za transakciju probijen bez dogovora sa kupcem, kupac daje neg. ocenu prodavcu. Nema tu reklamacije.
Ono sto je kod neocenjivanja bio nedostatak, sada je reseno sa automatskim ocenjivanjem. To je ono najbitnije. Da svi dobiju ocenu.
Da li treba nesto doraditi? Da. Ima tu nekih nedostataka. Da li je trenutni rok za ocenjivanje veliki? I jeste i nije. Ali nije toliko vazan. Vaznije je da:
- Rok za ocenjivanje produziti u slucaju reklamacije

Kako? Bilo bi odlicno da se taj rok automatski produzava onog trenutka kada kupac pritisne taster -reklamacija- koji sada ne postoji, ali mozda bude...
Nesto slicno kao ona dugmad kod LC transakcije: Poslato, Zavrseno, Problem.
 
Citiraj
Mislio sam baš na situacije gde čekaš kupca da se smisli pa mu pošalješ 16+ dana. U tom slučaju rok za reklamaciju izlazi iz maksimalnih 30 dana.

U teoriji, ta ideja oko produženja roka za ocenjivanje u slučaju reklamacije je dobra. U praksi ima dva problema, prvi "možda vam se čini da je lako ubaciti dodatno polje ali to zahteva znatno više posla ..." © LT a drugi, ipak se mora povući neka granica. Ako kupac odugovlači, a ima takvih situacija, pa recimo pošalješ 25-og dana pa na to još 15 dana praktično dolaziš u situaciju da tek 40-og dana završiš aukciju. Mogao si i pomen dati u tom roku. Ovi rokovi koji su sada postojeći su, po meni, sasvim ok, kada bi se obe strane pridržavale toga. Imaš osam dana za saradnju, sedam dodatnih dana da kupac ili prodavac, u dogovoru, prekorače taj rok i još uvek ostaje 15 dana za eventualnu reklamaciju. Mislim, ako ti treba više vremena, onda što stavljaš na aukciju ili licitiraš ? Saberi se prvo pa onda to uradi.

Što se tiče smanjivanja roka ... Ko što reče Serjoža - a gde gori ? Razumem ove koji imaju manje od deset ocena pa im je svaka ocena bitna radi većih mogućnosti prodaje ali za ostale ?
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 6 Gost(a)